Μάθημα συνύπαρξης μέσα από μία έκθεση



Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης αντλώντας έμπνευση από το "Μικρό Πρίγκιπα" εγκαινιάζει το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 11:00 το πρωί την έκθεση με τίτλο "Από τον μικρόκοσμο του εγώ, στον πλανήτη του εμείς" με 122 ζωγραφικά και τρισδιάστατα έργα παιδιών, αφιερωμένα στην πολυτιμότητα της συνύπαρξης.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια δημιουργικής ζωγραφικής έκφρασης που ως θέμα τους θα έχουν το "Μικρό Πρίγκιπα", βάζοντας τα παιδιά σε ρόλο "δασκάλου" και παρακινώντας τα να μεταδώσουν τις γνώσεις τους σε γονείς, άτομα τρίτης ηλικίας αλλά και όλους τους ενήλικες επισκέπτες, ζωγραφίζοντας τις συμβουλές τους!

Η έκθεση που εντάσσεται στο πλαίσιο της πολύπλευρης δράσης "Φροντίζω με Τέχνη", πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Μουσείο εστιάζει στην έννοια της "Φροντίδας" η οποία ξεκινά από τον ίδιο μας τον εαυτό και επεκτείνεται στην οικογένεια, τους φίλους, τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες για να αγγίξει στη συνέχεια το αστικό και φυσικό περιβάλλον αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη δημιουργώντας δράσεις, που θα διαρκέσουν ως το Σεπτέμβρη του 2017 προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας με αλληλεγγύη αρχίζοντας από τη νηπιακή ηλικία, με ερεθίσματα που προκαλούνται μέσω της Τέχνης.

Η έκθεση ακολουθεί τέσσερις βασικούς άξονες: Φροντίζω τη σωματική, ψυχική, πνευματική και δημιουργική υγιεινή του εαυτού μου, Φροντίζω την οικογένεια και την τρίτη ηλικία, Φροντίζω την πόλη και το περιβάλλον, Φροντίζω τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Σε κάθε μία από αυτές τις ενότητες θα αντιπαραβάλλεται και μια εικόνα αντι-φροντίδας με τις επιπτώσεις που την ακολουθούν.
Η ολοκλήρωση της περιήγησης του επισκέπτη περιλαμβάνει μια προβολή έργων αφιερωμένων στα σύμβολα της ζωής και των αναζητήσεων του "Μικρού Πρίγκιπα" του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ θέλοντας να διδάξει πώς η φροντίδα του υποκειμενικά πολύτιμου (το "τριαντάφυλλό μου") μπορεί να γίνει η γέφυρα για τη φροντίδα ενός όχι και τόσο (τελικά) μακρινού σύμπαντος.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιούνται σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία θα συμμετέχουν 2000 παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού, ενώ ειδικό πρόγραμμα για άτομα με προβλήματα όρασης θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Για τα σχολεία που δεν μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση το Μουσείο πραγματοποιεί σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα στο περιβάλλον του σχολείου σε παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού. Η Μουσειοσκευή (κινητό εκπαιδευτικό πρόγραμμα) θα δανείζεται σε σχολεία και φορείς στην Περιφέρεια.
Η είσοδος για την έκθεση και τις δράσεις είναι δωρεάν. 
Όλα τα υλικά τα παραχωρεί το Μουσείο.

Μουσείο Παιδικής Τέχνης
Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα
Μέρες & ώρες λειτουργίας:
Τρίτη - Σάββατο: 10:00 - 14:00
Κυριακή 11:00 - 14:00
Τηλέφωνα: 210 3312621, 210 3312750

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram