Η λιποθυμία θέλει προσοχή!





Μια λιποθυμία είναι κάτι που συμβαίνει στους περισσότερους και θεωρείται σχεδόν φυσιολογική. Οφείλεται στη μη επαρκή αιμάτωση του εγκεφάλου. Ο ασθενής χάνει τις αισθήσεις του, αλλά όταν αποκατασταθεί η αιμάτωση, συνέρχεται.


Ένα λιποθυμικό επεισόδιο, μπορεί να οφείλεται σε υπόταση ή αναιμία, όμως μπορεί να κρύβει την ύπαρξη καρδιακής αρρυθμία, η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας 47χρονης Αμερικανίδας, η οποία είχε συχνά λιποθυμικά επεισόδια. Η ίδια δεν έδινε σημασία. Ήταν δραστήρια, έτρεχε σε Μαραθώνιους και θεωρούσε ότι οι λιποθυμίες οφείλονταν σε κόπωση. Μέχρι που, μια μέρα, έτυχε να λιποθυμήσει στο σπίτι της αδελφής της, η οποία πανικοβλήθηκε και κάλεσε ασθενοφόρο.

Αυτή η κίνηση έσωσε τη ζωή της 47χρονης. Λίγα λεπτά αφότου έφθασε στο νοσοκομείο, η καρδιά της σταμάτησε. Χωρίς την άμεση επέμβαση των γιατρών, θα είχε πεθάνει! Τελικά οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρή καρδιακή αρρυθμία και τοποθέτησαν βηματοδότη στην 47χρονη γυναίκα. 
Για το λόγο αυτό, δώστε την απαιτούμενη προσοχή!!!




πηγή: newsbeast
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram