Η παρεξηγημένη τσουκνίδα...



Η τσουκνίδα ανήκει στο γένος των αγγειόσπερμων φυτών Κνίδη και στην οικογένεια των Κνιδοειδών. Ουσιαστικά, οι τσουκνίδες είναι ζιζάνια, όμως σε μερικές περιοχές κάποια είδη έχουν μεγάλη οικονομική σημασία.

Για παράδειγμα, από ένα είδος τσουκνίδας στην Ασία, λαμβάνονται κλωστικές ίνες από τον βλαστό για την παραγωγή υφασμάτων, ενώ αποξηραμένες τσουκνίδες δίνονται σαν τροφή σε ζώα. Η τσουκνίδα θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετική για τον οργανισμό, καθώς είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα. Περιέχει ασβέστιο, χαλκό, χλώριο, κάλιο, πυρίτιο, νάτριο και σίδηρο.

Συγκεκριμένα, το αφέψημα του είδους Urtica urens (κνίδη η καυστηρά), που βρίσκεται και στην Ελλάδα, είναι εξαιρετικό διουρητικό και κατά της πέτρα της χολής, ενώ ο χυμός των σπόρων του, σταματά την αιμορραγία.


Επιπλέον, σύμφωνα με ορισμένους βοτανολόγους, βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών εκζεμάτων, συμβάλλει στη μείωση του ουρικού οξέος και γενικώς συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.



Πηγή: ygeianews.gr 


to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram