Αντιγηραντικό ρόφημα ή μάσκα προσώπου; Και τα δύο με μια συνταγή!


Όλοι γνωρίζουμε τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του παντζαριού και πόσο ωφέλιμα είναι για τον οργανισμό μας. Ένα smoothie από παντζάρι είναι μια "βόμβα" βιταμινών και ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στο σώμα μας και όχι μόνο, γιατί μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά και ως αντιγηραντική μάσκα προσώπου.

Πιο αναλυτικά, το λαχανικό αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε μαγγάνιο, χαλκό, μαγνήσιο και κάλιο και έχει ευεργετικές επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα, αφού μας προστατεύει από έμφραγμα και εγκεφαλικό. Παράλληλα αποτοξινώνει το συκώτι και έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως ένα smoothie με παντζάρι είναι ό,τι πιο υγιεινό μπορούμε να καταναλώσουμε. Παράλληλα, τα συστατικά αυτά μπορούν να τονώσουν εξαιρετικά το δέρμα. Γι' αυτό το λόγο, αν με την ίδια συνταγή, φτιάξουμε και μια μάσκα προσώπου που θα αναζωογονήσει το κουρασμένο δέρμα, σίγουρα τα οφέλη είναι διπλά! Άλλωστε οι γιαγιάδες μας έλεγαν να μην βάζουμε ποτέ στο πρόσωπό μας κάτι που δεν μπορούμε να το φάμε.

Ας δούμε τη συνταγή

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:
  • μισό φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι 
  • χυμό μισού λεμονιού 
  • μια κουταλιά της σούπας μέλι 
  • ένα μεσαίο παντζάρι βρασμένο ή και ωμό 
Αυτά είναι τα βασικά υλικά που θα βάλουμε στο μπλέντερ και θα τα χτυπήσουμε πολύ καλά. Θα κρατήσουμε δύο γερές κουταλιές της σούπας από το μείγμα για να το απλώσουμε στο πρόσωπο και θα προσθέσουμε στο υπόλοιπο
  • ένα φλιτζάνι σμέουρα 
  • ένα φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου 
για να ολοκληρώσουμε το smoothie! Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο και την αφήνουμε να λειτουργήσει όση ώρα εμείς απολαμβάνουμε το ρόφημα που ετοιμάσαμε. Ξεπλένουμε με μπόλικο νερό.

Τη συνταγή βρήκαμε στο onmed.gr, μόνο που εμείς αντί για παντζάρι σε σκόνη, προτιμήσαμε να βάλουμε φρέσκο!

Δοκιμάστε το!


to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram