Γνωρίζετε τη σούπα του Ιπποκράτη;



Ο Δρ Max Gerson τη δεκαετία του 30 μετά από πολλές μελέτες και χρησιμοποιώντας τον εαυτό του για τα πειράματά του, δημιούργησε τη διατροφή Gerson, όπως είναι γνωστή μέχρι σήμερα, η οποία αποτελεί μια θεραπευτική μέθοδο για διάφορες εκφυλιστικές ή ανίατες ασθένειες όπως καρκίνος, φυματίωση, διαβήτης, αρθρίτιδα, αλλεργίες, έλκη, καρδιακές παθήσεις, αρτηριοσκλήρωση, ψυχικές νόσοι, νεφρική νόσο, σκλήρυνση κατά πλάκας, αφού ενισχύει την αυτοϊαση του οργανισμού χωρίς να παρουσιάζει παρενέργειες. Μέσα στο διατροφικό αυτό πρόγραμμα ο δρ Gerson περιέλαβε και τη σούπα του Ιπποκράτη.


Η συνταγή της σούπας, είναι η ακόλουθη. Ο γιατρός το μόνο που πρόσθεσε στην παρακάτω συνταγή είναι η πατάτα, αφού οι αρχαίοι έλληνες δεν τις γνώριζαν.


Το μυστικό του Ιπποκράτη βρισκόταν σε ρίζες και βολβούς
Συστατικά:
1 μέτρια σελινόριζα ή 3-4 μίσχους σέλινου
1 μέτρια ρίζα μαϊντανού - εάν είναι διαθέσιμη
Σκόρδο κατά βούληση
2 μικρά πράσα ή 1 μεγάλο
1 ½ κιλά ντομάτες ή περισσότερες
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κιλό πατάτες
Μαϊντανός για γεύση και όχι μόνο

Πλένετε όλα τα λαχανικά πολύ καλά, τα αποφλοιώνετε και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Προσθέστε αρκετό φιλτραρισμένο νερό, ώστε να καλύψει τα κομμένα λαχανικά στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά για 90 λεπτά ως 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα. Στη συνέχεια αφαιρείτε τα μαλακά λαχανικά από τη φωτιά και ρίξτε τα μέσα στο μπλέντερ, αφού απομακρύνετε τις ίνες και τις φλούδες.
Τα ανακατεύετε όσο είναι ζεστά μέχρι η σούπα να γίνει κρεμώδης, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Πολτοποιήστε τη σούπα, ενώ είναι ακόμα ζεστή έτσι ώστε να μη σχηματίσει μια κολλώδη και αμυλούχα υφή όταν κρυώσει. Θα πρέπει βέβαια να την αφήσετε να κρυώσει πριν την αποθηκεύσετε στο ψυγείο. 
Ο Δρ. Gerson πίστευε ότι οι ασθενείς του έπρεπε να τρώνε αυτή τη σούπα δύο φορές την ημέρα για αποτοξίνωση.



Πηγή: iefimerida.grellinikahoaxes.grfytro.wordpress.com
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της κεντρικής σελίδας (αν μπαίνετε από υπολογιστή) ή στην πλαϊνή μπάρα (αν μπαίνετε από smartphone ή tablet)