Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Powered By | blogger widgets

Τα ψάρια, προστατεύουν τις γυναίκες...

       
Η κατανάλωση τουλάχιστον 3 μερίδων ψαριού την εβδομάδα, μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο μιας γυναίκας να εμφανίσει ορισμένα είδη πολυπόδων του παχέος εντέρου, σύμφωνα με νέα έρευνα.


       Προηγούμενες έρευνες υπέδειξαν σχέση μεταξύ της φλεγμονής και της δημιουργίας πολυπόδων στο παχύ έντερο.

       Τα ωμέγα-3 λιπαρά στα ψάρια μπορεί ενδεχομένως να μειώσουν τη φλεγμονή και να βοηθήσουν στην προστασία έναντι της ανάπτυξης πολυπόδων στο παχύ έντερο, σημειώνουν ερευνητές του Vanderbilt-Ingram Cancer Center στη Nashville.

       Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 5.300 ανθρώπους και ανακάλυψε ότι γυναίκες που κατανάλωναν τουλάχιστον 3 μερίδες ψάρι την εβδομάδα είχαν 33% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πολύποδες στο παχύ έντερο και επίσης χαμηλότερα επίπεδα της προσταγλανδίνης Ε2, ορμόνης που συνδέεται με τη φλεγμονή.

       Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η κατανάλωση ψαριού μείωνε τον κίνδυνο πολυπόδων παχέος εντέρου στις γυναίκες αλλά όχι στους άντρες.

      Ο ερευνητής Dr. Harvey Murff, του Vanderbilt University, δήλωσε ότι η διαφορά ανάμεσα στα φύλα μπορεί να συνδέεται με τη διατροφή. Ακόμα και αν οι άντρες καταναλώνουν περισσότερα ωμέγα-3 μπορεί να καταναλώνουν και περισσότερα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και αυτό ενδεχομένως αμβλύνει την επίδραση. Ψάρια με υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι ο τόνος, ο σολομός και οι σαρδέλες.

Η έρευνα δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘American Journal of Clinical Nutrition.’

      Ενώ η έρευνα ανακάλυψε σχέση μεταξύ του ψαριού και χαμηλότερων πιθανοτήτων εμφάνισης πολυπόδων, δεν απέδειξε ότι η πλούσια σε ψάρι διατροφή είναι υπεύθυνη για τη μείωση. Άλλοι παράγοντες μπορεί ενδεχομένως να παίζουν ρόλο.


ΠΗΓΗ: iatronet.gr 

Τα αγαπημένα του μήνα

Ήταν πανσέληνος, θυμάσαι;

Βραδιά πανσέληνου και μια χούφτα ασήμι σκορπά στον ορίζοντα λούζει τα πλακόστρωτα, τις μικρές αυλές τα λαξεμένα χωριά, που σκαρφαλώνουν στα βραχώδη νησάκια  των Κυκλάδων και της άγονης γραμμής
Ανάμεσα στις βουκαμβύλιες και στα ασβεστωμένα παρτέρια ξεπηδούν βήματα που μετρούν τη γοητεία τόπων μαγικών κι εκεί παρέα με το θαλασσινό αγέρι όρκους δίνουν έρωτα σε τρυφερά χείλη
Στην άμμο, κοχύλια ασημόχρυσα πολύτιμα πετράδια γίνονται κι αποθέτονται μ’ ευλάβεια σε κοριτσίστικους λαιμούς Φιλιά και όνειρα σκορπίζονται στη γλυκιά νύχτα μαζί με τους ήχους του παφλασμού
Μετρά το κύμα καλοκαίρια και κορμιά εικόνες που μπλέκονται στο χώρο και στο χρόνο κι αφήνουν αποτύπωμα βαθύ σε καρδιές αλώβητες μοναχικές Ήταν πανσέληνος, θυμάσαι;
Χορεύουν ανέμελα οι φλόγες της φωτιάς κι εγώ κουρνιάζω ξανά στην αγκαλιά σου Ο ήχος των ονείρων μας μου λέει ψιθυριστά Ήταν πανσέληνος, δε ξέχασα, γι’ αυτό θα είμαι πάντα κοντά σου…



Καφές φραπέ, μια ελληνική ιστορία 60 χρόνων...

Συνηθίζουμε να λέμε ελληνικό τον καφέ που γίνεται στο μπρίκι, με το μερακλίδικο καϊμάκι και το εκπληκτικό άρωμα. Ελληνικός όμως είναι και ο φραπέ, αφού έλληνας τον επινόησε, εδώ και 60 χρόνια.

Η ιστορία ξεκινά από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου γεννήθηκε τυχαία το 1957, ο φραπέ από τον Δημήτρη Βακόνδιο. Ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρείας Νεστλέ στην Ελλάδα Γιάννης Δρίτσας, παρουσίασε ένα νέο προϊόν για παιδιά στη ΔΕΘ. Ένα σοκολατούχο ρόφημα που παρασκευαζόταν στιγμιαία αναμιγνύοντας το με γάλα και χτυπώντας το στο σέικερ. Προϊόν της ίδιας εταιρίας ήταν και ο στιγμιαίος καφές nescafe, που ήταν ο αγαπημένος του Δημήτρη Βισκόνδιου και συνήθιζε να τον πίνει μέχρι τότε ζεστό. παρασκευασμένο με βραστό νερό και ζάχαρη. Στο διάλειμμα του στη ΔΕΘ, επειδή δεν έβρισκε βραστό νερό, σκέφτηκε να βάλει στο σέικερ το στιγμιαίο καφέ, τη ζάχαρη και κρύο νερό, δημιουργώντας έτσι τον πρώτο φραπέ της ιστορίας.

Από τότε, υπήρξαν διάφορες παραλλαγές με τα βασικά στοιχεία το στιγμιαίο καφέ, το κρύο…

Κρέμες προσώπου από 6 έως 20 ευρώ

Ποιος είπε ότι οι κρέμες προσώπου, πρέπει να είναι ακριβές για να είναι καλές; Είναι ένας μύθος που έχει προ πολλού καταριφθεί κι ας φοβόμαστε να το παραδεχθούμε…

Στα ράφια των selfservice, μπορούμε να βρούμε κρέμες προσώπου που θα περιποιηθούν το δέρμα μας, χωρίς να αδειάσουν το ήδη …ταλαιπωρημένο πορτοφόλι μας. Κρέμες που η τιμή τους ξεκινά από 6 ευρώ και δεν ξεπερνά τα 20 στην ακριβότερη εκδοχή τους.

Η μόδα στη δεκαετία του 1930

Όπως όλοι γνωρίζουμε η μόδα δεν εκφράζει μόνο την ανάγκη ανανέωσης της εξωτερικής εμφάνισης ανά εποχή. Επηρεάζεται άμεσα και από τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που επικρατούν. Έτσι, η οικονομική κρίση του 1929 είναι φυσικό να επηρεάσει και τη μόδα.

Η πρώτη Ελληνίδα φοιτήτρια.

Στις μέρες μας, είναι αυτονόητο και πολύ συνηθισμένο, οι κοπέλες να σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο και μάλιστα στατιστικές μελέτες αναφέρουν πως (σε ορισμένες τουλάχιστον σχολές), είναι περισσότερες από τα αγόρια.

Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Οι γυναίκες σ' όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, ήταν ανθρώπινα όντα υποδεέστερα των ανδρών. Δεν είχαν ούτε πρόσβαση, αλλά ούτε και δικαίωμα στη μόρφωση, με μόνη αιτία, το φύλο τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...