- 5-7 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
- 4-5 πιπεριές
- 2-3 κολοκυθάκια
- 1-2 μελιτζάνες
- 5 μέτριες πατάτες
- 1 ποτήρι νερού (μέτριο) λάδι
- 2 κρεμμύδια μεγάλα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο (προεραιτικά)
- ρύζι για γεμιστά (βάζουμε τόσες κουταλιές της σούπας όσες είναι τα κομμάτια που θα γεμίσουμε)
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- Αλάτι,(μια κουταλιά της σούπας)
- Πιπέρι
Κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Από τις πιπεριές πετάμε τους σπόρους μόνο.
Συνεχίζουμε και αδειάζουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες.
Τοποθετούμε σε μεγάλο τετράγωνο ταψί τα άδεια λαχανικά (ντομάτες-πιπεριές-κολοκύθια και μελιτζάνες ) και τα αλατίζουμε εσωτερικά.
Βάζουμε στο μπλέντερ λίγο-λίγο και πολτοποιούμε, το εσωτερικό υλικό από τις ντομάτες, τις πιπεριές τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες μαζί με τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και μια πατάτα.
Προσθέτουμε στο πολτοποιημένο μίγμα το ρύζι ,το λάδι (κρατάμε λίγο για το τέλος), το αλάτι και το πιπέρι , και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τα λαχανικά με το μείγμα τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
Κόβουμε τις πατάτες τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε ενδιάμεσα στα γεμιστά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1,30 ώρα περίπου.
- Δεν προσθέτουμε νερό γιατί θα βγάλουν αρκετό.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για γέμισμα όποια λαχανικά θέλουμε από τα παραπάνω ή να τα αντικαταστήσουμε με άλλα της αρεσκείας μας.
Καλή επιτυχία !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!