Χριστουγεννιάτικος κορμός



Ένα πολύ εμφανίσιμο γλυκό και φυσικά πεντανόστιμο για το γιορτινό τραπέζι είναι αυτό που σας προτείνουμε.

Τα υλικά είναι για 6-8 άτομα

Για το παντεσπάνι
  • 175 γραμ κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 4 αβγά
  • 115 γραμ ζάχαρη
  • κακάο
Για τη γέμιση
  • 225 γραμ κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 αβγά
  • 3 κουτ μπράντι
  • 250 γραμ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • για το γλάσο
  • 225 γραμ κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 6 κουτ βούτυρο φρέσκο
  • 2 κουτ μέλι
  • 100 γραμ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση

1. Λειώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και ανακατεύουμε τη λειωμένη σοκολάτα.

2. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τη προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας.

3. Σκεπάζουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα βουτυρωμένη και απλώνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 15-20 λεπτά.

4. Απλώνουμε μια πετσέτα κουζίνας ή λαδόκολλα, την πασπαλίζουμε με κακάο και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι.

5. Ξεκολλάμε το λαδόχαρτο από την επιφάνειά του. Το αφήνουμε να μισοκρυώσει.

6. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Λειώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε το μπράντυ, τη λειωμένη σοκολάτα και τα ασπράδια
χτυπημένα σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη σαντιγί.

7. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στο παντεσπάνι και το τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της πετσέτας. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το σκεπάζουμε με το γλάσο σοκολάτας.

Για το γλάσο
1. Λειώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και το μέλι σε μπεν μαρί.

2. Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι μέχρι να αρχίσει να βράζει και την προσθέτουμε στο μίγμα της λειωμένης σοκολάτας. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να γίνει χλιαρό.

3. Το απλώνουμε πάνω στον κορμό και τον διακοσμούμε σύμφωνα με την έμπνευσή μας.

Σημείωση 
Για να θυμίζει πραγματικό κορμό χαράζουμε την επιφάνεια του γλάσου με ένα πιρούνι
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram