10 συμβουλές για να μην πάρεις κιλά τα Χριστούγεννα!


Το blogging δεν είναι μόνο έκφραση αλλά και αλληλεπίδραση. Για το λόγο αυτό, ανταποκρίθηκα με χαρά στη Μυστική Ανταλλαγή guest post που διοργάνωσε το Edityourlife Magazine και οι Greek Women Bloggers και σήμερα φιλοξενώ την Χρυσούλα Χασάπη από το just-moms.blogspot.com, η οποία θα μας δώσει δέκα χρηστικές συμβουλές για να μην πάρουμε κιλά τα Χριστούγεννα. Ας δούμε τι μας προτείνει...
...
Οι γιορτές πλησιάζουν και τα πρώτα μελομακάρονα και κουραμπιέδες έκαναν την εμφάνιση τους! Όλοι όταν ακούμε γιορτές σκεφτόμαστε μια περίοδο γεμάτη από γευστικούς πειρασμούς, από οικογενειακές συγκεντρώσεις με πολλά και πλούσια εδέσματα και με τις θερμίδες να κάνουν πάρτι!!! Είμαι σίγουρη πως όλοι θα δεχθούμε προτάσεις για φαγητό μέσα στις γιορτές από συγγενείς και από φίλους! 

Πως όμως θα αντισταθούμε σε όλα αυτά; Πώς γίνεται η ζυγαριά να μην ανέβει ούτε γραμμάριο; (Γιατί να κατέβει κάπως δύσκολο το βλέπω)! Παρακάτω σου  έχω 10 συμβουλές για να μην πάρεις κιλά μέσα στις γιορτές! Ναι μπορείς να απολαύσεις τις γιορτές χωρίς να πάρεις γραμμάριο! Πάμε να ξεκινήσουμε!


• Πρώτα από όλα πριν πας κάπου επίσκεψη φάε κάτι! Δεν μιλάω για φαγητό μιλάω για σνακ π.χ ένα φρούτο. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην πέσεις με λαιμαργία σε ότι βρεθεί μπροστά σου!
• Πες «όχι ευχαριστώ»! Μην φας κάτι αν δεν πείνας έτσι επειδή στο κέρασε η θεία σου που έχει τι γιορτή της! Μπορείς να αρνηθείς με ευγενικό τρόπο και μην υποκύψεις στο πειρασμό γιατί το έχασες το παιχνίδι!

• Να μασάς πολλές φορές το φαγητό σου και να τρως αργά! Να το απολαμβάνεις! Να θυμάσαι ότι όσο πιο γρήγορα τρως τόσο πιο μεγάλη ποσότητα τροφής θα καταναλώσεις!! 
• Πιες νερό! Να έχεις στο μυαλό σου: «Θα τρως μόνο όταν πείνας, αλλά θα πίνεις νερό συνέχεια» Το νερό θα σε βοηθήσει στο να μην κάνεις κατακράτηση υγρών που προκαλούν τα γλυκά και τα αλμυρά εδέσματα που πίστεψε με θα βρεθούν πολλά μπροστά σου!!!
• Προτίμησε να φας περισσότερο σαλάτα και ψητό κρέας παρά συνοδευτικά και ψωμί! Υπάρχει μια θεωρία που λέει : χωρίζουμε το πιάτο μας στα δύο στο μισό βάζουμε σαλάτα και στο άλλο μισό κρέας και ορεκτικά!!Προσπάθησε να την τηρήσεις!!
• Μεγάλη προσοχή στο αλκοόλ! Μπορείς  να το περιορίσεις σε 1-2 ποτηράκια κόκκινο κρασί! Εννοείται ότι προσέχουμε την κατανάλωση και σε αυτά που συνοδεύουν το αλκοόλ! Βλέπε πατατάκια, ξηρούς καρπούς με αλάτι ,τυριά κτλ.
• Βρες χρόνο  για γυμναστική! Ακόμα και μισή ώρα περπάτημα την ημέρα είναι μια χαρά!! Βγες στην αγορά να δεις τις βιτρίνες, ανέβα  με τις σκάλες αντί του ασανσέρ. Περπατά μέχρι το περίπτερο αν χρειάζεσαι κάτι!
• Προτίμησε το μελομακάρονο αντί του κουραμπιέ! Είναι πιο θρεπτικό και με λιγότερες θερμίδες! Εννοείται πάντα με μέτρο!
• Προσπάθησε να τηρείς τις ώρες του φαγητού και τα γεύματα σου να είναι 4-5! Είναι λάθος να μείνεις χωρίς φαγητό όλη μέρα με την δικαιολογία ότι θα φας καλά το βράδυ! Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φας μεγάλη ποσότητα φαγητού και να μην μπορέσεις να απολαύσεις την υπόλοιπη βράδια γιατί θα έχεις έντονο πόνο στο στομάχι!
• Τέλος και αρκετά σημαντικό! Πες όχι στο πακέτο για το σπίτι! Ναι ξέρω η θεία θα επιμείνει να πάρεις μερικά γλυκά για το σπίτι γιατί δεν έφαγες καθόλου βρε παιδάκι μου  και η μαμά σίγουρα θα σου βάλει γαλοπούλα που έμεινε! Προσπάθησε όμως να αντισταθείς και μην πάρεις πακετάκι! Άφησε το να το πάρει κάποιος άλλος!
Να θυμάσαι: Γιορτές δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάλω κιλά! Σημαίνει να περάσω όμορφες στιγμές με την οικογένειά μου και τους φίλους μου, να δώσω και να πάρω αγάπη, να παίξω περισσότερο με τα παιδιά μου, να γίνω και γω παιδί! Ας μην  ξεχνάμε ότι είναι η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου!!!
Εύχομαι να περάσετε όμορφα σε ότι και αν κάνετε και αυτές οι γιορτές να σας μείνουν αξέχαστες!
Σας φιλώ
Χρύσα
...
Αυτό που μένει να πω εγώ, είναι πως χαίρομαι που μέσα από αυτή την ανταλλαγή μου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσω και άλλες blogger, όπως η Χρύσα και σας προτείνω να επισκεφθείτε τη γωνιά της για να διαβάσετε και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα, όπως θα κάνω κι εγώ. Επίσης μπορείτε να ακολουθήσετε το λογαριασμό της στο instagram.





to e-periodiko mas
28 Σχόλια

28 σχόλια:

  1. Τις κρατώ! Πολύ χρήσιμες συμβουλές!! Να είστε καλά
    Καλή εβδομάδα
    Καλημέρα όλη μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που τις βρήκες χρήσιμες Αννούλα μου! Καλημέρα, καλή εβδομάδα φίλη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτές οι συμβουλές ήταν ότι πρέπει ευτον τον καιρό. Θα θυμάμαι αυτή με το μελομακάρονο, αυτή με το φρούτο, το νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που φάνηκαν και σε σένα χρήσιμες Ειρήνη μου!!
    Ευχαριστώ πολύ που πέρασες!!
    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απλές, λογικές και βατές συμβουλές!
    Ούτε αντικοινωνικοί χρειάζεται να γίνουμε, ούτε να πέσουμε και με τα μούτρα στα εδέσματα! Υπάρχει και η μέση λύση, οπότε με αυτά τα tips, όλα είναι δυνατά!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Γιάννα μου!! Πάντα υπάρχει η μέση λύση και η Χρύσα την αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο!
      Φιλιά πολλά κοριτσάκι μου, σ' ευχαριστώ που πέρασες!!

      Διαγραφή
  6. Ας είναι καλά το κορίτσι, η Χρύσα με τις συμβουλές της ! πολύ πρακτικές τις βρίσκω, προσιτές, χωρίς μεγάλα προαπαιτούμενα.
    Ευχαριστούμε για το θέμα.
    Καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς ευχαριστούμε Γιάννη! (το λέω και εκ μέρους της Χρύσας). Οι συμβουλές της μπορούν να ακολουθηθούν άνετα από όλους!
      Καλή σου εβδομάδα, καλέ μου φίλε!!

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Θα τα καταφέρεις Κική μου, δεν σε φοβάμαι εσένα!!
      Φιλιά φίλη, ευχαριστώ που πέρασες!
      Μ

      Διαγραφή
  8. Επιτέλους, το μελομακάρονο δικαιώνεται! Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν θα τηρηθούν όλες οι συμβουλές κατά γράμμα, αλλά σίγουρα είναι ο δεκάλογος της σωστής διατροφής για όλο το χρόνο, κι όχι μόνο για τις γιορτές.
    Ευχαριστούμε πολύ κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς ευχαριστούμε Μαρία, που πέρασες! Έχεις δίκιο, οι συμβουλές είναι για όλο το χρόνο και αξίζει να προσπαθήσουμε να τις ακολουθήσουμε, έστω και για λίγο. (κι εγώ δεν ξέρω αν θα καταφέρω να τις τηρήσω όλες εδώ που τα λέμε, όμως θα προσπαθήσω...)
      Φιλιά φίλη!
      Μ.

      Διαγραφή
  9. Πολύ χρήσιμες συμβουλές αρκεί να τις θυμηθούμε την κρίσιμη στιγμή!Σ'ευχαριστώ που συμμετείχες στην ανταλλαγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κρίσιμη στιγμή έχει μεγάλη σημασία, Δέσποινα, έχεις απόλυτο δίκιο!
      Κι εγώ σ' ευχαριστώ για την ιδέα και την ευκαιρία!
      Χρόνια πολλά, φίλη με ό,τι επιθυμείς!
      Μ

      Διαγραφή
  10. Απλές και απόλυτα λογικές συμβουλές! Αν εξαιρέσεις την τελευταία που είναι λίγο δύσκολο να το αποφύγω (πολλοί συγγενείς, πολλά τραπέζια) χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Δώρα μου! Ας ακολουθήσουμε όσες μπορούμε έτσι ώστε να πάρουμε όσο λιγότερα κιλά γίνεται!
      Χρόνια πολλά με υγεία!!
      Μ

      Διαγραφή
  11. Πολυ χρήσιμες συμβουλές, μάλιστα για όλο τον χρονο οι περισσότερες και όχι μονο για τις γιορτές! Μπράβο κορίτσια , καλές γιορτές με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά!! Αν τις ακολουθούμε όλο το χρόνο, γίνονται μια όμορφη συνήθεια που θα μας αποτρέψει από προβλήματα κιλών!!
      Σ' ευχαριστώ που πέρασες Τούλα μου!
      Χρόνια πολλά με υγεία, φίλη!
      Μ

      Διαγραφή
  12. Σημαντικό να γνωρίζουμε πως για όλα υπάρχει λύση, ακόμη και για το γιορτινό δείπνο! Δανείζομαι φράση της Χρύσας και εύχομαι να περάσουμε όλοι όμορφες στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνεις και τη δανείζεσαι Ιωάννα μου, αφού ισχύει!
      Χρόνια πολλά με υγεία!! Σ' ευχαριστώ που πέρασες!
      Μ

      Διαγραφή
  13. Ευχαριστουμε για τις συμβουλες,χρειαζεται αυτοσυγκρατηση δυστυχως ολο το χρονο!Μπραβο σε οποιον την εχει,εγω δυσκολευομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι είμαστε με τα "πάνω" και τα "κάτω" μας Ηλιάνα μου, σε ό,τι αφορά την αυτοσυγκράτηση, δεν είσαι η μόνη!...
      Ευτυχώς η Χρύσα μας έδωσε ένα "μπούσουλα" να πορευόμαστε!
      Χρόνια πολλά, κορίτσι μου με υγεία!
      Μ

      Διαγραφή
  14. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές! Ευχαριστούμε πολύ και θα γίνει μεγααααλη προσπάθεια να τηρηθούν! Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, θα γίνει μεγάαααλη προσπάθεια για να τηρηθούν, Διαμάντω!
      Χρόνια πολλά με υγεία, κορίτσι μου!
      Μ

      Διαγραφή
  15. Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας! Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Χρύσα, με υγεία! Πολύτιμες οι συμβουλές σου, σ' ευχαριστούμε πολύ!!
      Μ

      Διαγραφή
  16. Παντού χρειάζεται το μέτρο! Ευχαριστούμε για τις συμβουλές! Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι! Ευχαριστούμε που πέρασες, χρόνια πολλά με υγεία!
      Μ

      Διαγραφή

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram