Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας

Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας



Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας (bulliying) βρήκαμε στην επίσημη ιστοσελίδα στο facebook της εφημερίδας "Το χωνί" το ακόλουθο κείμενο, που αξίζει να διαβάσετε.

"Το γκέι αγόρι που χτύπησες στο διάδρομο σήμερα, αυτοκτόνησε πριν λίγα λεπτά.

Εκείνο το κορίτσι που αποκάλεσες "πόρνη" σήμερα στην τάξη, είναι παρθένα.

Το αγόρι που είπες κουτσό, πρέπει να δουλεύει κάθε βράδυ για να στηρίξει την οικογένειά του.

Το κορίτσι που χτύπησες τις προάλλες, έχει ήδη κακοποιηθεί στο σπίτι.

Το κορίτσι που είπες "χοντρή", σήμερα λιμοκτονεί.

Το αγόρι που κορόιδεψες γιατί έκλαιγε, έχει πεθάνει η μαμά του.

Νομίζεις ότι τους γνωρίζεις, αλλά, μάντεψε... ΟΧΙ!!!"

Ας μάθουμε στα παιδιά μας, να αποδέχονται τους συμμαθητές τους με αγάπη, όσο διαφορετικοί κι αν είναι. Ας μάθουμε στα παιδιά μας, πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ας μάθουμε στα παιδιά μας, πως η βία έχει πολλές μορφές, πως πάντοτε είναι ΚΑΚΗ και δεν μας κάνει ποτέ ευτυχισμένους!...



[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια
Γνωρίζετε τη σούπα του Ιπποκράτη;

Γνωρίζετε τη σούπα του Ιπποκράτη;



Ο Δρ Max Gerson τη δεκαετία του 30 μετά από πολλές μελέτες και χρησιμοποιώντας τον εαυτό του για τα πειράματά του, δημιούργησε τη διατροφή Gerson, όπως είναι γνωστή μέχρι σήμερα, η οποία αποτελεί μια θεραπευτική μέθοδο για διάφορες εκφυλιστικές ή ανίατες ασθένειες όπως καρκίνος, φυματίωση, διαβήτης, αρθρίτιδα, αλλεργίες, έλκη, καρδιακές παθήσεις, αρτηριοσκλήρωση, ψυχικές νόσοι, νεφρική νόσο, σκλήρυνση κατά πλάκας, αφού ενισχύει την αυτοϊαση του οργανισμού χωρίς να παρουσιάζει παρενέργειες. Μέσα στο διατροφικό αυτό πρόγραμμα ο δρ Gerson περιέλαβε και τη σούπα του Ιπποκράτη.


Η συνταγή της σούπας, είναι η ακόλουθη. Ο γιατρός το μόνο που πρόσθεσε στην παρακάτω συνταγή είναι η πατάτα, αφού οι αρχαίοι έλληνες δεν τις γνώριζαν.


Το μυστικό του Ιπποκράτη βρισκόταν σε ρίζες και βολβούς
Συστατικά:
1 μέτρια σελινόριζα ή 3-4 μίσχους σέλινου
1 μέτρια ρίζα μαϊντανού - εάν είναι διαθέσιμη
Σκόρδο κατά βούληση
2 μικρά πράσα ή 1 μεγάλο
1 ½ κιλά ντομάτες ή περισσότερες
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κιλό πατάτες
Μαϊντανός για γεύση και όχι μόνο

Πλένετε όλα τα λαχανικά πολύ καλά, τα αποφλοιώνετε και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Προσθέστε αρκετό φιλτραρισμένο νερό, ώστε να καλύψει τα κομμένα λαχανικά στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά για 90 λεπτά ως 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα. Στη συνέχεια αφαιρείτε τα μαλακά λαχανικά από τη φωτιά και ρίξτε τα μέσα στο μπλέντερ, αφού απομακρύνετε τις ίνες και τις φλούδες.
Τα ανακατεύετε όσο είναι ζεστά μέχρι η σούπα να γίνει κρεμώδης, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Πολτοποιήστε τη σούπα, ενώ είναι ακόμα ζεστή έτσι ώστε να μη σχηματίσει μια κολλώδη και αμυλούχα υφή όταν κρυώσει. Θα πρέπει βέβαια να την αφήσετε να κρυώσει πριν την αποθηκεύσετε στο ψυγείο. 
Ο Δρ. Gerson πίστευε ότι οι ασθενείς του έπρεπε να τρώνε αυτή τη σούπα δύο φορές την ημέρα για αποτοξίνωση.



Πηγή: iefimerida.grellinikahoaxes.grfytro.wordpress.com
[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια
Πώς γεννήθηκε η ...τούρτα γενεθλίων;

Πώς γεννήθηκε η ...τούρτα γενεθλίων;


Κάθε τόσο, κάποιος αγαπημένος μας έχει γενέθλια και σύμφωνα με τη προσφιλή μας συνήθεια, η τούρτα γενεθλίων μαζί με έστω και ένα κεράκι συμβολικό, είναι απαραίτητα. 

Ποια είναι όμως η προέλευση της τούρτας γενεθλίων; Πώς ξεκίνησε αυτή η συνήθεια, που έχει κερδίσει όλο το δυτικό κόσμο και όχι μόνο;


Η ιστορία του κέικ γενεθλίων ή του γλυκού ψωμιού ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα, όπου για να τιμήσουν τη γέννηση της θεάς Αρτέμιδος, έφτιαχναν ένα γλυκό στρογγυλό ψωμί, στο οποίο τοποθετούσαν ένα ή περισσότερα αναμμένα κεριά, που συμβόλιζαν τη λάμψη του φεγγαριού, αφού η θεά Άρτεμις ήταν θεά του κυνηγιού, της φύσης, του φεγγαριού και της γονιμότητας.

Η πρώτη τούρτα γενεθλίων όπως την ξέρουμε σήμερα, πιστεύεται ότι έγινε το μεσαίωνα στη Γερμανία. Οι Γερμανοί για να γιορτάσουν τα γενέθλια των μικρών παιδιών, χρησιμοποίησαν την τούρτα και ονόμασαν τη γιορτή Kinderfest. Από την εποχή αυτή και μετά, οι τούρτες αρχίζουν να έχουν παραπάνω από ένα στρώματα - επίπεδα και να χρησιμοποιούνται υλικά, που κάνουν το ψωμί πιο γλυκό και πιο αφράτο. Αυτό το είδος κέικ ή ψωμιού ονομάζεται από τους Γερμανούς Geburtstagorten και από τον 17ο αιώνα αρχίζει να διακοσμείται περίτεχνα, έχοντας όμως τη δυνατότητα να το αποκτήσουν μόνο οι πλούσιοι της εποχής. Πιο προσιτό γίνεται από τον 18ο αι και μετά.


Η ιστορία των γενέθλιων κεριών

Όπως ήδη αναφέραμε στην Αρχαία Ελλάδα, τοποθετούσαν πάνω στο γλυκό ψωμί κεριά, συμβολίζοντας τη λάμψη του φεγγαριού. Πίστευαν πως ο καπνός μεταφέρει τις προσευχές πιο γρήγορα στη θεά. Ορισμένοι ερευνητές βέβαια δεν αποδίδουν την προέλευση των γενέθλιων κεριών στους αρχαίους Έλληνες αλλά στους Γερμανούς του 17ου αιώνα και στην αντίληψη ότι ένα κερί πάνω στην γενέθλια τούρτα συμβολίζει το φως της ζωής. Στις μέρες μας πολλοί λαοί τοποθετούν κεριά πάνω στο γενέθλιο γλυκό, ένα για κάθε χρόνο που κλείνει, πιστεύοντας ότι μια σιωπηλή ευχή πριν το σβήσιμό τους, θα πραγματοποιηθεί μόνο αν τα κεριά σβήσουν όλα μαζί.

Όσο για το πασίγνωστο τραγουδάκι "Happy birthday" που τραγουδούν όλες οι αγγλόφωνες και μη χώρες καθιερώθηκε από την πρώτη δεκαετία του 1900 σαν μια ταυτόχρονη ευχή όλων των καλεσμένων για χαρούμενα γενέθλια του προσώπου που γιόρταζε.


πηγή: wikipedia.org
[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια
Το φυτό Αρτεμισία, στη μάχη κατά του καρκίνου

Το φυτό Αρτεμισία, στη μάχη κατά του καρκίνου



Μελέτη επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Life Sciences, είναι άκρως ενθαρρυντική για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Οι επιστήμονες χορήγησαν αρτεμισινίνη από την αψιθιά, για να διαπιστώσουν πως υπήρξε μείωση των καρκινικών κυττάρων σε ποσοστό 30%. Η θεραπεία στην πορεία συνδυάστηκε με σίδηρο και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, αφού το 98% των καρκινικών κυττάρων είχε εξαφανιστεί με χρονικό διάστημα 16 ωρών χωρίς να έχουν επηρεαστεί καθόλου τα υγιή κύτταρα.

Η αψιθιά και οι θεραπευτικές της ιδιότητες είναι από την αρχαιότητα γνωστές στην Ελλάδα, που την χρησιμοποιούσαν ευρέως τόσο σε περιπτώσεις ελονοσίας, κατάθλιψης όσο και στην καταπολέμηση του διαβήτη.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως με κάποιο τρόπο που ακόμα δεν έχει εντοπιστεί, η αρτεμισινίνη καταστρέφει μόνο τα καρκινικά κύτταρα, αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή.

Η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi, ξεκίνησε την παραγγελία 60 τόνων αρτεμισινίνης, έτσι ώστε σύντομα να υπάρξει ένα ακόμη όπλο κατά του καρκίνου στη διάθεση των γιατρών και των πασχόντων.


πηγή:invitromagazine.gr
[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια
Εντυπωσιακά βάζα από ...μπουκάλια

Εντυπωσιακά βάζα από ...μπουκάλια



Έχετε γυάλινα μπουκάλια από γάλα ή έτοιμη σάλτσα; Μην τα πετάξετε!...
Αφαιρέστε τις ετικέτες (σε προηγούμενη ανάρτηση, σας δείχνουμε ένα τρόπο - πατήστε εδώ) και κάντε τα χαριτωμένα βάζα.
Πώς;

Χρειάζεστε ένα πλατύ λάστιχο συσκευασίας και μπογιά.

Εφαρμόστε το λάστιχο στο μπουκάλι στο σημείο που θέλετε να φτάνει το χρώμα.

Στη συνέχεια βάψτε με λαδομπογιά ή ρεπουλίνη νερού για να έχετε γυαλιστερό αποτέλεσμα ή με ακρυλικό χρώμα για ματ αποτέλεσμα, αφήστε το να στεγνώσει και αφαιρέστε το λάστιχο.

Το χρωματιστό βάζο σας είναι έτοιμο και αν χρησιμοποιήσετε παστέλ αποχρώσεις θα έχετε ένα πολύ μοντέρνο και χαριτωμένο αποτέλεσμα.

Μη διστάσετε να φτιάξετε παραπάνω από ένα σε διαφορετικά χρώματα. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, τα χαριτωμένα αυτά βάζα, ζητούν ...παρέα!


πηγή: sayyes.com
[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια
Οι δρόμοι της γνώσης….

Οι δρόμοι της γνώσης….



           Το σχολείο, είναι αναμφισβήτητα μια μεγάλη πηγή γνώσης για τα παιδιά μας, ανεξάρτητα από την ποιότητά του. Αποτελεί μια μικρή κοινωνία, μικρογραφία της ευρύτερης, που ζούμε όλοι. Ρόλος του δεν είναι βεβαίως μόνο η μάθηση, αλλά και η διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού και η διαπαιδαγώγησή του.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό, εξαρτάται από όλους μας.
Δασκάλους, γονείς, μαθητές. Βλέποντας τα «πρωτάκια» να
ξεκινάνε την σχολική τους ζωή, με μια μεγάλη τσάντα, μπόλικη όρεξη, αλλά και φόβο για το «άγνωστο», ο δικός μας ρόλος ως γονείς, είναι να τα προτρέψουμε να μπουν στην σχολική κοινωνία, με χαμόγελο και διάθεση για κάθε μορφής γνώση.
          
Να είναι «ανοιχτά» σε καινούργιες γνωριμίες, κανόνες, καλές συνήθειες, φιλίες.
         
Έτσι κάπως αρχίζουν τα «πρωτάκια» τη σχολική τους ζωή. Στην πορεία, οι βαθμοί, τα μπράβο, οι δυσκολίες και οι μικρές απογοητεύσεις, γίνονται μέρος της καθημερινότητάς τους. Και μέσα σ’ όλα αυτά οι καινούργιες φιλίες, τα πειράγματα, τα παιγνίδια. Η ανταγωνιστικότητα, αρχίζει να γίνεται μέρος της καθημερινότητας κι αυτή. Όχι πάντα από τις πρώτες τάξεις του σχολείου, αλλά οπωσδήποτε όσο προχωρούν τα χρόνια. Και εκεί είναι που πρέπει να προσέξουμε, πώς διαμορφώνεται η προσωπικότητα του μαθητή.
       
 Όταν αφήνουμε τα παιδιά μας μέσα στη σχολική κοινότητα να γίνονται άκρως ανταγωνιστικά, ίσως τα καταδικάζουμε να μένουν χωρίς πραγματικούς φίλους. Ίσως τα βάζουμε σε μια νοοτροπία, που θα τους εξασφαλίσει μεν «επιτυχία», αλλά δεν θα τα κάνει ικανά να γίνουν γενναιόδωρα προς τους άλλους. Δεν θα τους εξασφαλίσει το πολύτιμο αγαθό της φιλίας. Βλέπετε συγγενείς βρίσκουμε, αλλά φίλους …κάνουμε!
        
Ο καθένας από μας έρχεται σ’ αυτόν τον κόσμο, με τις δικές του ικανότητες και τα δικά του χαρίσματα. Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε όλοι πρώτοι. Άλλωστε αν ήμασταν όλοι πρώτοι δεν θα υπήρχε πρωτιά.
        
Η «ευγενής άμιλλα» μπορεί να μην είναι, μια λέξη ξεχασμένη. Πολλές φορές όμως είναι, μια έννοια ξεχασμένη, αφού στην πράξη μπερδεύεται με την ανταγωνιστικότητα. Μια ανταγωνιστικότητα, που σε πολλά παιδιά δεν επιτρέπει, ούτε να χαρούν για την επιτυχία του φίλου τους. Μια ανταγωνιστικότητα, που τα κάνει να νοιώθουν μειονεκτικά με τον εαυτό τους κάνοντας τα να ξεχνούν, πως «γνώση που δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, είναι άχρηστη». O δρόμος της γνώσης, δεν είναι ανταγωνιστικός είναι προσωπικός.
       
Αυτό για κάθε σχολική χρονιά, ας είναι η βασική σκέψη για όλους μας κι ας γίνει το κύριο μέλημά μας, για τα παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων. Για να μπορούμε να θαυμάζουμε ολοκληρωμένες προσωπικότητες στο μέλλον, που θα μας κάνουν περήφανους και κυρίως για να είναι τα παιδιά μας, ευτυχισμένα.

Καλή σχολική χρονιά!...
Mαρίνα
[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια
Σπιτική μάσκα ενυδάτωσης, με αβοκάντο

Σπιτική μάσκα ενυδάτωσης, με αβοκάντο



Αν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές το δέρμα σας γίνεται πιο ξηρό ή δείχνει να χρειάζεται βοήθεια στην ενυδάτωση, μια σπιτική μάσκα σαν αυτή που ανακαλύψαμε, θα το βοηθήσει να βρει ξανά τη χαμένη υγρασία του.

Τη μάσκα αυτή, μπορείτε να τη χρησιμοποιείται και το χειμώνα βεβαίως και ειδικότερα αν έχετε ξηρό δέρμα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
  • 1/2 πλήρως ωριμασμένο αβοκάντο
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 φέτες αγγούρι

Βάλτε στο multi όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πουρές και στη συνέχεια απλώστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο.

Χαλαρώστε και αφήστε τη να λειτουργήσεις για 15 λεπτά. Την αφαιρείτε με ζεστό νερό.




πηγή: babble.com
[ Διαβάστε περισσότερα ]
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

find "to e-periodiko mas" on instagram