Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Powered By | blogger widgets

Η μια συνταγή φέρνει την άλλη...

Ξέρετε πώς γίνεται μερικές φορές. Διαβάζεις μια συνταγή, σου αρέσει τη φτιάχνεις και την ώρα που την απολαμβάνεις, σου έρχεται μια ιδέα παραλλαγής! Αυτό ακριβώς συνέβη και με μας όταν διαβάσαμε τη συνταγή της Ελένης Κ. (eleniscooking) στο Συνταγές της καρδιάς.
Μια καταπληκτική συνταγή για γεμιστά κουλουράκια, που εμείς αφού τα δοκιμάσαμε και τα ...εξαφανίσαμε σε χρόνο dt, τα μετατρέψαμε από αλμυρά, σε γλυκά.
Έτσι, φτιάξαμε κουλουράκια γεμιστά με κομπόστα κυδώνι


Αν θελήσετε να τα δοκιμάσετε, θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
1,5 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό (ίσως και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξύδι

2 κουταλιές ζάχαρη
αλάτι

κανέλα

Για τη γέμιση:

1 με 2 κυδώνια ανάλογα με το μέγεθος
2 με 3 κουταλιές ζάχαρη
λίγη κανέλα
αρμπαρόριζα (προαιρετικά)

Πώς θα τα φτιάξετε:

Σε μια λεκάνη βάζετε τα δύο είδη αλεύρων, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Προσθέστε το νερό, το ελαιόλαδο και το ξύδι και ζυμώστε όλα τα υλικά. 
Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή, εύπλαστη και να μη κολλάει στα χέρια μας, γι' αυτό, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ή λίγο αλεύρι ακόμα.
Σκεπάστε τη λεκάνη με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. 
Στο διάστημα αυτό, θα καθαρίσετε τα κυδώνια και θα τα βράσετε με λίγο νερό, την αρμπαρόριζα (αν έχετε) και με τη ζάχαρη, για να γίνουν μια ωραία κομπόστα. Μόλις ετοιμαστεί, θα τα στραγγίξετε καλά, θα τα κόψετε σε μικρά κυβάκια και θα τα πασπαλίσετε με λίγη κανέλα. Δοκιμάστε τα και αν σας φανούν άγλυκα, προσθέστε λίγη ακόμη ζάχαρη για να γλυκάνουν κι άλλο.

Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, χωρίστε τη ζύμη σε 12 μπαλίτσες. Τόσα περίπου βγαίνουν τα κουλουράκια, γιατί επειδή είναι γλυκά, τα μιρκύναμε σε μέγεθος...

Την κάθε μπαλίτσα θα την ανοίξετε με το χέρι σας ή με ένα μικρό πλάστη όπως κάνουμε με τα τυροπιτάκια και βάλτε μέσα μια κουταλίτσα από την κομπόστα. Διπλώστε και τοποθετείστε σε ταψί με χαρτί ψησίματος. 
Θα τα πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη και κανέλα και θα τα ψήσετε στους 170 - 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα για 20 λεπτά, αφού πρώτα τον προθερμάνετε.

Μόλις κρυώσουν λίγο, τα απολαμβάνετε μαζί με το αγαπημένο σας ρόφημα...






Ελένη, σ' ευχαριστούμε και για τη συνταγή και για την έμπνευση!

Μ. - Ο.

Τα αγαπημένα του μήνα

Σε είπαν μάνα…

Ο πόνος και η χαρά ενώθηκαν για να σε φτιάξουν κι έδωσες στην αγάπη νόημα  Γη που ανθεί κάθε ανοιξιάτικο πρωί Πεταλούδα που αλαφροπετάς στον ήλιο μουρμουρίζοντας τραγούδι ομορφιάς
Με την ανάσα σου ανάσα δίνεις Με το χάδι σου φαρμάκια παίρνεις Πόσα λάθη ξόρκισαν τα δάκρυά σου Πόσο πόνο μαλάκωσε η αγκαλιά σου
Μ’ όλου του κόσμου τα στοιχειά παλεύεις χωρίς κανένα δισταγμό Απάνεμο λιμάνι εσύ, για κάθε θαλασσοδαρμένο σκαρί Κυματοθραύστης αγέρωχος Φάρος άσβηστος
Σε είπαν αρχή και χαμογέλασες Σε είπαν ζωή και κοκκίνισες Σε είπανμάνακαι δάκρυσες

Τα 5 λάθη που γερνούν τα χέρια μας

Τα χέρια μαρτυρούν την ηλικία, έλεγαν οι γυναίκες στο παρελθόν και είχαν δίκιο! Εκείνες φορούσαν γάντια για να τα προστατεύουν όλες τις εποχές. Στις μέρες μας κάτι τέτοιο μοιάζει αδιανόητο. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως δεν μπορούμε να αποφύγουμε πέντε βασικά λάθη, σε ό,τι αφορά την περιποίησή τους.
Αν λοιπόν δεν θέλετε να γεράσουν τα χεράκια σας πριν από σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Αντιγηραντική προστασία
Όταν μιλάμε για αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος, το μυαλό πάει συνήθως στα μάτια, στο πρόσωπο, το λαιμό. Όμως τα χέρια μας είναι το ίδιο εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες όπως και το πρόσωπό μας και χρειάζονται προστασία.

Μαζί με τα μάτια και το λαιμό, είναι τα πρώτα που εμφανίζουν σημάδια γήρανσης. Εμφανίζουν κηλίδες, ρυτίδες και χάνοντας το κολλαγόνο το δέρμα των χεριών αρχίζει να φαίνεται λεπτό και ευαίσθητο.

Για το λόγο αυτό, την επόμενη φορά που θα απλώσετε την κρέμα προσώπου σας, κρατήστε μια μικρή ποσότητα και απλώστε τη στα χέρια σας.

Προστασία από τον ήλιο
Η ηλια…

Όταν οι bloggers μαζεύονται...

Μπορεί για πολλούς το blogging να είναι για κείνους που δεν έχουν τι να κάνουν, για μας όμως που ασχολούμαστε με αυτό βάζοντας την ψυχή μας και εκθέτοντας σκέψεις, απόψεις, κατασκευές και ενδιαφέροντα, μπορεί να γίνει πολύ σημαντικό μέσα από τις δράσεις του.

Η μόδα στη δεκαετία του 1930

Όπως όλοι γνωρίζουμε η μόδα δεν εκφράζει μόνο την ανάγκη ανανέωσης της εξωτερικής εμφάνισης ανά εποχή. Επηρεάζεται άμεσα και από τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που επικρατούν. Έτσι, η οικονομική κρίση του 1929 είναι φυσικό να επηρεάσει και τη μόδα.

Η Αττική σε κίνδυνο!

Έχοντας δεδομένα κάποια πράγματα στη ζωή μας, δεν συνειδητοποιούμε τον κίνδυνο που εγκυμονούν για την υγεία και το περιβάλλον. Άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους περιβάλλον και υγεία, είναι αυτά, που πρέπει να προστατεύονται με κάθε μέσο για να μπορούν να απολαμβάνουν ποιότητα ζωής, όλοι οι άνθρωποι!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...