Η "Οδύσσεια των Υλικών" στο Ζάππειο Μέγαρο...



Η έκθεση "A Jewel Made in Greece" και πάλι εδώ, πιστή στο ραντεβού για τέταρτη χρονιά, έρχεται να μας μαγέψει με τις δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών - παραγωγών σύγχρονου κοσμήματος, συνεχίζοντας τον δημιουργικό διάλογο, που ξεκίνησε από την κ. Μαίρη Σαμόλη το 2014, ανάμεσα στον πολιτισμό της σύγχρονης τέχνης και τον πολιτισμό της ιστορίας του ελληνικού κοσμήματος.

Με τίτλο "Η Οδύσσεια των Υλικών" και κύριο σκοπό να παρουσιάσει αλλά και να προωθήσει το σύγχρονο ελληνικό κόσμημα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σ' ολόκληρο τον κόσμο, ανοίγει τις πόρτες της από τις 3 Μαρτίου ως και τις 6 Μαρτίου 2017. Στην ανανεωμένη ομάδα "A Jewel Made in Greece" συμμετέχουν 61 σπουδαίοι σχεδιαστές οι οποίοι με έμπνευση και δημιουργικότητα αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη διαχρονικότητα του ελληνικού κοσμήματος, κατατάσσοντάς το παράλληλα σε μια μια σεβαστή μορφή τέχνης άρρηκτα δεμένης με τον παρελθόν και τον πολιτισμό μας.

Φέτος, παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους σε τέσσερις ενότητες προσπαθώντας να μας διδάξουν τα μυστικά του χρυσού, του ασημιού, των διαμαντιών και άλλων πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων, έχοντας μαζί τους ως επιστημονικό συνεργάτη τον έγκριτο Γεμολόγο κ. Γιώργο Σπυρομήλιου.
Με ταλέντο, μεράκι, αλλά κυρίως ψυχή, ξεκινούν ξανά αυτό το ταξίδι ομορφιάς και πολιτισμού για να αποδείξουν περίτρανα πως το ελληνικό κόσμημα υπάρχει, είναι δυνατό, σύγχρονο χωρίς να χάνει τις καταβολές του και επιθυμητό από όλο τον κόσμο.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Ζάππειο Μέγαρο και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Επίτιμη προσκεκλημένη η Bryna Pomp, Jewelry Specialist, Loot Curator: Mad About Jewlry, Museum of Arts and Desing, New York. Στο χώρο της έκθεσης θα προβάλλεται η ταινία: "Η Οδύσσεια των Υλικών", παραγωγής του "A Jewel Made in Greece", που είναι ένα τιμητικό αφιέρωμα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου έγιναν και τα γυρίσματα, ενώ για πρώτη φορά θα εκτεθεί εκτός του Επιγραφικού & Νομισματικού Μουσείου, ο "Θησαυρός του Οσμάν".

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10:00 π.μ. - 22:00 μ.μ.
Εγκαίνια: Παρασκευή 3 Μαρτίου, στις 19:00 μ.μ.


to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram