E - banking, γιαγιά!



Είναι ένας τρόπος για να έρθουν κοντά γιαγιάδες και παππούδες με τα εγγόνια! Ναι, ναι μη γελάτε! Βρέθηκε ο τρόπος να συσφίξουν τις σχέσεις τους, όχι ότι ήταν ιδιαίτερα χαλαρές με την κρίση που μας δέρνει, αλλά λέμε τώρα…

Λοιπόν ακούστε! Σε λίγο καιρό, θα παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα κατ’ οίκον (και ευγηρίας αν χρειαστεί) διαδικτύου και διαδικτυακών συναλλαγών. Τα εγγόνια θα επωμισθούν το βάρος να μάθουν στους παππούδες τους, πώς να σερφάρουν αλλά και πώς να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, μέσω internet!

Το βρίσκετε ακραίο; Γιατί;;;

Άσχημα είναι να μαθαίνει κανείς; Γηράσκω αεί διδασκόμενος δε λένε; Και αφού το κακό δεν είναι ότι διδάσκομαι, αλλά ότι γηράσκω, μια χαρά θα πάει το θεματάκι! Θα νιώσουν νέοι ξανά, θα ανανεωθούν, όσο να πεις!

Χώρια που θα κάνει καλό και στην πραγματική οικονομία (όρος κλεμμένος από το οικονομικό δελτίο)! Γιατί σου λέει, αν η τρίτη ηλικία πειστεί να κάνει διαδικτυακές πληρωμές λογαριασμών, θα υπάρξει ανάγκη ενός έξυπνου κινητού, μιας ταμπλέτας (όχι χάπι, τέτοια έχουν), ενός lap-top και πάει λέγοντας. Να ‘τες οι αυξημένες πωλήσεις! Να πώς κινείται το χρήμα!

Ε, ναι! Πόσα να πάρει πια κι ο νέος; Που είναι και στην πλειοψηφία άνεργος! Πήρε, ξαναπήρε, ακόμα δεν έχει ξεχρεώσει τα προηγούμενα, δεν έχει κάνει κι απόσβεση, άρχισε να κάνει κράττει στις αγορές. Εμπρός λοιπόν να διευρύνουμε το target group και σε άλλες ηλικίες βρε αδελφέ. Γιατί δηλαδή, να είναι αποκλεισμένοι οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, από την τεχνολογία; Κρίμα κι άδικο!!

Όχι, δείτε το αντικειμενικά. Επιτρέπεται να μιλάνε τα εγγόνια για apps, e-bills, smart phones, social media και άλλα συναφή και οι παππούδες με τις γιαγιάδες να θέλουν μετάφραση; Να μην μπορούν να συνεννοηθούν δηλαδή; Να μιλάνε άλλη γλώσσα; Όχι!!! Να συγχρονιστούν και να μάθουν πώς κάνουμε συγχρονισμό αρχείων και λογαριασμών. Να γίνουν σημερινοί άνθρωποι!

Γιατί, τι λείπει από τη ζωή της γιαγιάς, που κάθεται αμέριμνη και απολαμβάνει τη σύνταξη και τον ελεύθερο χρόνο της, ανέμελη; Αυτό!!!

Απίστευτη σύμπτωση πάντως, αφού κάποια στιγμή σκεφτόμουν πώς όταν γεράσω με το καλό (δε θέλω, αλλά θα γίνει) θα πρέπει να πω στην κόρη μου, αν είναι να με βάλει σε γηροκομείο, να ρωτήσει πρώτα, αν έχει wi - fi και αν διαθέτουν lap top (το δικό μου θα τα έχει παίξει μέχρι τότε).
Ε, θα γίνει λίγο γρηγορότερα απ’ ότι το υπολόγιζα. Μια χαρά το βρίσκω!!!

Βέβαια, θα υπάρξουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες, όπως πώς θα θυμηθούν τόσα καινούργια πράγματα οι ηλικιωμένοι. Εγώ, για παράδειγμα, δεν θυμάμαι τι φαγητό μαγείρεψα προχθές, αυτοί πώς θα εμπαιδώσουν τόσες γνώσεις;
Αμ, οι κωδικοί; Πώς θα θυμηθούν τους κωδικούς; Εδώ, με το ζόρι θυμούνται τον αριθμό τηλεφώνου, άντε και μια διεύθυνση! Είναι βλέπετε θέμα χωρητικότητας μνήμης, κάτι σαν το σκληρό δίσκο ένα πράγμα.  Είμαστε τώρα για διαγραφή αρχείων και διαμόρφωση; Να ξεχάσουν κι αυτά που ξέρουν;...

Για να μην υπολογίσω και το σημαντικότερο, ίσως. Λεφτά, θα έχουν; Γιατί καλές οι συναλλαγές μέσω διαδικτύου αλλά προϋποθέτουν, χρήματα!!! Όχι;…

Μαρίνα



to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram