Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ...Εφιάλτης!

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ...Εφιάλτης!




 Πόσους Ήρωες και πόσους Εφιάλτες, γέννησε αυτή η χώρα;
 Νομίζω ότι η απάντηση είναι προφανής! Η χώρα σώζεται κάθε τόσο, από την ...καταστροφή, συρόμενη σε μονοπάτια δύσβατα και σκοτεινά.

 Η συμφωνία κλείνει, οι όροι "κλειδώνουν" και μαζί τους "κλειδώνεται" το μέλλον των Ελλήνων, σε μπουντρούμια ανήλιαγα.
  Πώς όλο αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί σωτηρία; Πώς είναι δυνατόν να ζούμε, ελπίζοντας ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, τη στιγμή που έχει καταστρατηγηθεί κάθε έννοια δημοκρατίας και συνταγματικής νομιμότητας;

  Η Ελλάδα απέκτησε κηδεμόνες, απέκτησε αφεντικά, απέκτησε διαχειριστές!!! Όλα για χάρη των δανειστών!!! Να πληρωθούν αυτοί και να πεθάνουν οι Έλληνες!!!
  Και οι πολιτικοί μας το δέχονται! Το επιδιώκουν! Το αποζητούν!...
  Αυτοί που δημιούργησαν το χρέος στο απυρόβλητο, περνούν τον εαυτό τους για σωτήρα! Αυτοί που το διόγκωσαν, επίσης στο απυρόβλητο, περνούν τον εαυτό τους για σωτήρα!...
  Όταν έχουμε πολιτικούς που έχουν απολέσει κάθε έννοια και πράξη αξιοπρέπειας και φιλοπατρίας, οι δανειστές ζητούν μετά το 2ο μνημόνιο, 3ο!...
  Δεν σταματούν πουθενά!!! Κι εμείς αναζητούμε ελπίδα στις εκλογές, που θα μας παραχωρήσουν όταν αυτοί θελήσουν!... Και τότε υποκύπτουμε στα εκβιαστικά διλήμματα, σαν τρομαγμένα κουτάβια...
  Κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσει ο λαός, ελεύθερα! Αυτός που πληρώνει, αυτός που ματώνει, αυτός που γεννά τους Ήρωες. Γιατί κατά ένα περίεργο τρόπο, οι Ήρωες γεννιόνται από το λαό και οι Εφιάλτες από τις ηγεσίες, κυρίως στις μέρες μας.
  Στις μέρες, που είναι ιστορικές, όχι γιατί η Ελλάδα σώθηκε ή σώζεται, αλλά γιατί η Ελλάδα υποδουλώθηκε! Όσο κι αν προσπαθούν να φανούν σαν σωτήρες, η Ιστορία θα τους καταγράψει στη λίστα που τους αξίζει. Στη λίστα της ντροπής!!!
  
Μαρίνα - Όλγα
[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια
Για τους λάτρεις των πικάντικων...

Για τους λάτρεις των πικάντικων...




Καλά νέα για τους λάτρεις των πικάντικων φαγητών.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιου του Χονγκ - Κονγκ βρήκαν ότι τα συστατικά που δίνουν στο πιπέρι καγιέν, τις πιπεριές χαλαπένιος (jalapenos) και άλλες καυτερές πιπεριές την καυτερή τους γεύση, μπορούν να μειώσουν την υψηλή αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη του αίματος.

Το τσίλι προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις, τη νούμερο ένα αιτία θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες.

Ο επικεφαλής της μελέτης Dr Zhen - Yu Chen ανέφερε: " Η έρευνά μας διεύρυνε τις γνώσεις μας για το πώς το τσίλι βελτιώνει την υγεία της καρδιάς μας. Πλέον έχουμε μια πολύ καθαρή εικόνα για το πώς οι ουσίες αυτές επιδρούν στα γονίδια του ανθρώπινου οργανισμού, επηρεάζοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης και την υγεία των αιμοφόρων αγγείων".

"Αυτό δε σημαίνει ότι συνιστούμε σε όλους τους ανθρώπους να αρχίσουν να καταναλώνουν τσίλι σε υπερβολικό βαθμό. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή παραμένει το "κλειδί" και φυσικά το τσίλι δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα φάρμακα που συνταγογραφούν οι γιατροί" πρόσθεσε, ο ίδιος.





Πηγή: newsbeast
[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια
Από πού κρατάει η σκούφια του;

Από πού κρατάει η σκούφια του;


(από πού προήλθε η φράση)

Κάποτε η σκούφια, το κάλυμμα δηλαδή του κεφαλιού που φορούσαν άνδρες, γυναίκες και μωρά κατά τη διάρκεια της ημέρες, αλλά και ο σκούφος που φορούσαν οι μεγάλοι τη νύχτα, φανέρωνε την καταγωγή. Κι αυτό όχι μόνο επειδή διέφερε από τόπο σε τόπο, αλλά και επειδή διέφερε ως προς το σχήμα και το υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένη, ανάλογα με το είδος της εργασίας που έκαναν εκείνοι που το φορούσαν και την κοινωνική τους θέση.

Κι ενώ οι σκούφιες των ευγενών ήταν από μετάξι ή βελούδο, διακοσμημένες με κεντήματα ή χρυσές ταινίες και κατέληγε σε φτερωτό λοφίο, των πιο φτωχών ήταν από μάλλινο ή βαμβακερό ύφασμα χωρίς κέντημα από απλή κλωστή με λίγα κρόσσια στην κορυφή.
Υπήρχαν και σκούφοι για πιο ειδικές χρήσεις: πράσινο σκούφο, φορούσαν όσοι είχαν χρεοκοπήσει και αργότερα, όσοι είχαν καταδικαστεί σε ισόβια φυλάκιση, τετράγωνο σκούφο φορούσαν οι δικτάτορες, οι καθηγητές, οι δικαστές και άλλοι αξιωματούχοι, ενώ κόκκινο φορούσαν οι κατεργάρηδες, δηλαδή οι δούλοι κωπηλάτες σε πολεμικά πλοία.

Έτσι, σήμερα ρωτάμε "από πού κρατάει η σκούφια του;" εννοώντας "ποια είναι η καταγωγή του" ή ακόμα "τι είδους άνθρωπος είναι"...

[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια
Προστασία από τον καρκίνο

Προστασία από τον καρκίνο




Το ποσοστό των Αυστραλών που προσβάλλονται από καρκίνο του προστάτη είναι μεγαλύτερο από αυτό των Ελλήνων και αυτό πιθανότατα οφείλεται στην διατροφή τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Σύμφωνα με την μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Αυστραλιανή Ιατρική Επιθεώρηση (Medical Journal of Aystralia) η διατροφή, μπορεί να επηρεάζει τις πιθανότητες που έχει κάποιος για να παρουσιάσει καρκίνο του προστάτη.

Από την ίδια μελέτη προκύπτει ότι οι Αυστραλοί παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά προσβολής καρκίνου του προστάτη από τους Έλληνες, Ιταλούς και άλλους Ευρωπαίους και αυτό αποδίδεται στην διατροφή τους.

Ο στόχος των Αυστραλών ερευνητών ήταν να αξιολογήσουν το σύνολο των δεδομένων που προέκυψαν για τη σχέση της θεραπείας βασισμένης στη δίαιτα για την πρόληψη και για την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη σε άνδρες που παρουσίασαν τη νόσο.

Στα συμπεράσματά τους, οι ερευνητές αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι οι αποδείξεις που επιτρέπουν τελεσίδικα συμπεράσματα είναι περιορισμένες, εντούτοις τα τεκμηριωμένα δεδομένα που διαθέτουμε σήμερα δείχνουν τα ακόλουθα:

Οι παράγοντες που συσχετίζονται με αύξηση του κινδύνου προσβολής από καρκίνο του προστάτη είναι η διατροφή πλούσια σε λίπη, πλούσια σε κρέατα επεξεργασμένα (αλλαντικά) ή καβουρδισμένα (ψημένα σε κάρβουνα, σχάρα, σούβλα ή ψησταριά) όπως επίσης η διατροφή που είναι υπερβολικά πλούσια σε ενέργεια, γαλακτοκομικά προϊόντα και ασβέστιο.

Αντίθετα, οι άντρες που τρώνε άφθονα φρούτα και λαχανικά, ιδιαίτερα ντομάτες, λαχανικά του είδους των σταυρανθών όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, φαίνεται ότι διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο.






πηγή: newsbeast

[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια
Κάθε κατεργάρης, στον πάγκο του!

Κάθε κατεργάρης, στον πάγκο του!


(από πού προήλθε η φράση)

Οι Βυζαντινοί ονόμαζαν κάτεργα τα πολεμικά, τα πειρατικά και τα εμπορικά πλοία τους, που είχαν κουπιά ή πανιά. Αργότερα, κάτεργο έμεινε να λέγεται μόνο το πολεμικό πλοίο, που είχε κουπιά και το πλήρωμά του αποτελούνταν από αιχμαλώτους πολέμου ή εγκληματίες, που είχαν καταδικαστεί και ξεπλήρωναν την ποινή τους, ως κωπηλάτες.

Οι δύστυχοι αυτοί άντρες ήταν αλυσοδεμένοι μεταξύ τους, πόδι με πόδι και δεμένοι στη θέση τους. Εκεί έτρωγαν κι εκεί κάποτε, αναπαύονταν. Κατά τις ναυμαχίες φιμώνονταν, για να μη δημιουργούν σύγχυση με τις φωνές τους και μαστιγώνονταν συνεχώς για να κωπηλατούν γρήγορα. Πολλοί πέθαιναν από τις πληγές, την πείνα, την εξάντληση και τις αρρώστιες.
Την τιμωρία των αιχμαλώτων και γενικότερα των εγκληματιών με κωπηλασία στα κάτεργα, συνήθιζαν πολύ οι Γάλλοι και στιγμάτιζαν τους καταδικασμένους, με τη  λέξη Gal, τα πρώα γράμματα δηλαδή της ονομασίας του πολεμικού αυτού πλοίου, που λεγόταν Galera. Το κράτος θεωρούσε τους ανθρώπους αυτούς νεκρούς και έπαιρνε την περιουσία που τύχαινε να έχουν. Το γαλλικό ναυτικό διατήρησε τις γαλέρες έως το 1748, ενώ όταν επικράτησαν νέοι τύποι πλοίων, πολλές απ' αυτές μετατράπηκαν με την πάροδο του χρόνου, σε πλωτές φυλακές.
Με το πρόσταγμα "κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!" διαταζόταν οι κωπηλάτες των κάτεργων, οι κατεργάρηδες, να πάρουν θέση έπειτα από ξεκούραση, για να αρχίσουν πάλι να κωπηλατούν. Τη φράση, μεταφορικά, χρησιμοποιούμε σήμερα, για να τονίσουμε την επιστροφή του καθενός στη δουλειά ή το καθήκον του, ύστερα από κάποια διακοπή: "Άνοιξαν, τα σχολεία. Κάθε κατεργάρης, στον πάγκο του".

[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια
Η μαργαρίνη είναι ...πλαστική;

Η μαργαρίνη είναι ...πλαστική;



Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.
Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδους φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.
Γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνης;
  1. Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.
  2. Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμαρίων της μαργαρίνης.
  3. Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.
  4. Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα άλλα φαγητά.
  5. Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία, που της βάζουν.
  6. Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει τη γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει πιο νόστιμα.
  7. Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη όμως είναι μόλις εκατό χρόνων.
  8. Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα (trans fatty acids).
  9. Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.
  10. Αυξάνει τη συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη) ενώ μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη).
  11. Αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.
  12. Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.
  13. Μειώνει την αντίδραση των αντισωμάτων.
  14. Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.

Το πολύ ενδιαφέρον μέρος
Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ! Αν είχε ένα μόριο επιπλέον, θα ήταν πλαστικό. Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί να αποφεύγουμε τη χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωση (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή  τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα. Κάντε ένα πείραμα μόνοι σας: Αγοράστε ένα κυπελάκi μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής: καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια, δεν πλησιάζουν. Δε σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικροοργανισμοί.  Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται ότι χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης.
ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ & ΚΥΡΙΩΣ ΟΣΟΙ ΤΡΩΝΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ

πηγή: proionta-tis-fisis.info



[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια
Πώς θα αποφύγετε τις ημικρανίες

Πώς θα αποφύγετε τις ημικρανίες



Τον έχετε νιώσει ποτέ; Αυτόν τον εξουθενωτικό πόνο στη μια πλευρά του κεφαλιού, που "κοκαλώνει" το σβέρκο, κάνει τα μάτια να κλείνουν, τον ήχο να φαντάζει ανυπόφορος και το στομάχι να "γυρίζει" σαν τρελό; Ημικρανία είναι - και οτιδήποτε μπορεί να ελαττώσει τις κρίσεις και την έντασή τους, μοιάζει με μάννα εξ ουρανού...

Σχεδόν μία στις πέντε γυναίκες, ένα στα εννέα παιδιά και ένας στους 12 άντρες, υπολογίζεται ότι πάσχουν από ημικρανία - μια νευρολογική διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες κρίσεις πονοκεφάλου (με πόνο να εκδηλώνεται συνήθως στην μία πλευρά του κεφαλιού), που συνοδεύονται από συνδυασμούς συμπτωμάτων, όπως η ναυτία, ο εμετός και η ευαισθησία στο φως και στον θόρυβο.
Οι απλές, καθημερινές δραστηριότητες τυπικά επιδεινώνουν τον πόνο, ενώ οι κρίσεις μπορεί να διαρκέσουν από αρκετές ώρες έως μία - δύο ημέρες και συχνά είναι εξουθενωτικές.
Το 10% περίπου των πασχόντων έχουν μια αύρα ή κάποια προειδοποιητική ένδειξη πριν από την κρίση, όπως το να βλέπουν ένα φως να τρεμοσβήνει, μια διαταραχή της οράσεως ή του λόγου, σύγχυση και μούδιασμα ή "μυρμήγκιασμα" ενός άκρου.
Η ημικρανία μπορεί να εκδηλωθεί σε άτομα κάθε ηλικίας, αλλά είναι πιο συχνή στις ενήλικες, νεαρές γυναίκες. Μολονότι είναι ανίατη, μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο με τα κατάλληλα μέτρα αυτοβοήθειας, τις απαιτούμενες αλλαγές στον τρόπο ζωής και την σωστή ιατρική φροντίδα.
Οι πάσχοντες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η Ελ Μακ Φέρσον, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Μπεν Άφλεκ, εκδηλώνουν κατά μέσο όρο 13 κρίσεις το χρόνο.
Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν επινοηθεί αρκετές θεραπείες και φάρμακα που μπορεί να βοηθήσουν τους πάσχοντες. Μερικά από τα φάρμακα περιορίζουν ή καταπραΰνουν τα συμπτώματα, ενώ άλλα μειώνουν τη συχνότητα και τη διάρκεια των ημικρανικών κρίσεων. Παρ' όλα αυτά, οριστική θεραπεία δεν υπάρχει - και στην αγωγή που συνιστούν οι γιατροί, σημαντική θέση κατέχουν ορισμένα μέτρα του τρόπου ζωής που περιορίζουν την εμφάνιση και τη σοβαρότητα των κρίσεων.
Η εφημερίδα Dalily Mail δημοσίευσε ένα δεκάλογο αυτοβοήθειας
Αποφύγετε τις αιτίες
Κρατήστε για λίγες εβδομάδες ένα ημερολόγιο, για να δείτε αν η ημικρανία σας εκδηλώνεται έπειτα από συγκεκριμένα γεγονότα ή συνθήκες. Συνηθισμένοι παράγοντες που μπορεί να δώσουν έναυσμα για μια κρίση είναι το κάπνισμα (η νικοτίνη πιστεύεται ότι συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου), η πολύ έντονη γυμναστική, το στρες, οι αλλαγές στο πρόγραμμα του ύπνου, το "πιάσιμο" του αυχένα και τα οδοντικά προβλήματα.
Προσέξτε το σάκχαρό σας
Η μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα αποτελεί συνηθισμένο εκλυτικό παράγοντα ημικρανίας, επειδή προκαλεί αύξηση της πίεσης. Να τρώτε κάθε τέσσερις ώρες και να μην περνάτε περισσότερες από 12 ώρες το βράδυ νηστικοί. Να προτιμάτε επίσης τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως φρούτα, λαχανικά και λίγων λιπαρών ή άπαχο γιαούρτι και τυρί. Αντιθέτως, να αποφεύγετε τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως το λευκό ψωμί, τα γλυκά και τα ροφήματα με ζάχαρη.

Μην το παρακάνετε με την καφεΐνη
Η πολλή καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει συστολή των αιμοφόρων αγγείων γύρω από τον εγκέφαλο, γεγονός που μπορεί να δώσει το έναυσμα για μια ημικρανική κρίση. Περισσότερα από 300 mg καφεΐνης την ημέρα (αντιστοιχούν σε πέντε φλιτζάνια στιγμιαίο καφέ) μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα. Προσπαθήστε να πίνετε λιγότερους καφέδες ή να αλλάξετε σε ντεκαφεινέ. Να θυμάστε πως και η σοκολάτα, το τσάι, αλλά και τα αναψυκτικά τύπου κόλα, περιέχουν καφεΐνη.

Προσοχή στα πρόσθετα
Πολλοί πάσχοντες από ημικρανία αναφέρουν ευαισθησία σε ορισμένα πρόσθετα των τροφίμων, όπως η μονονατρική γλουταμάτη (υπάρχει λ.χ. σε ορισμένα τυριά, αποξηραμένες ντομάτες και κρέατα σε κονσέρβα), η ασπαρτάμη (είναι τεχνητό γλυκαντικό), η ταρτραζίνη (είναι μια κίτρινη χρωστική που χρησιμοποιείται λ.χ. σε ροφήματα με ανθρακικό), διάφοροι θειωτικοί παράγοντες (υπάρχουν στο κρασί) και το βενζοϊκό νάτριο (υπάρχει λ.χ. σε ορισμένες γαρίδες, μαργαρίνες, αναψυκτικά και γλυκά).
Μασήστε πιπερόριζα
Μελέτες έχουν δείξει πως όταν μασάει κανείς ωμή πιπερόριζα καταπραΰνεται η ναυτία και τα πεπτικά προβλήματα που συχνά συνοδεύουν την ημικρανική κρίση. Η πιπερόριζα φαίνεται επίσης ότι καταστέλλει τη δράση των προσταγλανδινών - μιας ομάδα ουσιών που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου, ενεργοποιώντας μια ημικρανική κρίση.
Να τρώτε πρωτεΐνες
Μελέτες έχουν δείξει ότι πολλοί πάσχοντες από ημικρανία έχουν στον εγκέφαλό τους χαμηλά επίπεδα μιας ουσίας που λέγεται σεροτονίνη. Για να τα αυξήσετε, να τρώτε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες  όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι μπανάνες, τα φασόλια, ο αρακάς, τα καρύδια, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί.


Να πίνετε νερό
Η αφυδάτωση είναι συνηθισμένος εκλυτικός παράγοντας ημικρανίας. Οι ιστοί που περιβάλλουν τον εγκέφαλο αποτελούνται κυρίως από νερό και, όταν χάνουν νερό, συρρικνώνονται, με συνέπεια ερεθισμό και πόνο. Να πίνετε καθημερινά ένα έως δύο λίτρα νερό.
Πάρτε συμπληρώματα
Το 5HTP μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να είναι λιγότερο ευάλωτος στις ημικρανικές κρίσεις, ενώ το συνένζυμο Q10 μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη των ημικρανιών.
Να τρώτε μαγνήσιο
Η μειωμένη πρόσληψη μαγνησίου πιστεύεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παροχή αίματος στον εγκέφαλο και χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα - και τα δύο σχετίζονται με τις ημικρανικές κρίσεις. Τα φρέσκα, σκουροπράσινα λαχανικά, ο πολτός τομάτας, τα καρύδια, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φασόλια, ο αρακάς, οι πατάτες, οι μπανάνες και η μαγιά είναι μερικά από τα τρόφιμα που περιέχουν μαγνήσιο.


Δοκιμάστε τη γιόγκα
Η γιόγκα θεωρείται "φάρμακο" εναντίον του στρες, ενώ καταπραΰνει διάφορα ενοχλήματα και πονάκια παντού στο σώμα. Ορισμένες στάσεις της, εξάλλου, καταπραΰνουν τη δυσκαμψία στον αυχένα και τους ώμους.
Tips
Εάν εκδηλώσετε μια ημικρανική κρίση που έχει συμπτώματα διαφορετικά από τα συνηθισμένα για εσάς και σας κάνει να ανησυχείτε, συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας.

Πηγή: tanea.gr

[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

find "to e-periodiko mas" on instagram