Η μια συνταγή φέρνει την άλλη...



Ξέρετε πώς γίνεται μερικές φορές. Διαβάζεις μια συνταγή, σου αρέσει τη φτιάχνεις και την ώρα που την απολαμβάνεις, σου έρχεται μια ιδέα παραλλαγής! Αυτό ακριβώς συνέβη και με μας όταν διαβάσαμε τη συνταγή της Ελένης Κ. (eleniscooking) στο Συνταγές της καρδιάς.
Μια καταπληκτική συνταγή για γεμιστά κουλουράκια, που εμείς αφού τα δοκιμάσαμε και τα ...εξαφανίσαμε σε χρόνο dt, τα μετατρέψαμε από αλμυρά, σε γλυκά.
Έτσι, φτιάξαμε κουλουράκια γεμιστά με κομπόστα κυδώνι

Αν θελήσετε να τα δοκιμάσετε, θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
1,5 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό (ίσως και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξύδι

2 κουταλιές ζάχαρη
αλάτι

κανέλα

Για τη γέμιση:

1 με 2 κυδώνια ανάλογα με το μέγεθος
2 με 3 κουταλιές ζάχαρη
λίγη κανέλα
αρμπαρόριζα (προαιρετικά)

Πώς θα τα φτιάξετε:

Σε μια λεκάνη βάζετε τα δύο είδη αλεύρων, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Προσθέστε το νερό, το ελαιόλαδο και το ξύδι και ζυμώστε όλα τα υλικά. 
Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή, εύπλαστη και να μη κολλάει στα χέρια μας, γι' αυτό, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ή λίγο αλεύρι ακόμα.
Σκεπάστε τη λεκάνη με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. 
Στο διάστημα αυτό, θα καθαρίσετε τα κυδώνια και θα τα βράσετε με λίγο νερό, την αρμπαρόριζα (αν έχετε) και με τη ζάχαρη, για να γίνουν μια ωραία κομπόστα. Μόλις ετοιμαστεί, θα τα στραγγίξετε καλά, θα τα κόψετε σε μικρά κυβάκια και θα τα πασπαλίσετε με λίγη κανέλα. Δοκιμάστε τα και αν σας φανούν άγλυκα, προσθέστε λίγη ακόμη ζάχαρη για να γλυκάνουν κι άλλο.

Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, χωρίστε τη ζύμη σε 12 μπαλίτσες. Τόσα περίπου βγαίνουν τα κουλουράκια, γιατί επειδή είναι γλυκά, τα μιρκύναμε σε μέγεθος...

Την κάθε μπαλίτσα θα την ανοίξετε με το χέρι σας ή με ένα μικρό πλάστη όπως κάνουμε με τα τυροπιτάκια και βάλτε μέσα μια κουταλίτσα από την κομπόστα. Διπλώστε και τοποθετείστε σε ταψί με χαρτί ψησίματος. 
Θα τα πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη και κανέλα και θα τα ψήσετε στους 170 - 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα για 20 λεπτά, αφού πρώτα τον προθερμάνετε.

Μόλις κρυώσουν λίγο, τα απολαμβάνετε μαζί με το αγαπημένο σας ρόφημα...






to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram