Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με "Το Παζάρι"



Μια ξεχωριστή παράσταση διαλέξαμε για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου "Το Παζάρι", που παίζεται στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια του Βασίλη Βλάχου. Πρόκειται για μια κοινωνική κωμωδία του Ισπανού κινηματογραφικού σκηνοθέτη και θεατρικού συγγραφέα Νταβίντ Πλανέλ, που πρωτοπαίχτηκε στη Μαδρίτη το 1996 και το 1997 στο Royal Court του Λονδίνου.

Με αφορμή τη συνομιλία, που άκουσε σε ένα μπαρ της Μαδρίτης, ανάμεσα σε ένα νεαρό Μαροκινό και ένα Ισπανό τυχοδιώκτη, ο συγγραφέας δημιουργεί ένα έργο πολιτικό, που μέσα από ένα πρωτότυπο εύρημα και μαύρο χιούμορ, μας μιλά για την ταυτότητα των μεταναστών στο καπιταλιστικό πλαίσιο του 21ου αιώνα, κάνοντας το θεατή να αναρωτηθεί ποιοι είμαστε, τι θέλουμε, τι μας ενώνει και τι μας χωρίζει σαν λαούς της Μεσογείου.


Το ανέβασμα (του έργου) στην Αθήνα στις μέρες που διανύουμε, είναι αναμφίβολα ένα γεγονός φορτισμένο από συμβολισμό, αφού η Ελλάδα στα μάτια της Ευρώπης αποτελεί την πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στις καθαρά οικονομικές αξίες, που παραβιάζουν την ανθρωπιά των πολιτών για να κάνουν ακόμα πλουσιότερη την παγκόσμια ελίτ, σημειώνει ο συγγραφέας ο οποίος, όπως μάθαμε, ήταν παρών στην πρεμιέρα.

Στον υπέροχο χώρο του Θεάτρου "Αλεξάνδρεια" (Σπάρτης 14 - Πλατεία Αμερικής), που υπήρξε το σπίτι του Μ. Καραγάτση, απολαύσαμε μια καλοδουλεμένη παράσταση με εκπληκτικές ερμηνείες σκηνοθετημένη με τρόπο που ισορροπούσε έξοχα ανάμεσα στο αστείο και το σοβαρό, περνώντας με αμεσότητα και άνεση τα μηνύματα του έργου.

Τις άψογες ερμηνείες έδωσαν οι ηθοποιοί Βασίλης Βλάχος, Αντώνης Γουγής και Σάκης Σιούτης, η εξαιρετική σκηνοθεσία ήταν του Νίκου Γκεσούλη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Λέας Κούση, η μουσική του Γιάννη Ψειμάδα και οι φωτισμοί του Δημήτρη Τσιούμα.

Οι παραστάσεις δίνονται: Κυριακή (στις 19:00), Δευτέρα (στις 20;30), Τρίτη (στις 21:00) ως τις 10/4/2017.

Μην τη χάσετε!...


to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram