Σελίδες

Ετικέτες

Αρχική σελίδα

19/9/14

Γνωρίζετε τη σούπα του Ιπποκράτη;

Ο Δρ Max Gerson τη δεκαετία του 30 μετά από πολλές μελέτες και χρησιμοποιώντας τον εαυτό του για τα πειράματά του, δημιούργησε τη διατροφή Gerson, όπως είναι γνωστή μέχρι σήμερα, η οποία αποτελεί μια θεραπευτική μέθοδο για διάφορες εκφυλιστικές ή ανίατες ασθένειες όπως καρκίνος, φυματίωση, διαβήτης, αρθρίτιδα, αλλεργίες, έλκη, καρδιακές παθήσεις, αρτηριοσκλήρωση, ψυχικές νόσοι, νεφρική νόσο, σκλήρυνση κατά πλάκας, αφού ενισχύει την αυτοϊαση του οργανισμού χωρίς να παρουσιάζει παρενέργειες. Μέσα στο διατροφικό αυτό πρόγραμμα ο δρ Gerson περιέλαβε και τη σούπα του Ιπποκράτη.


Η συνταγή της σούπας, είναι η ακόλουθη. Ο γιατρός το μόνο που πρόσθεσε στην παρακάτω συνταγή είναι η πατάτα, αφού οι αρχαίοι έλληνες δεν τις γνώριζαν.


Το μυστικό του Ιπποκράτη βρισκόταν σε ρίζες και βολβούς
Συστατικά
1 μέτρια σελινόριζα ή 3-4 μίσχους σέλινου
1 μέτρια ρίζα μαϊντανού – εάν είναι διαθέσιμη
Σκόρδο κατά βούληση
2 μικρά πράσα ή 1 μεγάλο
1 ½ κιλά ντομάτες ή περισσότερες
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κιλό πατάτες
Μαϊντανός για γεύση και όχι μόνο

Πλένετε όλα τα λαχανικά πολύ καλά, τα αποφλοιώνετε και τα κόβετε, σε μικρούς κύβους .
Προσθέστε αρκετό φιλτραρισμένο νερό ώστε να καλύψει τα κομμένα λαχανικά στην κατσαρόλα.
Μαγειρέψτε όλα τα συστατικά σε χαμηλή φωτιά για 1,5 έως 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα .
Κατεβάζετε τα μαλακά λαχανικά από τη φωτιά, και τα ρίχνετε μέσα στο μπλέντερ.
Αφαιρέστε τις ίνες και τις φλούδες .
Ανακατέψτε τα ακόμα ζεστά υλικά καλά μέχρι η σούπα να γίνει παχιά και κρεμώδης .
Πολτοποιήστε τη σούπα, ενώ είναι ζεστή, αλλιώς η σούπα θα σχηματίσει μια κολλώδη και αμυλούχα υφή όταν κρυώσει.
Αφήστε την σούπα να κρυώσει, πριν να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

Ο Δρ Gerson πίστευε ότι οι ασθενείς του έπρεπε να τρώνε αυτή τη σούπα δύο φορές την ημέρα για αποτοξίνωση.


Πηγή: iefimerida.gr
Blogger Widget