Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Powered By | blogger widgets

Η άγνοια ...δηλητηριάζει;



Όταν  η περίπτωση αυτή με τίτλο «ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ» άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από το Μάϊο του 2001, τρόμαξε πολύ κόσμο.
Μια γυναίκα πέθανε ξαφνικά αιμορραγώντας από τα αυτιά, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια.
Μετά από την προκαταρκτική αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος της προήλθε από δηλητηρίαση με Αρσενικό.  Αρσενικό; Που βρέθηκε;
Η Αστυνομία άρχισε αμέσως μια εκτεταμένη έρευνα σε βάθος για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Κλήθηκε μάλιστα και ένας καθηγητής Ιατρικής Σχολής για να βοηθήσει στην επίλυση της υπόθεσης



Ο Καθηγητής εξέτασε  προσεκτικά το περιεχόμενο του στομάχου και σε λιγώτερο από μισή ώρα  λύθηκε το μυστήριο.
Ο Καθηγητής δήλωσε: « -  Η νεκρή  ούτε αυτοκτόνησε  ούτε δολοφονήθηκε και ο θάνατος της οφειλόταν σε άγνοια ! »  Όλοι είχαν προβληματιστεί από τον  ξαφνικό θάνατο και μάλιστα από ατύχημα ! !
Ο καθηγητής είπε: «- Το αρσενικό έχει παραχθεί στο στομάχι της νεκρής, η οποία έπαιρνε καθημερινά   «Βιταμίνη C»,  η οποία από μόνη της δεν αποτελεί πρόβλημα.
Το πρόβλημα προέκυψε  όταν έφαγε μια μεγάλη μερίδα γαρίδες κατά τη διάρκεια του γεύματος. Ούτε η κατανάλωση γαρίδας από μόνη της δεν αποτελεί πρόβλημα, δεδομένου ότι τα άλλα μέλη της οικογενείας της,  που είχαν φάει και εκείνα από τις ίδιες  γαρίδες, δεν έπαθαν τίποτε. Βέβαια η νεκρή κατά το ίδιο χρονικό διάστημα  είχε πάρει  και «Βιταμίνη C».  Αυτός ο συνδυασμός ήταν που προκάλεσε το θάνατο της. 







Ερευνητές του Πανεπιστημίου  του Σικάγο των ΗΠΑ, ανακάλυψαν μετά από έρευνα και πειράματα, ότι τα κελύφη μαλακόστρακων περιέχουν  πολύ μεγάλη συγκέντρωση  πέντε ενώσεων καλίου με αρσενικό.


Τέτοια τρόφιμα από μόνα τους δεν έχουν τοξικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.
Όταν όμως καταναλωθούν σε συνδυασμό με λήψη «Βιταμίνης C»  λαμβάνουν χώρα χημικές αντιδράσεις με αποτέλεσμα τα μη τοξικά θαλασσινά μαλακόστρακα να μεταβάλλονται σε πάρα πολύ τοξικά με τραγικά αποτελέσματα.


Η δηλητηρίαση με αρσενικό προκαλεί παράλυση των μικρών αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα ένα άτομο που πεθαίνει από δηλητηρίαση με αρσενικό αιμορραγεί από τα αυτιά, τη  μύτη, το στόμα και τα μάτια. Έτσι, ως προληπτικό μέτρο, ΜΗΝ τρώτε ποτέ γαρίδες ταυτόχρονα με λήψη «βιταμίνης C».

Τα αγαπημένα του μήνα

Ήταν πανσέληνος, θυμάσαι;

Βραδιά πανσέληνου και μια χούφτα ασήμι σκορπά στον ορίζοντα λούζει τα πλακόστρωτα, τις μικρές αυλές τα λαξεμένα χωριά, που σκαρφαλώνουν στα βραχώδη νησάκια  των Κυκλάδων και της άγονης γραμμής
Ανάμεσα στις βουκαμβύλιες και στα ασβεστωμένα παρτέρια ξεπηδούν βήματα που μετρούν τη γοητεία τόπων μαγικών κι εκεί παρέα με το θαλασσινό αγέρι όρκους δίνουν έρωτα σε τρυφερά χείλη
Στην άμμο, κοχύλια ασημόχρυσα πολύτιμα πετράδια γίνονται κι αποθέτονται μ’ ευλάβεια σε κοριτσίστικους λαιμούς Φιλιά και όνειρα σκορπίζονται στη γλυκιά νύχτα μαζί με τους ήχους του παφλασμού
Μετρά το κύμα καλοκαίρια και κορμιά εικόνες που μπλέκονται στο χώρο και στο χρόνο κι αφήνουν αποτύπωμα βαθύ σε καρδιές αλώβητες μοναχικές Ήταν πανσέληνος, θυμάσαι;
Χορεύουν ανέμελα οι φλόγες της φωτιάς κι εγώ κουρνιάζω ξανά στην αγκαλιά σου Ο ήχος των ονείρων μας μου λέει ψιθυριστά Ήταν πανσέληνος, δε ξέχασα, γι’ αυτό θα είμαι πάντα κοντά σου…



Καφές φραπέ, μια ελληνική ιστορία 60 χρόνων...

Συνηθίζουμε να λέμε ελληνικό τον καφέ που γίνεται στο μπρίκι, με το μερακλίδικο καϊμάκι και το εκπληκτικό άρωμα. Ελληνικός όμως είναι και ο φραπέ, αφού έλληνας τον επινόησε, εδώ και 60 χρόνια.

Η ιστορία ξεκινά από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου γεννήθηκε τυχαία το 1957, ο φραπέ από τον Δημήτρη Βακόνδιο. Ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρείας Νεστλέ στην Ελλάδα Γιάννης Δρίτσας, παρουσίασε ένα νέο προϊόν για παιδιά στη ΔΕΘ. Ένα σοκολατούχο ρόφημα που παρασκευαζόταν στιγμιαία αναμιγνύοντας το με γάλα και χτυπώντας το στο σέικερ. Προϊόν της ίδιας εταιρίας ήταν και ο στιγμιαίος καφές nescafe, που ήταν ο αγαπημένος του Δημήτρη Βισκόνδιου και συνήθιζε να τον πίνει μέχρι τότε ζεστό. παρασκευασμένο με βραστό νερό και ζάχαρη. Στο διάλειμμα του στη ΔΕΘ, επειδή δεν έβρισκε βραστό νερό, σκέφτηκε να βάλει στο σέικερ το στιγμιαίο καφέ, τη ζάχαρη και κρύο νερό, δημιουργώντας έτσι τον πρώτο φραπέ της ιστορίας.

Από τότε, υπήρξαν διάφορες παραλλαγές με τα βασικά στοιχεία το στιγμιαίο καφέ, το κρύο…

Κρέμες προσώπου από 6 έως 20 ευρώ

Ποιος είπε ότι οι κρέμες προσώπου, πρέπει να είναι ακριβές για να είναι καλές; Είναι ένας μύθος που έχει προ πολλού καταριφθεί κι ας φοβόμαστε να το παραδεχθούμε…

Στα ράφια των selfservice, μπορούμε να βρούμε κρέμες προσώπου που θα περιποιηθούν το δέρμα μας, χωρίς να αδειάσουν το ήδη …ταλαιπωρημένο πορτοφόλι μας. Κρέμες που η τιμή τους ξεκινά από 6 ευρώ και δεν ξεπερνά τα 20 στην ακριβότερη εκδοχή τους.

Η μόδα στη δεκαετία του 1930

Όπως όλοι γνωρίζουμε η μόδα δεν εκφράζει μόνο την ανάγκη ανανέωσης της εξωτερικής εμφάνισης ανά εποχή. Επηρεάζεται άμεσα και από τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που επικρατούν. Έτσι, η οικονομική κρίση του 1929 είναι φυσικό να επηρεάσει και τη μόδα.

Ισχυρός συναισθηματικά, άνθρωπος

Πόσο εύκολα θα μπορούσε να περιγράψει κανείς ένα άνθρωπο, που είναι συναισθηματικά ισχυρός; Είναι διαφορετικός από τους άλλους στην όψη, στην περπατησιά, στην ομιλία;... Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί τόσο εύκολα. Σίγουρα όμως δεν κυκλοφορεί με ταμπελίτσα στο μέτωπο, ούτε έχει πράσινο δέρμα...Δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς κάνει, μπορούμε όμως να σας πούμε τι δεν κάνει!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...