Σπιτικά καλλυντικά και γιατί να τα επιλέξετε


Ποιος είπε ότι η ομορφιά δεν μπορεί να είναι εύκολη και φθηνή; Ο κανόνας συνήθως λέει, όσο πιο ακριβό είναι ένα προϊόν, τόσο το καλύτερο θα πρέπει να είναι.
Ανοησίες. Μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας φυσικά προϊόντα ομορφιάς στο σπίτι με πολύ μικρό κόστος.

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν προϊόντα ομορφιάς, ισχυρίζονται ότι είναι οργανικά ή φυσικά αλλά αυτό δεν είναι απολύτως αληθινό. Τα πραγματικά φυσικά υλικά που περιέχονται σε αυτά συνήθως καταλαμβάνουν ένα μικρό μέρος στη σύσταση των καλλυντικών. Τα συντηρητικά που περιέχουν τα προϊόντα όμως θα μπορούσαν να ερεθίσουν ακόμα και την πιο υγιή επιδερμίδα. Χρησιμοποιώντας τα δικά σας φυσικά προϊόντα ομορφιάς, σας κρατά μακριά από ανάλογες παρενέργειες. Η φυσική ομορφιά είναι μια τέχνη που πεθαίνει.

Στην αρχαιότητα τα καλλυντικά και τα φάρμακα είχαν φυσική προέλευση. Σήμερα, δημιουργούνται από τις φόρμουλες στο εργαστήριο. Οι βελτιώσεις στις βιομηχανίες αυτές, σημαίνει όλο και περισσότερα τεχνητά συστατικά στα προϊόντα ομορφιάς.

Με αφετηρία τα παραπάνω πρέπει να επιστρέψουμε σε παραδοσιακές συνταγές χωρίς συντηρητικά. Οι φυσικές συνταγές ομορφιάς έχουν βάση λαχανικά, φρούτα, λουλούδια κλπ. Ότι κι αν αγοράσετε, προσπαθήστε να μην έχει υποστεί επεξεργασία με ζιζανιοκτόνα ή εντομοκτόνα σπρέι. Αυτές οι χημικές ουσίες θα μπορούσαν να εισβάλουν στα φυσικά σας προϊόντα.

Μέλι: Το μέλι περιέχει πλούσιες αντιβακτηριδιακές ιδιότητες για ένα υγιές σώμα. Αυτές οι ιδιότητες μπορεί να μεταφερθούν και στο δέρμα με μάσκα προσώπου από μέλι.

Για ξηρό δέρμα, αναμειγνύετε φυσικό μέλι με μαγειρεμένο πλιγούρι βρώμης.

To λιπαρό δέρμα απαιτεί astringent όπως ξύδι σε συνδυασμό με το μέλι. Pίξτε στο πρόσωπό σας χλιαρό νερό για να ανοίξουν οι πόροι και στη συνέχεια εφαρμόστε τη φυσική μάσκα.

Τριαντάφυλλα: Κόκκινα, λευκά, κίτρινα ή ροζ, είναι όλα όμορφα και αρωματικά. Τα ροδοπέταλα είναι ιδιαίτερα μαλακά και όταν προστίθενται σε ένα ζεστό μπάνιο, μεταφέρουν την απαλότητα και το άρωμα τους στο σώμα σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας φυσικό ροδόνερο από τριαντάφυλλα και προσθέτοντας λίγο γάλα καρύδας.

Φράουλες: Οι σπόροι της είναι ιδανικοί στο να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Σε συνδυασμό με χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο, οι φράουλες και οι σπόροι τους κάνουν ένα τέλειο φυσικό απολεπιστικό για το σώμα.

Μπανάνες: Λιώστε μία και χρησιμοποιείστε τη ως θεραπεία για το δέρμα του προσώπου. Οι μπανάνες περιέχουν ένα σημαντικό ηλεκτρολύτη για στον οργανισμό, το κάλιο. Επαναφέρετε την υγρασία στο δέρμα σας με μια μάσκα προσώπου που φτιάχνεται από μπανάνες. Αναμειγνύοντας λιωμένες μπανάνες με ασπράδι αυγού και γιαούρτι δημιουργείτε την ιδανική μάσκα.

Λεμόνια: Τα λεμόνια μπορεί να διευκολύνουν τον πονόλαιμο και επίσης απαλύνουν τα σκούρα στίγματα στο δέρμα. Όπως είναι φυσικό λευκαντικό-καθαριστικό καθαρίζει το δέρμα, αφήνοντάς το λείο και όμορφο. Μισό λεμόνι είναι το μόνο που χρειάζεται για να εξαφανίσετε πολλά προβλήματα της επιδερμίδας του προσώπου.

Ανακατέψτε επίσης λίγο χυμό λεμονιού με νερό για ένα φυσικό αρωματικό σπρέι μαλλιών.

Bούτυρο: Α ν α κ α τ ε ύ ο ν τ α ς μια κουταλιά βούτυρο, τρεις κουταλιές μέλι και τρεις κουταλιές σιμιγδάλι φτιάχνουμε ένα φυσικό απολεπιστικό για το σώμα μας.

Οι φυσικές θεραπείες ομορφιάς είναι οικονομικές και αποτελεσματικές.

Επιπλέον δεν εκθέτουν το δέρμα σας στους ερεθισμούς που προκαλούν οι χημικές ουσίες που περιέχονται στα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Είναι καιρός να το αποφασίσουμε …





πηγή πληροφοριών: real.gr
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram