Οι πολίτες αλλάζουν την Ιστορία της ανθρωπότητας!



Πολλές φορές γίνονται δράσεις διαμαρτυρίας για την προστασία του περιβάλλοντος και του μέλλοντος του πλανήτη. Άλλες είναι διαδικτυακές και άλλες είναι στο δρόμο... καμιά φορά και τα δύο. Κάποιοι τις βλέπουν θετικά και συμμετέχουν ενεργά και κάποιοι τις θεωρούν μάταιες.

Όταν όμως οι πολίτες γνωρίζουν και διεκδικούν τα δικαιώματά τους συντονισμένα και με συνέπεια, τότε κάποια πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Οι φωνή τους ακούγεται δυνατά, καθαρά και δεν αφήνει περιθώρια για συμβιβασμούς.

Όλη αυτή η προσπάθεια που έγινε τους τελευταίους μήνες με διαδηλώσεις, υπογραφές, μηνύματα, δωρεές, έφεραν αποτέλεσμα σημαντικό για την Ιστορία της ανθρωπότητας. Πρόσφατα στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα οι ηγέτες συμφώνησαν στο μηδενισμό των ανθρωπογενών ρύπων. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει πως θα υπάρξει μια εξισορρόπηση του τι μπορούμε να εκπέμπουμε στην ατμόσφαιρα και τι μπορεί να απορριφθεί και όταν πλέον η συμφωνία περάσει στα χέρια των νομοθετών, η καθαρή ενέργεια θα αναδειχθεί ως ο καλύτερος, φθηνότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος, για να κρατηθεί αυτή η υπόσχεση. Έτσι θα μπει το πρώτο λιθαράκι για να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα μέλη του Avaaz έπαιξαν κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο με την πίεση, που άσκησαν για τη συμφωνία αυτή. Έσπασαν ένα παγκόσμιο ρεκόρ διαδηλώνοντας κατά εκατοντάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο και φέρνοντας τις φωνές όλων των ανθρώπων του πλανήτη στη διάσκεψη, την ώρα που οι διαπραγματευτές έμπαιναν στο κτίριο και παρέδωσαν το ψήφισμα απευθείας στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Η φωνή όλων όσων ψήφισαν με το γνωστό διαδικτυακό τρόπο, ήταν εκεί, στην πρώτη γραμμή και ακούστηκε δυνατά και ξεκάθαρα.

Όταν ο Ινδός Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ενάντια στην 100% καθαρή ενέργεια, οι Avaazίτες τράβηξαν βίντεο από την πλημμυρισμένη πόλη Τσεννάι και το πρόβαλαν σε γιγαντοοθόνη μέσα στη διάσκεψη, μαζί με τα μηνύματα από κάθε γωνιά της Ινδίας. Αυτό έκανε τον πρωθυπουργό Μόντι την άλλη μέρα να ανακοινώσει στα ΜΜΕ ότι άλλαξε στάση!

Αυτή, ήταν μία μόνο, από τις 45 διαφορετικές δράσεις που έκαναν τα μέλη του Avaaz μέσα σε 14 μέρες και ήταν οι αρχή για να ξεκινήσουν οι ηγέτες να ακούνε τους πολίτες και την έκκλησή τους ή καλύτερα την απαίτησή τους, να σωθεί το μέλλον του πλανήτη.

Είναι και η πιο τρανταχτή απόδειξη πως όταν οι πολίτες ενημερώνονται, ενώνονται και διεκδικούν με πίστη και όραμα, μπορούν να εξασφαλίσουν για τις επόμενες γενιές, ένα καλύτερο μέλλον.

Η ιστορία της ανθρωπότητας αλλάζει και αυτή την αλλαγή προς το καλύτερο, την πέτυχαν οι πολίτες, τα μέλη του Avaaz, την πετύχατε εσείς! Ας συνεχίσουμε ενωμένοι να διεκδικούμε και να ελπίζουμε...


Σημείωση: Διαβάστε όλη την ιστορία του αγώνα για το κλίμα εδώ.

to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram