Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Powered By | blogger widgets

Μόδα στην ...κορυφή!

Η εμφάνιση μιας γυναίκας, όπως όλοι γνωρίζουμε ξεκινά από τα μαλλιά.
Στις εβδομάδες μόδας του Παρισιού, του Μιλάνου και της Ν. Υόρκης, οι διασημότεροι κομμωτές του κόσμου, παρουσίασαν τις προτάσεις τους, που για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2014, ακολουθούν τη φυσική υφή των μαλλιών. 




Αν τα μαλλιά σας είναι ίσια (ή σας αρέσει να τα ισιώνετε) τότε θα βρείτε πολύ νεανικό και κοριτσίστικο το στυλ που παρουσιάστηκε στις πασαρέλες συνοδεύοντας τις κολλεξιόν των Donna Karan, Chloé, Ralph Lauren και Miu Miu, όπου τα καλά ισιωμένα ή φυσικά ίσια μαλλιά, είχαν την τιμητική τους. Άλλοτε πιασμένα σε αλογοουρά, άλλοτε με στέκες λεπτές, κοκκαλάκια ή και μαντήλια, έδωσαν το στίγμα για μια casual και δροσερή εμφάνιση.


Η φυσική ομορφιά,  τόσο στο μακιγιάζ (Balmain και Alexander Wang) όσο και στα μαλλιά κατ' επέκταση (Christopher Kane) είναι η νέα τάση, που όλες μας κάνει να νιώθουμε πιο άνετα με ό,τι μας χάρισε η φύση. Τα μαλλιά κυμματίζουν ελεύθερα ίσια ή σγουρά, ή απλά κυμματιστά, χωρίς κανενός είδους styling, εκτός ίσως από λίγο λάδι στα άκρα αν αυτό χρειάζεται. 


 Το μήκος τους εξαρτάται κυρίως από μας. Για όσες λατρεύουν τα μακριά μαλλιά τους, δεν έχουν παρά να προσέξουν την περιποίηση και την υγεία τους και να τα χαρούν, πειραματιζόμενες μεταξύ της αλογοουράς, της πλεξούδας ή του χαλαρού πιασίματος...


Για όσες όμως θέλουν να πειραματιστούν και στο μήκος, η νέα τάση "απαιτεί" όλο και κοντύτερα μαλλιά, με όγκο στην κορυφή και ελάχιστο έως καθόλου μήκος στη βάση του λαιμού.

Το διαχρονικό όπως αποδεικνύεται καρέ, είναι και φέτος ένα από τα top trends της άνοιξης και του καλοκαιριού και μάλιστα σε πολλές εκδοχές όπως ίσιο, ασύμμετρο, στη βάση του λαιμού, κοντό, με πυκνές φράτζες, άλλοτε στυλιζαρισμένο, άλλοτε ατημέλητο, με σκάλες, μπούκλες, βρεγμένο και κολλημένο προς τα πίσω, με αφέλειες. Πολλές οι επιλογές, ανάλογα με τη διάθεση και το γούστο μας.



 Το χρώμα τώρα, ξεκινά από τις φυσικές αποχρώσεις, για να καταλήξει στο αγαπημένο για τις ελληνίδες κόκκινο, στο τρισδιάστατο, στις έντονες χρωματιστές τούφες και στα παστέλ. Ναι δεν διαβάσατες λάθος και στα παστέλ, για όσες φυσικά το τολμήσουν.


Τα αγαπημένα του μήνα

Ήταν πανσέληνος, θυμάσαι;

Βραδιά πανσέληνου και μια χούφτα ασήμι σκορπά στον ορίζοντα λούζει τα πλακόστρωτα, τις μικρές αυλές τα λαξεμένα χωριά, που σκαρφαλώνουν στα βραχώδη νησάκια  των Κυκλάδων και της άγονης γραμμής
Ανάμεσα στις βουκαμβύλιες και στα ασβεστωμένα παρτέρια ξεπηδούν βήματα που μετρούν τη γοητεία τόπων μαγικών κι εκεί παρέα με το θαλασσινό αγέρι όρκους δίνουν έρωτα σε τρυφερά χείλη
Στην άμμο, κοχύλια ασημόχρυσα πολύτιμα πετράδια γίνονται κι αποθέτονται μ’ ευλάβεια σε κοριτσίστικους λαιμούς Φιλιά και όνειρα σκορπίζονται στη γλυκιά νύχτα μαζί με τους ήχους του παφλασμού
Μετρά το κύμα καλοκαίρια και κορμιά εικόνες που μπλέκονται στο χώρο και στο χρόνο κι αφήνουν αποτύπωμα βαθύ σε καρδιές αλώβητες μοναχικές Ήταν πανσέληνος, θυμάσαι;
Χορεύουν ανέμελα οι φλόγες της φωτιάς κι εγώ κουρνιάζω ξανά στην αγκαλιά σου Ο ήχος των ονείρων μας μου λέει ψιθυριστά Ήταν πανσέληνος, δε ξέχασα, γι’ αυτό θα είμαι πάντα κοντά σου…



Καφές φραπέ, μια ελληνική ιστορία 60 χρόνων...

Συνηθίζουμε να λέμε ελληνικό τον καφέ που γίνεται στο μπρίκι, με το μερακλίδικο καϊμάκι και το εκπληκτικό άρωμα. Ελληνικός όμως είναι και ο φραπέ, αφού έλληνας τον επινόησε, εδώ και 60 χρόνια.

Η ιστορία ξεκινά από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου γεννήθηκε τυχαία το 1957, ο φραπέ από τον Δημήτρη Βακόνδιο. Ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρείας Νεστλέ στην Ελλάδα Γιάννης Δρίτσας, παρουσίασε ένα νέο προϊόν για παιδιά στη ΔΕΘ. Ένα σοκολατούχο ρόφημα που παρασκευαζόταν στιγμιαία αναμιγνύοντας το με γάλα και χτυπώντας το στο σέικερ. Προϊόν της ίδιας εταιρίας ήταν και ο στιγμιαίος καφές nescafe, που ήταν ο αγαπημένος του Δημήτρη Βισκόνδιου και συνήθιζε να τον πίνει μέχρι τότε ζεστό. παρασκευασμένο με βραστό νερό και ζάχαρη. Στο διάλειμμα του στη ΔΕΘ, επειδή δεν έβρισκε βραστό νερό, σκέφτηκε να βάλει στο σέικερ το στιγμιαίο καφέ, τη ζάχαρη και κρύο νερό, δημιουργώντας έτσι τον πρώτο φραπέ της ιστορίας.

Από τότε, υπήρξαν διάφορες παραλλαγές με τα βασικά στοιχεία το στιγμιαίο καφέ, το κρύο…

Κρέμες προσώπου από 6 έως 20 ευρώ

Ποιος είπε ότι οι κρέμες προσώπου, πρέπει να είναι ακριβές για να είναι καλές; Είναι ένας μύθος που έχει προ πολλού καταριφθεί κι ας φοβόμαστε να το παραδεχθούμε…

Στα ράφια των selfservice, μπορούμε να βρούμε κρέμες προσώπου που θα περιποιηθούν το δέρμα μας, χωρίς να αδειάσουν το ήδη …ταλαιπωρημένο πορτοφόλι μας. Κρέμες που η τιμή τους ξεκινά από 6 ευρώ και δεν ξεπερνά τα 20 στην ακριβότερη εκδοχή τους.

Ισχυρός συναισθηματικά, άνθρωπος

Πόσο εύκολα θα μπορούσε να περιγράψει κανείς ένα άνθρωπο, που είναι συναισθηματικά ισχυρός; Είναι διαφορετικός από τους άλλους στην όψη, στην περπατησιά, στην ομιλία;... Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί τόσο εύκολα. Σίγουρα όμως δεν κυκλοφορεί με ταμπελίτσα στο μέτωπο, ούτε έχει πράσινο δέρμα...Δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς κάνει, μπορούμε όμως να σας πούμε τι δεν κάνει!!!

Αν σ' αρέσει μπάρμπα-Λάμπρο, ξαναπέρνα από την Άνδρο...

(από πού προήλθε η φράση) Το 1788 η Ρωσία ξεσήκωσε για δεύτερη φορά τον ελληνισμό εναντίων των Τούρκων. Μεγάλος ήρωας της επανάστασης αυτής αναδείχτηκε ο θαλασσομάχος Λάμπρος Κατσώνης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...