Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Powered By | blogger widgets

Το όνειρο της Μελίνας έγινε πέντε χρόνων!...

Λίγες εβδομάδες πριν, το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα από τα πιο σύγχρονα και όμορφα μουσεία του κόσμου, έκλεισε πέντε χρόνια λειτουργίας. Ήταν 20 Ιουνίου του 2009, όταν άνοιξε τις πύλες του στο κοινό και από τότε πέρασαν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες...

Με αφορμή αυτή την επέτειο συγκεντρώσαμε όχι φωτογραφίες του μουσείου, αλλά φωτογραφίες γνωστών πόλεων της Ευρώπης και του κόσμου με ξακουστά μνημεία, σαν τον Παρθενώνα. 

Με τον τίτλο, "αν ο Έλγιν είχε περάσει από..." ( If Elgin was in...) δείτε όλες τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα έντυπα και στα διαδικτυακά μέσα σε όλο τον κόσμο, προσπαθώντας να τονίσουν με τη δύναμη της εικόνας, το συνεχιζόμενο έγκλημα της κλοπής και παραμονής των γλυπτών του Παρθενώνα μακριά από την πατρίδα τους. 

Μέχρι και μια δεκαετία πριν, η αιτιολογία ήταν πως δεν έχουμε τον κατάλληλο (;) χώρο, για να τα φιλοξενήσουμε! Ο Παρθενώνας και το Ερέχθειο που στέκουν αγέρωχα τόσες χιλιάδες χρόνια, δεν αποτέλεσαν ποτέ για τους κλέφτες τον κατάλληλο χώρο! 

Πέντε χρόνια τώρα όμως έχουμε ένα από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου. Το Μουσείο της Ακρόπολης!...Τα αγαπημένα του μήνα

Σε είπαν μάνα…

Ο πόνος και η χαρά ενώθηκαν για να σε φτιάξουν κι έδωσες στην αγάπη νόημα  Γη που ανθεί κάθε ανοιξιάτικο πρωί Πεταλούδα που αλαφροπετάς στον ήλιο μουρμουρίζοντας τραγούδι ομορφιάς
Με την ανάσα σου ανάσα δίνεις Με το χάδι σου φαρμάκια παίρνεις Πόσα λάθη ξόρκισαν τα δάκρυά σου Πόσο πόνο μαλάκωσε η αγκαλιά σου
Μ’ όλου του κόσμου τα στοιχειά παλεύεις χωρίς κανένα δισταγμό Απάνεμο λιμάνι εσύ, για κάθε θαλασσοδαρμένο σκαρί Κυματοθραύστης αγέρωχος Φάρος άσβηστος
Σε είπαν αρχή και χαμογέλασες Σε είπαν ζωή και κοκκίνισες Σε είπανμάνακαι δάκρυσες

Τα 5 λάθη που γερνούν τα χέρια μας

Τα χέρια μαρτυρούν την ηλικία, έλεγαν οι γυναίκες στο παρελθόν και είχαν δίκιο! Εκείνες φορούσαν γάντια για να τα προστατεύουν όλες τις εποχές. Στις μέρες μας κάτι τέτοιο μοιάζει αδιανόητο. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως δεν μπορούμε να αποφύγουμε πέντε βασικά λάθη, σε ό,τι αφορά την περιποίησή τους.
Αν λοιπόν δεν θέλετε να γεράσουν τα χεράκια σας πριν από σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Αντιγηραντική προστασία
Όταν μιλάμε για αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος, το μυαλό πάει συνήθως στα μάτια, στο πρόσωπο, το λαιμό. Όμως τα χέρια μας είναι το ίδιο εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες όπως και το πρόσωπό μας και χρειάζονται προστασία.

Μαζί με τα μάτια και το λαιμό, είναι τα πρώτα που εμφανίζουν σημάδια γήρανσης. Εμφανίζουν κηλίδες, ρυτίδες και χάνοντας το κολλαγόνο το δέρμα των χεριών αρχίζει να φαίνεται λεπτό και ευαίσθητο.

Για το λόγο αυτό, την επόμενη φορά που θα απλώσετε την κρέμα προσώπου σας, κρατήστε μια μικρή ποσότητα και απλώστε τη στα χέρια σας.

Προστασία από τον ήλιο
Η ηλια…

Όταν οι bloggers μαζεύονται...

Μπορεί για πολλούς το blogging να είναι για κείνους που δεν έχουν τι να κάνουν, για μας όμως που ασχολούμαστε με αυτό βάζοντας την ψυχή μας και εκθέτοντας σκέψεις, απόψεις, κατασκευές και ενδιαφέροντα, μπορεί να γίνει πολύ σημαντικό μέσα από τις δράσεις του.

Η μόδα στη δεκαετία του 1930

Όπως όλοι γνωρίζουμε η μόδα δεν εκφράζει μόνο την ανάγκη ανανέωσης της εξωτερικής εμφάνισης ανά εποχή. Επηρεάζεται άμεσα και από τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που επικρατούν. Έτσι, η οικονομική κρίση του 1929 είναι φυσικό να επηρεάσει και τη μόδα.

Η Αττική σε κίνδυνο!

Έχοντας δεδομένα κάποια πράγματα στη ζωή μας, δεν συνειδητοποιούμε τον κίνδυνο που εγκυμονούν για την υγεία και το περιβάλλον. Άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους περιβάλλον και υγεία, είναι αυτά, που πρέπει να προστατεύονται με κάθε μέσο για να μπορούν να απολαμβάνουν ποιότητα ζωής, όλοι οι άνθρωποι!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...