Μια φίλη και τέσσερα βιβλία...



Η αγάπη μας για τα βιβλία και τους συγγραφείς, σας είναι πλέον γνωστή. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια συγγραφέα με τέσσερα βιβλία στο ενεργητικό της που γνωρίσαμε πρόσφατα και ακούει στο όνομα Κάκια Ξύδη. Κάποιοι από σας θα τη γνωρίζετε ήδη, αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να σας την παρουσιάσουμε...


Η Κάκια γεννήθηκε ένα χειμωνιάτικο βράδυ στη Σελλασία Λακωνίας. Τελείωσε το Λύκειο στη Σπάρτη και το St. George College στην Αθήνα.
Η αγάπη της για την γραφή την οδήγησαν αρχικά στο Κολέγιο Αθηνών, μετά στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο και στο ΕΚΕΒΙ, όπου παρακολούθησε σεμινάρια γραφής και λογοτεχνίας.

Το Δεκέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ταξίδι στην ομίχλη», το οποίο βρίσκεται στην διαδικασία της δεύτερης έκδοσης, μιας και έχει εξαντληθεί. Τον Μάιο του 2012 επέστρεψε με το μυθιστόρημα «Σε ελεύθερη πτώση». Το Νοέμβριο του 2013 μας εξέπληξε με την έκδοση του παιδικού της βιβλίου με τίτλο «Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες» και ένα χρόνο αργότερα  με το βιβλίο για μικρούς και μεγάλους  «Ο Κρυστάλλης και το όνειρο της βροχής». Και τα τέσσερα βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Οσελότος.



Επίσης, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός, επιμελείται και παρουσιάζει μια λογοτεχνική-μουσική εκπομπή. Ζει στην Αθήνα με την οικογένειά της.
Είναι μέλος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας.

Λίγα λόγια για τα βιβλία της

Ταξίδι στην ομίχλη
Ένα ταξίδι με οδηγό την επιθυμία και προορισμό την αυτογνωσία.
Ο Σαίξπηρ λέει ότι είμαστε φτιαγμένοι από υλικά ονείρων. Αλλά τι είναι τα όνειρα πέρα από επιθυμίες. Επιθυμίες που ζούνε μέσα μας τις βουβές μυστικές ζωές τους κρυμμένες και από τα μάτια της ψυχής μας.
Η Τάνια Σωτηρίου, μια γυναίκα που πέρασε τη μισή της ζωή δικαιολογώντας και φροντίζοντας τους άλλους, κάποια στιγμή άκουσε ανάμεσα στα τόσα πρέπει και τα τόσα μη τη φωνή της επιθυμίας και την ακολούθησε σε αυτό το ταξίδι που μοιάζει με όνειρο.
Όμως τα ταξίδια όπως και τα όνειρα έχουν ένα τέλος. Εκεί στο ξύπνημα σε περιμένει πάντα ο εαυτός σου, οι αναμνήσεις του ταξιδιού και μια φωνούλα μέσα σου να αναρωτιέται μήπως ήταν όνειρο…


Σε ελεύθερη πτώση
«Η ζωή ακολουθεί τη δική της πορεία. Η γραφή λειαίνει τις αιχμηρές γωνίες και ο μύθος συμπληρώνει τα κενά». Αυτή είναι η μαγική συνταγή που χρησιμοποίησε η Κάκια Ξύδη για να γράψει το βιβλίο «Σε ελεύθερη πτώση». Είναι ένα βιβλίο γραμμένο για την μητέρα της χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η γυναίκα που περιγράφει είναι η μητέρα της ούτε και αυτή η κόρη της. Περιέχει όμως πολλά προσωπικά της βιώματα και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Όλα τα πρόσωπα και οι ιστορίες που έχει χρησιμοποιήσει είναι αληθινά.
Και να μην ξεχνάμε ότι την ελεύθερη πτώση λίγοι την τολμούν, μα ακόμα λιγότεροι επιβιώνουν από αυτήν. Αν όμως τα καταφέρεις, στέφεσαι νικητής για πάντα…



Ένα ποίημα που εμπεριέχεται στο βιβλίο.



Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες
Με αυτό το βιβλίο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την Ελλάδα μας, την καταγάλανη θάλασσά μας, τα πανέμορφα νησιά και τα βουνά μας, με την παράδοση και τη σωστή γλώσσα. Η αγάπη για ανθρώπους και ζώα, η φιλοξενία και η αλληλοβοήθεια, η φιλία, η συμπαράσταση και πολλές άλλες αξίες που θα ανακαλύψετε μόνοι σας διαβάζοντας το βιβλίο, το κάνουν αξιαγάπητο. Επίσης περιέχει πληροφορίες για τις βιταμίνες και την σωστή διατροφή καθώς και επεξήγηση άγνωστων λέξεων.
Η Ελενίτσα είναι ένα κοριτσάκι που δεν αγαπούσε ιδιαίτερα το φαγητό. Όταν η μαμά της την καλούσε να φάει αυτή πάντα εύρισκε δικαιολογίες για να μην το κάνει. Εκεί που τα άλλα κοριτσάκια μεγάλωναν, εκείνη μίκραινε, μέχρι που ήρθε ένας αέρας από το βοριά και σήκωσε την Ελενίτσα μας ψηλά. Έτσι άρχισαν οι μπελάδες της και συγκεκριμένα Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες.

Το τραγούδι του βιβλίου Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες



Ο Κρυστάλλης και το όνειρο της βροχής
 O Κρυστάλλης και το όνειρο της βροχής είναι ένα βιβλίο με πολλά μηνύματα για μικρούς και μεγάλους. Βλέπουμε πόσο σημαντικό είναι να ζούμε πραγματικά τη ζωή μας και να μην μένουμε καθηλωμένοι σε καταστάσεις που δεν μας γεμίζουν. Καταλαβαίνουμε ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε κανέναν όσο μικρός και ασήμαντος μπορεί να μας φαίνεται. Ότι το νερό δεν είναι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας που μπορούμε να σπαταλάμε επ’ άπειρον. Ότι ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, ενωμένοι όμως  μπορούμε να κάνουμε τα πάντα.  Ο Κρυστάλλης είναι ένας ήρωας - σύμβολο που μας δείχνει πώς να δεχόμαστε τη διαφορετικότητα, να φροντίζουμε το περιβάλλον και να ονειρευόμαστε.


Το τραγούδι του Κρυστάλλη:


Εμείς είμαστε πολύ χαρούμενες που τη γνωρίσαμε και την ευχαριστούμε θερμά για το υλικό που μας εμπιστεύθηκε! Όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε το blog της www.xidikakia.blogspot.com.




to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram