Τα 5 λάθη που γερνούν τα χέρια μας



Τα χέρια μαρτυρούν την ηλικία, έλεγαν οι γυναίκες στο παρελθόν και είχαν δίκιο! Εκείνες φορούσαν γάντια για να τα προστατεύουν όλες τις εποχές. Στις μέρες μας κάτι τέτοιο μοιάζει αδιανόητο. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως δεν μπορούμε να αποφύγουμε πέντε βασικά λάθη, σε ό,τι αφορά την περιποίησή τους.
Αν λοιπόν δεν θέλετε να γεράσουν τα χεράκια σας πριν από σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Αντιγηραντική προστασία
Όταν μιλάμε για αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος, το μυαλό πάει συνήθως στα μάτια, στο πρόσωπο, το λαιμό. Όμως τα χέρια μας είναι το ίδιο εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες όπως και το πρόσωπό μας και χρειάζονται προστασία.

Μαζί με τα μάτια και το λαιμό, είναι τα πρώτα που εμφανίζουν σημάδια γήρανσης. Εμφανίζουν κηλίδες, ρυτίδες και χάνοντας το κολλαγόνο το δέρμα των χεριών αρχίζει να φαίνεται λεπτό και ευαίσθητο.

Για το λόγο αυτό, την επόμενη φορά που θα απλώσετε την κρέμα προσώπου σας, κρατήστε μια μικρή ποσότητα και απλώστε τη στα χέρια σας.

Προστασία από τον ήλιο
Η ηλιακή ακτινοβολία δεν βλάπτει μόνο το δέρμα του προσώπου ή του σώματος, αλλά και των χεριών. Μην τα αφήνετε στο έλεος του ήλιου.

Χρησιμοποιήστε την ίδια αντηλιακή κρέμα που βάζετε στο πρόσωπό σας, αν θέλετε να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση του δέρματός τους. Οι δερματολόγοι επισημαίνουν πως η έκθεση σε ακτίνες UV προκαλεί οξειδωτικό στρες στο δέρμα, κάτι που προάγει την πρόωρη γήρανση. Η UV ακτινοβολία παράγει ένα ένζυμο που ονομάζεται MMP και είναι αυτό που υποβαθμίζει το κολλαγόνο του δέρματος. Έτσι το δέρμα χαλαρώνει και η γήρανση γίνεται αναπόφευκτη.

Συχνή επαφή με το νερό
Το πλύσιμο των πιάτων, το μπάνιο των παιδιών, η καθαριότητα του σπιτιού είναι οι βασικές αφορμές για να βρίσκονται τα χέρια σε συχνή επαφή με το νερό, το οποίο μπορεί να αποτελέσει "στρεσογόνο παράγοντα" στο δέρμα.
 Ο λόγος, σύμφωνα με τους δερματολόγους, είναι η αποβολή λιπιδίων από το δέρμα με τη συχνή επαφή με το νερό, η οποία οδηγεί σε ξηρότητα του δέρματος και σε μικρο-φλεγμονή, που με τη σειρά της οδηγεί στην πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Η λύση είναι απλή και πρέπει να την υιοθετήσουμε όλες. Ένα ζευγάρι πλαστικά γάντια! Θα προφυλάξουν τα χέρια μας από την υπερβολική επαφή με το νερό και θα χαρίσουν "ηρεμία" στο δέρμα τους.

Χρήση σκληρών σαπουνιών
Μαζί με το υπερβολικό νερό, ο τύπος του σαπουνιού έχει μεγάλη επίδραση στην κατάσταση του δέρματος. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε, όταν πρόκειται για τα χέρια, είναι η χρήση ενός σκληρού σαπουνιού κατά το πλύσιμο, το οποίο διαταράσσει το ph του δέρματος. Μπορεί οι χημικές ουσίες ενός σαπουνιού να είναι χρήσιμες στον καθαρισμό του δέρματος, όμως δεν κάνουν τίποτα για να το προστατεύσουν.

Η λύση είναι απλή και πάλι. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό ή σαπούνι με ενυδατικά οφέλη, για να αποφύγετε την αύξηση της ξηρότητας. Αν χρησιμοποιείτε ήπιο σαπούνι για το πρόσωπό σας, μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε και στα χέρια σας.

Τακτική ρουτίνα περιποίησης
Όταν πρόκειται για τα χέρια μας, δεν ακολουθούμε τακτική ρουτίνα περιποίησης όπως κάνουμε στο πρόσωπό μας. Αυτό είναι το κυριότερο λάθος! 

Για το πρόσωπό μας, ενημερωνόμαστε και δοκιμάζουμε κάθε τι που θα του προσφέρει υγιή και νεανική όψη. Τα χέρια όμως συχνά τα παραμελούμε και τα υποβάλλουμε σε σκληρές δοκιμασίες.

Πρέπει να συνηθίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα χέρια με τον ίδιο τρόπο!

Ακολουθήστε κυρίως το βράδυ, που το δέρμα ηρεμεί και αναπλάθεται, την ίδια διαδικασία που ακολουθείτε για το πρόσωπό σας. Απαλός καθαρισμός και ενυδατική κρέμα. Παράλληλα σε τακτά χρονικά διαστήματα κάντε απολέπιση. Ένας καλός τρόπος για να το θυμάστε, είναι να κάνετε απολέπιση στα χέρια, κάθε φορά που κάνετε και στο πρόσωπό σας.


Τέλος, για όποιο δερματικό πρόβλημα παρουσιάζουν απευθυνθείτε σε ένα δερματολόγο, που μπορεί να σας δώσει ασφαλείς συμβουλές και λύσεις.


Θυμηθείτε: Τα όμορφα χέρια είναι προσόν και η όψη τους είναι ευθύνη δική μας!


Το διαβάσαμε στο goodhousekeeping.co.uk

Μετάφραση - προσαρμογή κειμένου: to e-periodiko mas




to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram