Ταραμοκεφτέδες


Οι κεφτέδες που αρέσουν και στα παιδιά!...


Αυτά τα κεφτεδάκια αποτελούν το αγαπημένο έδεσμα της Καθαρής Δευτέρας, αλλά και όλης της Σαρακοστής, για την οικογένεια μου και αν τα δοκιμάσετε θα γίνουν σίγουρα και δικό σας "έθιμο".

Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 150 γρ.ταραμά άσπρο ή κόκκινο 
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό τριμμένο 
  • 4 - 5 φέτες ψωμί ξερό μουσκεμένο και καλά στυμμένο 
  • άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο ψιλοκομμένα 
  • λίγο πιπέρι 
  • λίγο λάδι (2 - 3 κ.σ.) 
  • φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά) 
  • αλεύρι 
  • λάδι για τηγάνισμα 
Παρασκευή:

Μουσκεύουμε τον ταραμά σε μια λεκανίτσα με νερό για 15 λεπτά. Τον σουρώνουμε καλά με λεπτή σίτα και τον βάζουμε σε άλλο μπωλ, πετώντας το νερό.

Ρίχνουμε το ψωμί, το κρεμμύδι, τον άνιθο, τον μαϊντανό, το δυόσμο και το πιπέρι και ζυμώνουμε.
Αν βγει αραιό το μείγμα, ρίχνουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Δοκιμασμένη συνταγή, γίνονται πεντανόστιμα!!!

  • Σημείωση: Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε σε μέτριο φούρνο, στρώνοντάς τα πάνω σε χαρτί ψησίματος μέχρι να γίνουν χρυσοκόκκινα, αφού πρώτα τα περάσετε με ένα πινελάκι με λίγο ελαιόλαδο. 

Τη συνταγή τη βρήκα και τη δοκίμασα στο sintagespareas.gr. Εγώ βέβαια τα έψησα, αλλά έγιναν σαν τηγανιτά!




to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram