Ψάχνετε για σπιτική κρέμα ματιών; Έχουμε την καλύτερη!



Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής λένε πολλοί και όχι άδικα. Παράλληλα είναι και ο καθρέφτης της ομορφιάς μιας γυναίκας. Είναι τα πρώτα, που μαρτυρούν το χρόνο που περνά και γι' αυτό το λόγο, όλες θέλουμε να τα κρατήσουμε μακριά από τα σημάδια του.

Έτσι από πολύ νωρίς φροντίζουμε να προμηθευτούμε με κρέμες ματιών που κυκλοφορούν σε αφθονία στο εμπόριο και υπόσχονται να προστατέψουν το δέρμα της ευαίσθητης περιοχής των ματιών από τις ρυτίδες, τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους.

Όλες μας έχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα για το σκοπό αυτό. Αν όμως μας έλεγαν πως μπορούμε να φτιάξουμε μια σπιτική κρέμα ματιών που θα λειτουργήσει καλύτερα και από την καλύτερη κρέμα του εμπορίου, τότε σίγουρα όλες θα τη δοκιμάζαμε.

Βρήκα αυτή τη συνταγή και τη μοιράζομαι μαζί σας, γιατί τα αποτελέσματά της είναι ζηλευτά!

Δύο υλικά χρειαζόμαστε μόνο κι αυτά είναι το λάδι καρύδας και η βιταμίνη Ε. Το λάδι καρύδας είναι αντιφλεγμονώδες, αντιμικροβιακό, αντιμυκητιακό και βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, ενώ η βιταμίνη Ε, που πολλοί τη γνωρίζουν και ως "βιταμίνη του δέρματος" είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό με αντιγηραντικές ιδιότητες καθώς βοηθά στην προστασία του δέρματος από τον ήλιο και στη μείωση των ρυτίδων και των σημαδιών γήρανσης.

Ας δούμε πώς τη φτιάχνουμε:

Σε ένα γυάλινο δοχείο βάζουμε 20 με 30 ml λάδι καρύδας. Επειδή το λάδι αυτό είναι αρκετά "στερεό", ίσως χρειαστεί να το ζεστάνουμε ελάχιστα. Κατόπιν θα προσθέσουμε το περιεχόμενο από 3 κάψουλες βιταμίνης Ε και θα ανακατέψουμε με ένα πλαστικό κουταλάκι ή και μια οδοντογλυφίδα τα υλικά, πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα καθαρό βαζάκι που κουμπώνει καλά και το βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί λιγάκι.

Αυτό είναι όλο! Η κρέμα μας είναι έτοιμη να μας χαρίσει μάτια νεανικά, χωρίς να ξοδευτούμε!

Δοκιμάστε τη!


Τη συνταγή βρήκα στο dynamikhgynaika.gr

to e-periodiko mas
8 Σχόλια

8 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον, Μαρίνα μου. Εύκολη και χρήσιμη συνταγή για σπιτικά καλλυντικά που λατρεύω. Το λάδι καρύδας το καλοκαίρι είναι υγρό λάδι, το χειμώνα πήζει λόγω χαμηλής θερμοκρασίας. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία μου, χαίρομαι που σου αρέσουν τα σπιτικά καλλυντικά. Πρέπει να σου πω, πως όλες τις συνταγές που θα βρεις εδώ, τις έχουμε δοκιμάσει και λειτουργούν. Έτσι, μπορείς να τις εμπιστεφθείς και να μας πεις τις δικές σου εντυπώσεις.
      Πολλά φιλιά, φίλη!
      Μ,

      Διαγραφή
  2. Μαρίνα μου μια εδώ και εκεί που τριγυρίζω , καιρό έχω να ερθω εδώ και σε άλλους φίλους βέβαια!!!
    Να σου πω ότι όπως και η Μία ότι λατρεύω τα σπιτικά γενικώς αλλά τα καλλυντικά πολύ περισσότερο !! Να είσαι καλά !!
    Πολλά πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία Νικόλ μου, τον τελευταίο καιρό κι εγώ, κάπως έτσι κάνω...
      Χαίρομαι που σου αρέσουν τα σπιτικά καλλυντικά, όπως και σε μένα και ελπίζω να δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη συνταγή. Θα περιμένω τις εντυπώσεις σου, όταν το κάνεις.
      Σ' ευχαριστώ που πέρασες
      Φιλιά πολλά πολλά
      Μ.

      Διαγραφή
  3. Α πολύ μ'αρέσει η συνταγή σας. Και αφού είναι δοκιμασμένη είναι ακόμη καλύτερη. Για όλα τα δέρματα; Και πόσο διατηρείται στο βαζάκι ;
    Σας ευχαριστώ πολύ Την κρατώ.
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όλα τα δέρματα Άννα. Το βαζάκι ξεπερνά τους δύο μήνες.
      Ευχαριστούμε πολύ που πέρασες. Περιμένουμε εντυπώσεις.
      Φιλιά, καλή συνέχεια

      Διαγραφή
  4. Πολύ χρήσιμη συνταγή για την τόσο ευαίσθητη περιοχή των ματιών μας. Θα τη δοκιμάσω! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένουμε εντυπώσεις Αλεξάνδρα!
      Φιλιά φίλη, καλή συνέχεια, σ' ευχαριστούμε!!

      Διαγραφή

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram