5 απλές συμβουλές οικιακής οικονομίας


Όταν οι εποχές δυσκολεύουν, θα πρέπει να βρίσκουμε και να μοιραζόμαστε τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων. Με αυτή τη σκέψη, ανακαλύψαμε και ...δοκιμάσαμε, πέντε απλές συμβουλές οικονομίας!...
1. Το ταπεράκι της μαμάς...
Κάντε το τώρα και ταπεράκι του μπαμπά και των παιδιών! Έτσι θα αποφύγετε τα έτοιμα φαγητά κατά τη διάρκεια της μέρας που όχι μόνο κοστίζουν αλλά δεν εξασφαλίζουν και την διατροφική αξία που χρειάζονται οι αγαπημένοι σας. Με το κατάλληλο μέγεθος τάπερ, για να αποθηκεύεται εύκολα στην τσάντα τους γλιτώνετε χρήματα και κερδίζετε σε υγεία. Σε περίπτωση που τα παιδιά διαφωνήσουν μ' αυτή σας την επιλογή, ετοιμάστε τους κάτι αγαπημένο για το σχολείο (π.χ. τα αγαπημένα τους τυροπιτάκια), έτσι ώστε να αποφύγουν το κυλικείο και σεις το κόστος του.


2. Βόλτα για ψώνια... στην ντουλάπα σας!
Όλες μας θέλουμε μια ανανέωση από σεζόν σε σεζόν, αλλά το πορτοφόλι μας πια δεν "ανταποκρίνεται" σ' αυτές μας τις διαθέσεις!... Δείτε λοιπόν με άλλο μάτι κάποια ρούχα που ήδη έχετε, αλλά δεν φορέσατε για πολύ καιρό. Με τους κατάλληλους και πιο μοδάτους συνδυασμούς, θα γίνουν καινούργια κομμάτια που θα σας κάνουν να νιώσετε πως μόλις "βγήκατε" από σελίδες περιοδικού μόδας. Για όσες "πιάνουν" τα χέρια σας, με μερικές επεμβάσεις - μετατροπές όλα τα ρούχα off season μπορούν να γίνουν κομμάτια της τρέχουσας μόδας, μοναδικά και καινούργια.
3.  Ώρα για ποδήλατο!
Η ώρα του ποδήλατου έφτασε!... Όσοι μένετε σε περιοχές ειδικά που το ποδήλατο μπορεί να αντικαταστήσει το αυτοκίνητο, ως μεταφορικό μέσο, θα απαλλαγείτε από τα έξοδα της βενζίνης, ενώ θα κάνετε παράλληλα καλό στην υγεία σας, με την άσκηση που θα εξασφαλίσετε. Όταν ...κουράζεστε χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είναι λιγότερα τα έξοδα από τα καύσιμα ενός ΙΧ.
4. Τι ώρα βάζετε πλυντήριο;
Αλλάξτε λίγο τις συνήθειες σας και χρησιμοποιήστε την έκπτωση κόστους του νυχτερινού ρεύματος να να βάλετε πλυντήριο ρούχων και πιάτων. Το όφελος θα το δείτε στον επόμενο λογαριασμό ρεύματος.

5. Κάν' τε λίστα!
Προετοιμαστείτε για τα ψώνια του super market με έξυπνο και πρακτικό τρόπο. Τα χιλιάδες προϊόντα τους είναι εύκολο να σας παρασύρουν σε περιττές αγορές. Φτιάξτε λίστα με όσα χρειάζεστε και μείνετε πιστοί σ' αυτή! Όταν ολοκληρώσετε τα ψώνια σας, ρίξτε μια ματιά και στις προσφορές που μπορεί να σας συμφέρουν και να πρέπει να επωφεληθείτε ακόμα κι αν είναι εκτός λίστας, αρκεί να μη βγείτε εκτός προϋπολογισμού. Έτσι, θα εξοικονομήσετε χρήματα από επόμενες αγορές σας στα προϊόντα αυτά, που αργότερα δεν θα είναι πλέον σε προσφορά!...
Εφαρμόστε τις περισσότερες αν όχι και τις 5 αυτές συμβουλές και το πορτοφόλι σας, θα σας ...ευχαριστεί!...

πηγή: epithimies.gr

to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram