Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Powered By | blogger widgets

Με ανανεωμένη εμφάνιση...


Μετά από τρεις και πλέον μέρες συνεχούς αναζήτησης και σχεδιασμών, στην προσπάθειά μας να κάνουμε το blog πιο εύχρηστο για όλους τους επισκέπτες, καιρός να σας ξεναγήσουμε στη νέα μας εμφάνιση και στις αλλαγές που πραγματοποιήσαμε.


Όπως θα δείτε, εκτός από τα χρώματα, άλλαξε το κεντρικό menu για να είναι πιο εύχρηστο για όλους. Παραμένει η "Αρχική σελίδα" και δίπλα της οι βασικές κατηγορίες των θεμάτων μας. Ακουμπώντας τον κέρσορα πάνω τους, θα αποκαλύψουν και όλες τις υπόλοιπες γνωστές σας ετικέτες, καθώς και κάθε πληροφορία σχετικά με μας και πώς θα επικοινωνήσετε μαζί μας.
Έτσι, θα μπορείτε εύκολα να βρίσκετε ό,τι ψάχνετε χωρίς ταλαιπωρία και χρονοτριβή.

Το ίδιο σκεφτήκαμε και για τα social media και τα μαζέψαμε όλα στην πάνω δεξιά πλευρά, έτσι ώστε να μη χανόμαστε...

Το γνωστό "Παλαιότερες Αναρτήσεις - Αρχική Σελίδα - Νεότερες Αναρτήσεις" έχει αντικατασταθεί από ένα μετρητή σελίδων στο κάτω μέρος, για καλύτερη περιήγηση.

Μην ξεχνάτε πως η "πόρτα" μας είναι πάντα ανοιχτή για όλους τους φίλους και τις φίλες, αρκεί να "χτυπήσετε" το κουδούνι... δηλαδή να μας στείλετε email είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας είτε απευθείας στο eperiodiko1@gmail.com.

Πριν σας αφήσουμε να περιηγηθείτε με την άνεσή σας, να σας πούμε πως περιμένουμε τις εντυπώσεις και τις παρατηρήσεις σας, όπως κάθε φορά και ευχόμαστε από καρδιάς, να έχετε όλοι ένα όμορφο και δημιουργικό μήνα!Τα αγαπημένα του μήνα

Καλλιτέχνες ανάμεσά μας

Το διαδίκτυο και τα social media γίνονται συχνά αφορμή να γνωρίσουμε καλλιτέχνες της διπλανής πόρτας όπως τους λέμε. Ανθρώπους καθημερινούς, απλούς, που με μεράκι, φαντασία και αγάπη σ' αυτό που κάνουν δημιουργούν αληθινά έργα τέχνης.

Ένα τέτοιο άνθρωπο θέλουμε να σας παρουσιάσουμε σήμερα. Ζει σε μια επαρχιακή πόλη και με βασικό υλικό το ξύλο, δημιουργεί αντικείμενα που δεν αφήνουν κανένα αδιάφορο. Είδαμε τη δουλειά του και θελήσαμε να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Ονομάζεται Λάκης Κορομηνάς και οι κατασκευές του όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες είναι κυριολεκτικά μοναδικές!
Η Μαρίνα είχε μια σύντομη συνομιλία μαζί του. Ας τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα...


Τι είναι για σας η ασχολία σας με το ξύλο; Επάγγελμα, αγάπη, χόμπι; Η ασχολία μου με το ξύλο (ξύλινες κατασκευές) βασικά είναι αγάπη, χόμπι και ένα ταξίδι εν μέρη προς τα παλαιότερα χρόνια  Αν δείτε θα καταλάβετε ότι οι περισσότερες κατασκευές μου έχουν θέμα παλαιά αντικείμενα τα οποία τότε ήταν χρηστικά ως επί το πλείστον, τ…

Ο δικός μου ήρωας

Στη ζωή κάθε ανθρώπου υπάρχουν πρόσωπα που λειτουργούν σα φωτεινοί φάροι θαρρείς. Που σου δίνουν απλόχερα το φως τους χωρίς καν να το ζητήσεις και σε διδάσκουν χωρίς καν να το καταλάβεις. Για ένα τέτοιο άνθρωπο θέλω να σας μιλήσω.

Ήρθε στην Ελλάδα πρόσφυγας το '22 από το Δικελί της Μ. Ασίας μωρό στις φασκιές, στην αγκαλιά μιας χήρας μάνας. Παιδί πλούσιας οικογένειας στον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε φτωχικά, όπως τα περισσότερα προσφυγόπουλα, με πολλή αγάπη και φροντίδα και έμαθε από πολύ μικρός να κερδίζει το ψωμί του δουλεύοντας το ξύλο. Έφτιαχνε μ’ αυτό έπιπλα σκαλιστά, που στόλιζαν τα πλούσια σπίτια του νησιού που ζούσε. Αγαπούσε τα γράμματα κι ας μη κατάφερε να πάει στο Γυμνάσιο. Έπρεπε βλέπετε να δουλέψει… όμως τα βιβλία δεν του έλειψαν ποτέ. Αγόραζε, διάβαζε, στοίβαζε βιβλία παίρνοντας γνώσεις και καλλιέργεια, που θα ζήλευαν πολλοί μορφωμένοι και πάντα ονειρευόταν ένα καλύτερο κόσμο, πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο, πιο σοφό.
Έτσι κύλησαν τα χρόνια μέχρι τον πόλεμο του ’40 που τ…

17 Νοέμβρη 1973.

Σαν φόρο τιμής σ' αυτούς που αγωνίστηκαν με κεντρικό σύνθημα και ζητούμενο το "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία",  επιλέξαμε μέσα από το αρχείο της ΕΡΤ, να αναδημοσιεύσουμε μερικές φωτογραφίες,  που περιγράφουν καλύτερα από τις λέξεις, τα γεγονότα.


Συμπλοκή με αστυνομικούς στη γωνία των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, 15 Νοεμβρίου 1973

Αγώνας...

Kλωνιά κρύψανε τον ουρανό, τ' αστέρια. Στα χαμοπούλια του βοριά λέω το όνειρό μου. κι εκεί τ' αφήνω να γερνά μαζί με τις ανάσες όσων καταδικάστηκαν ήλιο να μη γνωρίσουν...  

Πώς να σου τάξω ουρανό

Πώς να σου τάξω ουρανό, αφού ουρανό δεν έχω Πώς να σου τάξω τη ζωή, όταν στην παίρνουν με βία Πώς να σου τάξω θάλασσα, αφού μέσα της παλεύεις με τ' αφρισμένα κύματα, τις θύελλες, τα βάθη!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...