Σελίδες

Ετικέτες

Αρχική σελίδα

4/6/13

Η υπέροχη κιμαδόπιτα της Δήμητρας





Υλικά: 
Φύλλο της αρεσκείας σας  (με την προυπόθεση να βάλετε και ενδιάμεσα,για να "κρατήσει"την γέμιση)
650 κιμά
400 τυρί τριμμένο (εγώ έβαλα φέτα)
3-4 ντομάτες πολτός
2-3 σκελίδες σκόρδο (προεαιρετικά)
4-5 κουταλιές λάδι (για τον κιμά)
Μοσχοκάρυδο 
1 αυγό
2-3 κουταλιές γάλα
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Λαδώνετε  ένα ταψί 25Χ30 ή στρόγγυλο ανάλογα τα φύλλα σου, ανάβετε τον φούρνο να πάρει θερμοκρασία.
Σε κατσαρολάκι, τσιγαρίζετε τον κιμά με το λάδι,μέχρι να ξεσβωλιάσει. Ρίχνετε το σκόρδο, την ντομάτα, αλάτι πιπέρι και το αφήνεις να πιει όλο το ζουμάκι, να γίνει λίγο στεγνό. 
Κρυώνετε τον κιμά λίγο, να μην κάψει τα φύλλα.
Σε άλλο μπωλ, τρίβετε το τυρί και προσθέτεις τον κρόκο του αυγού.
Βάζετε τα πρώτα φύλλα(εγώ είχα 6 σύνολο, έβαλα 2 -2 -2), λαδώνετε καλά, ένα ένα.
Βάζετε το μισό μείγμα κιμά και το μισό μείγμα τυρί. Λίγο μοσχοκάρυδο.
Φύλλα, λάδωμα και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
Τελειώνετε με τα πάνω φύλλα, λαδωμένα! Διπλώνετε τις άκρες, χαράζετε λίγο την επιφάνεια σε κομμάτια, και ανακατεύετε το ασπράδι με το γάλα και το απλώνετε από πάνω! 
Φουρνίζετε στους 180 μέχρι να χρυσίσει! 
Καλή επιτυχία! 

Η συνταγή αυτή, είναι της καλής μας φίλης της Δήμητρας Τζαβέλλα.
Ευχαριστούμε Δήμητρα!
Blogger Widget