Η σοκολάτα, προστατεύει τους άντρες!...

Η σοκολάτα, προστατεύει τους άντρες!...



Εάν ψάχνετε ένα δώρο της τελευταίας στιγμής για τον καλό σας, αγοράστε του ένα κουτί μαύρα σοκολατάκια με υψηλή περιεκτικότητα σε στερεά κακάο. 
Το δώρο αυτό μπορεί να αποδειχθεί αληθινά σωτήριο, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες.

Όπως ανακάλυψαν, το δημοφιλέστερο γλύκισμα του κόσμου μάς προστατεύει έναντι των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών, επειδή έχει αντιθρομβωτικές ιδιότητες – με το όφελος να είναι ιδιαιτέρως μεγάλο στους άντρες.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Molecular Nutrition Food Research», η αντιθρομβωτική δράση της μαύρης σοκολάτας αρχίζει μέσα σε δύο ώρες από την κατανάλωσή της και στα δύο φύλα, αλλά στους άντρες είναι πιο ισχυρή.

Η ουσία της υποθέσεως είναι πως ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα την ημέρα – όχι μόνο τα Χριστούγεννα – μπορεί να αποτελεί ένα από τα μυστικά της καρδιολογικής υγείας, λένε οι ερευνητές από το Ίδρυμα Διατροφής & Υγείας Rowett του Πανεπιστημίου της Αμπερντήν, στη Σκωτία.

«Η σοκολάτα ασκεί οξεία δράση στο σώμα ανδρών και γυναικών, αλλά στις γυναίκες η δράση είναι ηπιότερη», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Μπάουκγιε ντε Ρόος, υπεύθυνη του Προγράμματος Λιπιδίων & Αθηροσκλήρωσης στο Rowett.

Ωστόσο, επισήμανε πως «τα ευρήματα αυτά δεν αποτελούν άλλοθι για να καταναλώνει κανείς ανεξέλεγκτα σοκολάτα, διότι είναι εξαιρετικά πλούσια σε λίπη και ζάχαρη». Υποδηλώνουν, όμως, ότι «η καθημερινή κατανάλωση μικρής ποσότητας μαύρης σοκολότας, με περιεκτικότητα τουλάχιστον 70% σε κακάκο, κάνει περισσότερο καλό παρά κακό», πρόσθεσε.

Τα αιμοπετάλια
Οι επιστήμονες του Rowett συνεργάσθηκαν με συναδέλφους τους από το Ίδρυμα Έρευνας των Τροφίμων στο Νόργουϊτς για να ελέγξουν τι συνέβαινε στο αίμα 42 υγιών εθελοντών (26 γυναικών και 16 ανδρών) έπειτα από την κατανάλωση σοκολάτας.

Στόχος της μελέτης τους ήταν να ελέγξουν εάν μπορεί η σοκολάτα να επηρεάσει την συγκόλληση των αιμοπεταλίων – των κυττάρων του αίματος που όταν ενωθούν μεταξύ τους δημιουργούν τους θρόμβους, οι οποίοι μπορεί να οδηγήσουν σε έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι φλαβονόλες - ένα είδος συστατικών της σοκολάτας, του τσαγιού και των μήλων - επιδρούν ευνοϊκά στα αιμοπετάλια. Την υψηλότερη συγκέντρωση φλαβονολών έχει η μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε στερεά κακάο.

Οι επιστήμονες του Rowett και του Νόργουϊτς συνέκριναν την λειτουργία των αιμοπεταλίων των εθελοντών που έτρωγαν την μαύρη σοκολάτα με την υψηλή περιεκτικότητα σε στερεά κακάο με εκείνη όσων έτρωγαν κοινή μαύρη σοκολάτα ή λευκή σοκολάτα.

Για να γίνει η σύγκριση, έλαβαν από τους εθελοντές δείγματα αίματος και ούρων 2και 6 ώρες έπειτα από την κατανάλωση της σοκολάτας.

Στα δείγματα αυτά έκαναν διάφορες εξετάσεις, όπως τεστ ενεργοποίησης αιμοπεταλίων (είναι μία αναστρέψιμη διαδικασία κατά την οποία τα αιμοπετάλια αρχίζουν να γίνονται κολλώδη) και τεστ συσσωμάτωσης αιμοπεταλίων (είναι μία μη αναστρέψιμη διαδικασία κατά την οποία τα κολλώδη αιμοπετάλια ενώνονται μεταξύ τους).

Έτσι ανακάλυψαν ότι η πολύ πλούσια σε κακάο μαύρη σοκολάτα μείωνε σημαντικά την ενεργοποίηση και την συσσωμάτωση αιμοπεταλίων στους άνδρες, αλλά μόνον την συσσωμάτωση στις γυναίκες – με τις μεγαλύτερες μειώσεις να παρατηρούνται 2 ώρες έπειτα από την κατανάλωση της σοκολάτας.

Χρόνος ροής

Οι ερευνητές μέτρησαν επίσης τον χρόνο ροής, διότι όταν τα αιμοπετάλια γίνονται κολλώδη, ο χρόνος ροής μειώνεται (ο χρόνος ροής είναι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη στιγμή που αρχίζει η απώλεια αίματος όταν κόψει ο γιατρός ελαφρά τον λοβό του αυτιού με ένα μικρό μαχαιράκι ή μία ειδική βελόνα, μέχρι τη στιγμή που θα σταματήσει το αίμα).

Έτσι διαπίστωσαν ότι η πολύ πλούσια σε κακάο σοκολάτα αύξανε σημαντικά τον χρόνο ροής 6 ώρες έπειτα από την κατανάλωσή της. Η δράση αυτή παρατηρήθηκε σε άνδρες και γυναίκες, και πιθανώς οφείλεται σε μεταβολίτες που παράγονται στον οργανισμό μετά την κατανάλωση φλαβονολών.

«Το κακάο αποτελεί πλούσια πηγή φλαβονολών και ξέραμε ήδη ότι οι φλαβονόλες εμποδίζουν την συγκόλληση των αιμοπεταλίων», εξήγησε η δρ ντε Ρόος. «Δεν ξέραμε, όμως, πως ακριβώς γίνεται αυτό. Είναι πολύ ενδιαφέρον που βλέπουμε ότι οι φλαβονόλες επηρεάζουν με διαφορετικό τρόπο άνδρες και γυναίκες».

Εν τούτοις, η αντιθρομβωτική δράση των φλαβονολών φθίνει πολύ γρήγορα. Η μελέτη έδειξε πως μέσα σε περίπου δύο μέρες τα οφέλη τους παύουν να υπάρχουν, γι’ αυτό και οι ερευνητές εκτιμούν πως για να τα αποκομίσει κάποιος πρέπει να τρώει καθημερινά λίγη μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε στερεά κακάο.





ΠΗΓΗ:tanea.gr
[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
2 Σχόλια
Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για Γεμιστά !

Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για Γεμιστά !


Υλικά

  • 5-7 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • 4-5 πιπεριές
  • 2-3 κολοκυθάκια
  • 1-2 μελιτζάνες
  • 5 μέτριες πατάτες
  • 1 ποτήρι νερού (μέτριο) λάδι
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα 
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (προεραιτικά)
  • ρύζι για γεμιστά (βάζουμε τόσες κουταλιές της σούπας όσες είναι τα κομμάτια που θα γεμίσουμε)
  • μισό ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι,(μια κουταλιά της σούπας) 
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Από τις πιπεριές πετάμε τους σπόρους μόνο.

Συνεχίζουμε και αδειάζουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες.

Τοποθετούμε σε μεγάλο τετράγωνο ταψί τα άδεια λαχανικά (ντομάτες-πιπεριές-κολοκύθια και μελιτζάνες ) και τα αλατίζουμε εσωτερικά.

Βάζουμε στο μπλέντερ λίγο-λίγο και πολτοποιούμε, το εσωτερικό υλικό από τις ντομάτες, τις πιπεριές τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες μαζί με τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και μια πατάτα.

Προσθέτουμε στο πολτοποιημένο μίγμα το ρύζι ,το λάδι (κρατάμε λίγο για το τέλος), το αλάτι και το πιπέρι , και ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε τα λαχανικά με το μείγμα τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.

Κόβουμε τις πατάτες τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε ενδιάμεσα στα γεμιστά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1,30 ώρα περίπου.

  • Δεν προσθέτουμε νερό γιατί θα βγάλουν αρκετό.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για γέμισμα όποια λαχανικά θέλουμε από τα παραπάνω ή να τα αντικαταστήσουμε με άλλα της αρεσκείας μας. 

Καλή επιτυχία !

[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια
Σαν αποδημητικά πουλιά!...

Σαν αποδημητικά πουλιά!...



«Σανίδα σωτηρίας» στο εξωτερικό αναζητά η νέα γενιά Ελλήνων, η οποία βλέποντας δυσοίωνο το εργασιακό μέλλον στη χώρα μας, ψάχνει αγωνιωδώς για μια θέση εργασίας στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε και η οποία διεξήχθη σε δείγμα 400 ατόμων,το 49% από το σύνολο των ερωτηθέντων,ανέφερε ότι αυτήν τη χρονική περίοδο αναζητά εργασία στο εξωτερικό, ενώ ένα επιπλέον 3% δήλωσε ότι έχει ήδη δεχτεί κάποια σχετική πρόταση, την οποία και εξετάζει.

Αυξημένη ανεργία

Η έρευνα καταδεικνύει επίσης το οξύ πρόβλημα της ανεργίας, καθώς το 39% των συμμετεχόντων σε αυτή δήλωσε ότι δεν εργάζεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ειδικότερα, το 36% των ερωτηθέντων προβάλλει ως κύριο λόγο την ανεργία και την αδυναμία πρόσβασης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας, το 29% την έλλειψη προοπτικής και το 12% τους χαμηλούς μισθούς στην Ελλάδα.

Ένα ακόμη στοιχείο που προκύπτει είναι ότι το διαδίκτυο αποτελεί την πρώτη επιλογή αναζήτησης εργασίας στο εξωτερικό, ενώ όσον αφορά στις χώρες προορισμού, το 70% των ερωτηθέντων φαίνεται ότι προτιμά τις ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κ.τ.λ.).

Το 45% εστιάζει στις ανεπτυγμένες χώρες εκτός ΕΕ (ΗΠΑ, Αυστραλία κ.τ.λ.) ενώ ένα 12% δείχνει να επικεντρώνει τις προσπάθειές του σε αναπτυσσόμενες χώρες εκτός ΕΕ (Μέση Ανατολή κ.τ.λ.).

Στο ερώτημα τι έχει να τους προσφέρει η εργασία στο εξωτερικό, ποσοστό 63% απάντησε ότι προσβλέπει σε υψηλότερες οικονομικές απολαβές, 58% σε καλύτερη ποιότητα ζωής και 47% σε μια πιο αξιοκρατική επαγγελματική εξέλιξη.

Σχετικά με τον ελάχιστο επιδιωκόμενο μισθό, 29% του δείγματος απάντησε ότι θα μετοικούσε για έναν μισθό ύψους 2.000 ευρώ, με ποσοστό 28% να δηλώνει ότι θα μετοικούσε ακόμη και για έναν μισθό της τάξης των 1.500 ευρώ.


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια
Φτιάξτε scrub σώματος με βερίκοκο!

Φτιάξτε scrub σώματος με βερίκοκο!


Το βερίκοκο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, E, K και C, β-καροτένιο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και πρωτεΐνες που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική, αναπλαστική, επουλωτική και αντιγηραντική δράση, τονώνουν και βελτιώνουν την κατάσταση του δέρματος.

Η απολέπιση με κόκκους από κουκούτσι βερίκοκου, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τους κατεστραμμένους ιστούς που βρίσκονται στις ραγάδες, βελτιώνει τον τόνο και την ελαστικότητα του δέρματος με αποτέλεσμα την πρόληψη εμφάνισης νέων ραγάδων. Επίσης, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα την θρέψη και αναζωογόνηση των κυττάρων και την βελτίωση της κατάστασης του δέρματος.

Υλικά:
2 ολόκληρα βερίκοκα
2-3 κουκούτσια βερίκοκου

Εκτέλεση:
Κόψτε τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Πολτοποιήστε τη σάρκα των βερίκοκων.

Σπάστε το κέλυφος του κουκουτσιού και περάστε τους καρπούς στο multi για να γίνουν σκόνη. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε σκόνη από κουκούτσια βερίκοκου σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Ενώστε την πολτοποιημένη σάρκα με τη σκόνη κουκουτσιών, ανακατέψτε καλά το μείγμα και το scrub είναι έτοιμο.
Διατηρήστε το ψυγείο για μια εβδομάδα σε βαζάκι.

Εφαρμογή:

Το scrub εφαρμόζεται σε συνδυασμό με το προϊόν θεραπείας κατά των ραγάδων το οποίο πρέπει να απλώνεται τοπικά στις ραγάδες δυο φορές την ημέρα.

Κάθε βράδυ πριν εφαρμόσετε την θεραπεία, κάντε απολέπιση τοπικά στις ραγάδες, με το σπιτικό σας scrub. Τρίψτε τις ραγάδες κατά μήκος, το δέρμα θα κοκκινίσει αυτό είναι φυσιολογικό.

Ξεπλύνετε το scrub και απλώστε την θεραπεία.

Extra tip:
Για μέγιστα αποτελέσματα μπορείτε να προσθέσετε στο scrub 1-2 κουταλάκια γλυκού οργανικό ελαιόλαδο ή οποιοδήποτε οργανικό λάδι κατά των ραγάδων.



ΠΗΓΗ: Fay'sbook.gr
[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια
Πράσινο τσάι, για καλή μνήμη

Πράσινο τσάι, για καλή μνήμη



Αν χρειάζεστε κάτι που θα τονώσει το μυαλό σας, ίσως πρέπει να βάλετε το πράσινο τσάι στη ζωή σας. Μία νέα, μικρή μελέτη αποκαλύπτει ότι μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και τις νοητικές λειτουργίες - τουλάχιστον των ανδρών.

Επιστήμονες από την Ελβετία χώρισαν 12 υγιείς άνδρες σε δύο ομάδες. Οι μισοί έπιναν ένα ρόφημα με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, ενώ οι υπόλοιποι ένα ρόφημα που περιείχε μία ανενεργό ουσία.

Οι ερευνητές, αξιολόγησαν τις επιδράσεις του εκχυλίσματος στον εγκέφαλο των εθελοντών τους, υποβάλλοντάς τους σε λειτουργικές μαγνητικές τομογραφίες (fMRI) εγκεφάλου εν όσω συμπλήρωναν κάποια τεστ μνήμης και νοητικών λειτουργιών.

Σε σύγκριση με εκείνους που είχαν πιει την ανενεργό ουσία, όσοι είχαν πιει το εκχύλισμα του πράσινου τσαγιού παρουσίαζαν μεγαλύτερη ενεργοποίηση στον ραχιοπλευρικό προμετωπιαίο φλοιό – μία περιοχή του εγκεφάλου η οποία σχετίζεται με την λειτουργική (ενεργό) μνήμη, την οποία χρειαζόμαστε για να επιλύουμε προβλήματα και να εστιάζουμε την προσοχή μας.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές στην «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» (EJCN) όπου δημοσιεύεται η μελέτη τους, το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες – μία ομάδα θρεπτικών συστατικών, τα οποία διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, διεγείροντας έτσι την παροχή αίματος (και) στον εγκέφαλο.

Προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει τις πολυφαινόλες με επιτάχυνση του μεταβολισμού (άρα διευκόλυνση του αδυνατίσματος), ελάττωση της αρτηριακής πίεσης, προστασία από τον σακχαρώδη διαβήτη, πρόληψη της κακοσμίας του στόματος επειδή σκοτώνουν τα βακτήρια του στόματος που προκαλούν τερηδόνα και κακοσμία, και πρόληψη της αρθρίτιδας επειδή ασκούν και αντιφλεγμονώδη δράση.

Οι ουσίες αυτές έχουν επίσης ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ σε μία παλαιότερη μελέτη είχε διαπιστωθεί πως όσοι πίνουν πάρα πολύ πράσινο τσάι καθημερινά, είναι προστατευμένοι από τη νοητική εκφύλιση που σχετίζεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

«Το πράσινο τσάι μπορεί να εμποδίζει την εκφύλιση των νευροδιαβιβαστών, όπως η ντοπαμίνη, καθώς και να αναστέλλει την δημιουργία αμυλοειδών πλακών στον εγκέφαλο, που διαταράσσουν τη νόηση», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής της παρούσας μελέτης δρ Στεφάν Μπόργκβαρντ, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βασιλείας.

Οι νευροδιαβιβαστές είναι οι χημικές ουσίες του εγκεφάλου που μεταδίδουν τα μηνύματα μεταξύ των νευρικών κυττάρων, ενώ οι αμυλοειδείς πλάκες είναι συσσωρεύσεις μιας πρωτεΐνης (της βήτα-αμυλοειδούς) και αποτελούν χαρακτηριστικό «σημάδι» της νόσου Αλτσχάιμερ.





ΠΗΓΗ:tanea.gr
[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια
Η διατροφική αξία του ροδιού

Η διατροφική αξία του ροδιού



Το ρόδι στην Αρχαία ελληνική μυθολογία αντιπροσωπεύει τη ζωή και την αναγέννηση. Οι Αρχαίοι Πέρσες πίστευαν ότι οι σπόροι του ροδιού έκαναν τους πολεμιστές ανίκητους. Μέχρι και σήμερα το ρόδι έχει ισχυρό συμβολισμό στην παράδοσή μας. Το σπάσιμο του ροδιού την πρωτοχρονιά και στους γάμους συμβολίζει την καλοτυχία και τη γονιμότητα.

Αυτό το Αρχαίο φρούτο που γιορτάζεται για χιλιάδες χρόνια, κεντρίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των ερευνητών και τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως δεν υπάρχει άλλη τροφή, που μας χαρίζει τόσο απλόχερα η φύση, η οποία να είναι τόσο ευεργετική για την υγεία του ανθρώπου.

Η αξιοσημείωτη επίδραση του ροδιού στην αντιμετώπιση των διάφορων προβλημάτων ίσως βασίζεται στο γεγονός ότι τα συστατικά του ροδιού απορροφώνται πιο αποτελεσματικά από την κυκλοφορία του αίματος.

Από διάφορες μελέτες αποδείχθηκε ότι το ρόδι αναστέλλει την αθηροσκλήρωση, μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και βοηθάει στη ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Το ρόδι όμως αντί να το σπάμε ή να το τρώμε καλό είναι και να το πίνουμε! Ο χυμός του ροδιού περιέχει τριπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών από εκείνα που περιέχουν το πράσινο τσάι ή το κόκκινο κρασί. Επιπλέον 100ml χυμού παρέχουν περίπου το 16% της ημερήσιας πρόσληψης της βιταμίνης C ενός ενήλικα, όπου βοηθά την παραγωγή του κολαγόνου. Αποτελεί μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β5, καλίου και φυτικών ινών. Επίσης περιέχει ταννίνες, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και άλλα αντιοξειδωτικά που του χαρίζουν αυτό το πορφυρό κόκκινο χρώμα. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η αντιοξειδωτική δράση (ORAC) του χυμού του ροδιού μετρήθηκε σε 2.860 μονάδες ανά 100γρ.

Το ρόδι είναι ασφαλής και αποτελεσματικός παράγοντας κατά του καρκίνου του δέρματος, του παχέος εντέρου και του προστάτη. Επίσης μπορεί να αναστέλλει τις ιογενείς λοιμώξεις και την οδοντική πλάκα.

Ένα φρέσκο ρόδι περιέχει περίπου 105 θερμίδες και μόνο 0,5γρ. λίπους.


ΠΗΓΗ: iatronet.gr

[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
2 Σχόλια
Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!...

Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!...


πό πού προήλθε η φράση)



Οι Ενετοί που άλλοτε κυριαρχούσαν στις θάλασσες, εγκαινίασαν πρώτοι τα ιστιοφόρα μεταγωγικά, όταν ήθελαν να μεταφέρουν το στρατό τους. Τα καράβια αυτά ήταν ξύλινα και πελώρια και είχαν σχήμα αχλαδιού. Έσερναν δε πίσω τους, ένα μικρό καραβάκι, που έβαζαν μέσα τον οπλισμό και τα πολεμοφόδια, καθώς επίσης και τρόφιμα, αλλά και διάφορα πολεμικά σύνεργα.

Οι Έλληνες τα είχαν βαφτίσει, "αχλάδες" από το σχήμα τους. 
Έτσι, όταν καμιά φορά στο πέλαγος παρουσιαζόταν κανένα άγνωστο καράβι, οι νησιώτες (βιγλάτορες) ανέβαιναν στους βράχους και από κει παρακολουθούσαν με αγωνία τις κινήσεις του. Αν ήταν απλώς ένα ιστιοφόρο, δεν ανησυχούσαν τόσο, γιατί υπήρχε πιθανότητα να συνεχίσει αλλού το δρόμο του. Αν όμως ήταν "αχλάδα" τους έπιανε πανικός, γιατί καταλάβαιναν ότι σε λίγο θα άρχιζαν μάχες, πολιορκίες, πείνα και θάνατοι.
Έφευγαν τότε για να ετοιμάσουν την άμυνά τους. Από στόμα σε στόμα κυκλοφορούσε η φήμη ότι η "αχλάδα" έχει πίσω την ουρά. Με την ουρά, εννοούσαν το καραβάκι που έσερνε το μεταγωγικό. Άρα επίθεση και έλεγαν: "Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!"

πηγή: infobeto.com
[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

find "to e-periodiko mas" on instagram