Σελίδες

Ετικέτες

Αρχική σελίδα

24/12/13

Χριστουγεννιάτικος κορμός





για 6-8 άτομα
Για το παντεσπάνι
175 γραμ κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
4 αβγά
115 γραμ ζάχαρη
κακάο
για τη γέμιση
225 γραμ κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 αβγά
3 κουτ μπράντι
250 γραμ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
για το γλάσο
225 γραμ κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
6 κουτ βούτυρο φρέσκο
2 κουτ μέλι
100 γραμ κρέμα γάλακτος


Λειώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και ανακατεύουμε τη λειωμένη σοκολάτα.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τη προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας.
Σκεπάζουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα βουτυρωμένη και απλώνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 15-20 λεπτά.
Απλώνουμε μια πετσέτα κουζίνας ή λαδόκολλα, την πασπαλίζουμε με κακάο και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι.
Ξεκολλάμε το λαδόχαρτο από την επιφάνειά του. Το αφήνουμε να μισοκρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Λειώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε το μπράντυ, τη λειωμένη σοκολάτα και τα ασπράδια χτυπημένα σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη σαντιγί.
Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στο παντεσπάνι και το τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της πετσέτας. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το σκεπάζουμε με το γλάσο σοκολάτας.
Για το γλάσο Λειώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και το μέλι σε μπεν μαρί.
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι μέχρι να αρχίσει να βράζει και την προσθέτουμε στο μίγμα της λειωμένης σοκολάτας. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να γίνει χλιαρό. Το απλώνουμε πάνω στον κορμό και τον διακοσμούμε σύμφωνα με την έμπνευσή μας.

Σημείωση. Για να θυμίζει πραγματικό κορμό χαράζουμε την επιφάνεια του γλάσου με ένα πιρούνι
Blogger Widget