Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν;



Ίσως ο θάνατος να αποτελούσε ευλογία για τα άλογα, που έχουν υποστεί το βασανισμό της αφαίμαξης!
Το άλογο, τόσο αγαπημένο και τόσο κοντά στον άνθρωπο, δεν θα περίμενε ποτέ κανείς, να έχει τέτοια αντιμετώπιση από εκείνους που υπηρέτησε, διαπαιδαγώγησε και αγάπησε. Όπως μας ενημέρωσαν από το Avaaz πολλά άλογα τα περιμένει σκληρή τύχη, που θυμίζει ταινία τρόμου και μάλιστα με διεστραμμένο σενάριο.

Μηχανήματα αφαίμαξης σε εκατοντάδες έγκυα άλογα κάνουν πολλά από αυτά να εξασθενούν τόσο που λιποθυμούν και πεθαίνουν. Πίσω από αυτό το βάναυσο βιομηχανικό βασανισμό τους βρίσκονται Ευρωπαϊκές φαρμακευτικές εταιρίες που πωλούν το αίμα αυτό σε τεράστιες κτηνοτροφικές μονάδες, έτσι ώστε να αυξηθεί η παραγωγή κρέατος.

Μια που η Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμα σκέφτεται να λάβει μέτρα, αλλά ως σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα, μπορούμε να κάνουμε εμείς κάτι. Να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα! Οι Υπουργοί συναντιούνται σε δύο εβδομάδες. Ας την πιέσουμε ενώνοντας τη φωνή και την υπογραφή μας, μέσα από τη διαδικτυακή ψηφοφορία του Avaaz.

Πατήστε εδώ για να υπογράψετε το ψήφισμα!

Με το ψήφισμα αυτό, καλούμε την Ε.Ε. να απαγορεύσει τις εισαγωγές προϊόντων, που παράγοντες με αυτές τις βάρβαρες μεθόδους και το βασανισμό των ζώων. Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως ο θάνατος δεν είναι η μόνη απειλή για τα άλογα αυτά. Ακόμα κι αν επιβιώσουν από την αφαίμαξη, είναι σε κατάσταση σοκ και υποφέρουν από αναιμία. Το χειρότερο όμως είναι πως επειδή οι φαρμακευτικές ενδιαφέρονται μόνο για το αίμα εγκύων αλόγων, εξαναγκάζονται τα ζώα σε απανωτές τεχνητές εγκυμοσύνες και εκτρώσεις.

Στη συνέχεια πωλούν την ορμόνη που βρίσκεται στο αίμα των εγκύων ζώων σε μεγάλες βιομηχανικές κτηνοτροφικές μονάδες, που με τη σειρά τους χορηγούν την ορμόνη αυτή σε γουρούνια και άλλα ζώα παράγοντας ωάρια κατά παραγγελία.

Πρέπει όχι μόνο να ξεσκεπάσουμε, αλλά και να σταματήσουμε αυτό το σκάνδαλο, που εκτός των άλλων καταλήγει στο πιάτο μας. Αν τα καταφέρουμε (μέσω της ψηφοφορίας) οι εταιρείες θα είναι δύσκολο να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν με αυτό τον σκανδαλώδη και βάναυσο τρόπο. Πρέπει να πιέσουμε την Ε.Ε. να λάβει άμεσα, μέτρα!


Διαβάστε τι έχει γραφεί από διεθνή μέσα για το θέμα:

Το φρικτό εμπόριο αίματος έγκυων αλόγων (στα Αγγλικα) - Animals' Angels USA

Έρευνα στις φάρμες αίματος (στα Αγγλικα) - Animal Welfare Foundation

Κερδοσκοπώντας από το αίμα αλόγων (στα Αγγλικά) – The Dodo

Γιατί υπάρχει παγκόσμια ζήτηση για αίμα αλόγων; (στα Αγγλικά) - The Guardian



Πάρτε θέση, άμεσα με ένα κλικ εδώ: Avaaz
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram