Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Powered By | blogger widgets

Η μια συνταγή φέρνει την άλλη...

Ξέρετε πώς γίνεται μερικές φορές. Διαβάζεις μια συνταγή, σου αρέσει τη φτιάχνεις και την ώρα που την απολαμβάνεις, σου έρχεται μια ιδέα παραλλαγής! Αυτό ακριβώς συνέβη και με μας όταν διαβάσαμε τη συνταγή της Ελένης Κ. (eleniscooking) στο Συνταγές της καρδιάς.
Μια καταπληκτική συνταγή για γεμιστά κουλουράκια, που εμείς αφού τα δοκιμάσαμε και τα ...εξαφανίσαμε σε χρόνο dt, τα μετατρέψαμε από αλμυρά, σε γλυκά.
Έτσι, φτιάξαμε κουλουράκια γεμιστά με κομπόστα κυδώνι


Αν θελήσετε να τα δοκιμάσετε, θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
1,5 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό (ίσως και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξύδι

2 κουταλιές ζάχαρη
αλάτι

κανέλα

Για τη γέμιση:

1 με 2 κυδώνια ανάλογα με το μέγεθος
2 με 3 κουταλιές ζάχαρη
λίγη κανέλα
αρμπαρόριζα (προαιρετικά)

Πώς θα τα φτιάξετε:

Σε μια λεκάνη βάζετε τα δύο είδη αλεύρων, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Προσθέστε το νερό, το ελαιόλαδο και το ξύδι και ζυμώστε όλα τα υλικά. 
Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή, εύπλαστη και να μη κολλάει στα χέρια μας, γι' αυτό, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ή λίγο αλεύρι ακόμα.
Σκεπάστε τη λεκάνη με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. 
Στο διάστημα αυτό, θα καθαρίσετε τα κυδώνια και θα τα βράσετε με λίγο νερό, την αρμπαρόριζα (αν έχετε) και με τη ζάχαρη, για να γίνουν μια ωραία κομπόστα. Μόλις ετοιμαστεί, θα τα στραγγίξετε καλά, θα τα κόψετε σε μικρά κυβάκια και θα τα πασπαλίσετε με λίγη κανέλα. Δοκιμάστε τα και αν σας φανούν άγλυκα, προσθέστε λίγη ακόμη ζάχαρη για να γλυκάνουν κι άλλο.

Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, χωρίστε τη ζύμη σε 12 μπαλίτσες. Τόσα περίπου βγαίνουν τα κουλουράκια, γιατί επειδή είναι γλυκά, τα μιρκύναμε σε μέγεθος...

Την κάθε μπαλίτσα θα την ανοίξετε με το χέρι σας ή με ένα μικρό πλάστη όπως κάνουμε με τα τυροπιτάκια και βάλτε μέσα μια κουταλίτσα από την κομπόστα. Διπλώστε και τοποθετείστε σε ταψί με χαρτί ψησίματος. 
Θα τα πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη και κανέλα και θα τα ψήσετε στους 170 - 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα για 20 λεπτά, αφού πρώτα τον προθερμάνετε.

Μόλις κρυώσουν λίγο, τα απολαμβάνετε μαζί με το αγαπημένο σας ρόφημα...






Ελένη, σ' ευχαριστούμε και για τη συνταγή και για την έμπνευση!

Μ. - Ο.

Τα αγαπημένα του μήνα

Μια θάλασσα...

Δως μου μια θάλασσα να σεργιανίσω Δως μου μια θάλασσα να πιω Δως μου μια θάλασσα να σου αποδείξω Πόσο στ’ αλήθεια σ’ αγαπώ
Να την οργώσω, να τη γυρίσω Απ’ άκρη σ’ άκρη να τη διαβώ Σκαρί να φτιάξω να ταξιδέψω Και να σου φέρω το θησαυρό
Αυτόν που κρύψαν τρανοί κουρσάροι Αυτόν που ζήλεψε όλη η γη Αυτόν που λένε οι ποιητάδες Κι όλου του κόσμου οι ναυαγοί
Αυτόν θα φέρω και θ’ ακουμπήσω Μέσα στα χέρια σου τα δυο Να δω τα μάτια σου να λάμπουν Κι ένα χαμόγελο γλυκό
Κι αν με ρωτήσεις πώς τον λένε «Αθανασία» θα σου πω! Γιατί να ξέρεις, την κερδίζεις όσο σου λένε «σ’ αγαπώ»!


Η μόδα στη δεκαετία του 1930

Όπως όλοι γνωρίζουμε η μόδα δεν εκφράζει μόνο την ανάγκη ανανέωσης της εξωτερικής εμφάνισης ανά εποχή. Επηρεάζεται άμεσα και από τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που επικρατούν. Έτσι, η οικονομική κρίση του 1929 είναι φυσικό να επηρεάσει και τη μόδα.

Κρέμες προσώπου από 6 έως 20 ευρώ

Ποιος είπε ότι οι κρέμες προσώπου, πρέπει να είναι ακριβές για να είναι καλές; Είναι ένας μύθος που έχει προ πολλού καταριφθεί κι ας φοβόμαστε να το παραδεχθούμε…

Στα ράφια των selfservice, μπορούμε να βρούμε κρέμες προσώπου που θα περιποιηθούν το δέρμα μας, χωρίς να αδειάσουν το ήδη …ταλαιπωρημένο πορτοφόλι μας. Κρέμες που η τιμή τους ξεκινά από 6 ευρώ και δεν ξεπερνά τα 20 στην ακριβότερη εκδοχή τους.

Ένα έγκλημα καταστρέφει την Αττική! - ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ BLOGGER

Στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους να προστατεύσουν τη ΒΑ Αττική και όχι μόνο, από την καταστροφή, που θα επιφέρει ο ΧΥΤΥ Μαραθώνα. ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙσε μια σειρά παράλογων και παράνομων ενεργειών που γίνονται, με πρώτο το σημείο που κατασκευάζεται. Βρίσκεται σε βουνό το οποίο εξαφανίστηκε σταδιακά για τη δημιουργία του, μια ανάσα απ’ τη θάλασσα. Στο σημείο βρίσκονται πηγές και ρέματα τα οποία καταλήγουν στις κοντινές παραλίες στον Ευβοϊκό (Μαραθώνα, Σχοινιά, Ν. Μάκρη, Σέσι) και ήδη με μια μικρή μπόρα κατεβαίνει λάσπη σε όλη την ακτογραμμή. Φανταστείτε να κατεβαίνουν τοξικά υπολείμματα. Με τη λειτουργία του θα μολυνθεί όχι μόνο η ακτογραμμή αλλά και η θάλασσα, θέτοντας σε κίνδυνο την αλιεία και το κολύμπι. Παίρνουμε θέση και ψηφίζουμε εδώ
ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΟΤΑΝθα επηρεαστεί άμεσα ο υδροφόρος ορίζοντας όπως συμβαίνει στη Φυλή, πουσύμφωνα με την έκθεση του καθ. Γεωλογίας & Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Λέκκα, …

Όταν τα παιδιά ντύνονταν Πιερότοι και Κολομπίνες...

Βλέποντας παλιές ελληνικές ταινίες διαπιστώνει κανείς πως η ενδυμασία των αποκριών έχει κι αυτή τη μόδα της. Μπορεί σήμερα τα παιδιά να διαλέγουν μέσα από μια μεγάλη ποικιλία τις στολές τους, με επικρατέστερες αυτές των ηρώων παραμυθιών ή cartoon, τις παλαιότερες δεκαετίες όμως τα πράγματα ήταν λίγο πιο απλά...
Εμπνευσμένες από την Κομέντια ντελ άρτε (Commedia dell'arte) οι στολές ήταν λιγότερο πρωτότυπες και περισσότερο κλασσικές. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...