Άνθρωποι και Ελέφαντες...


https://toperiodikomas.blogspot.com/2015/06/blog-post_18.html

Οι ελέφαντες, αυτά τα ογκώδη και τόσο έξυπνα ζώα, είναι πολύ κοντά στον άνθρωπο, τόσο όσο και οι πίθηκοι. Οι άνθρωποι όμως τους σκοτώνουν, σε σημείο αφανισμού.

Ίσως μέχρι τώρα κανείς μας να μη γνώριζε, πως οι ελέφαντες έχουν πλήρη επίγνωση του θανάτου τους. Καταλαβαίνουν δηλαδή ακριβώς τι συμβαίνει και σε αυτούς και στις οικογένειές τους. Μάλιστα αναγνωρίζουν τα κόκαλα άλλων και μπορούν να κλαίνε ώρες πολλές πάνω τους...

Σε μια αγέλη, η λαθροθηρία μπορεί να αποβεί εξοντωτική, από τη στιγμή που θα κάνει ακόμα και είκοσι χρόνια, για να συνέλθει!

Το τραγικό είναι πως σκοτώνονται 100 ελέφαντες κάθε μέρα, με εξαιρετικά βίαιο τρόπο. Κάποιες φορές τους πυροβολούν από ελικόπτερα, πετσοκόβουν τα πρόσωπά τους με ματσέτες ενώ συχνά είναι ακόμα ζωντανοί, με μοναδικό στόχο το ελεφαντόδοντο. Λέγεται πως όλη αυτή η θηριωδία διαπράττεται από τις ίδιους που χρηματοδοτούν κάποιες από τις πιο επικίνδυνες τρομοκρατικές οργανώσεις στον κόσμο.

Πρόσφατα ευτυχώς, η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει σταδιακά (βέβαια) αυτή τη βιομηχανία, ενώ σε έντεκα πολιτείες των ΗΠΑ, υπάρχει νομοθεσία που ζητά την απαγόρευση του εμπορίου του ελεφαντόδοντου.

Βλέπετε το κυνήγι των ελεφάντων είναι πολύ επικερδές, ειδικά όσο λιγοστεύουν, τόσο η τιμή του ελεφαντόδοντου εκτινάσσεται στα ύψη. Μόνο η Μοζαμβίκη μέσα σε 5 χρόνια έχασε το μισό πληθυσμό των ελεφάντων που είχε. Αν αυτό συνεχιστεί με τέτοιο ρυθμό, σε λίγο περισσότερο από μια δεκαετία, είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχουν πλέον άγριοι ελέφαντες!

Αν δεν κάνουμε κάτι για να εμποδίσουμε τον αφανισμό τους, τότε οι αφρικανικοί ελέφαντες θα χαθούν για πάντα.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να σταματήσει αυτό το επικίνδυνο για την ύπαρξή τους εμπόριο, είναι να βοηθήσουμε να σταματήσει η ζήτηση. Στη γλώσσα του εμπορίου, όσο υπάρχει ζήτηση, θα υπάρχει και προσφορά, επομένως όταν σταματήσει η ζήτηση υπάρχει σοβαρή ελπίδα να σταματήσει και όλη αυτή η θηριωδία, που απειλεί να εξαφανίσει αυτά τα συμπαθέστατα ζώα από τον πλανήτη.

Είναι καιρός να σταματήσουμε να αφανίζουμε κάθε πλάσμα αυτού του πλανήτη για το κέρδος. Όλοι είμαστε μέρος ενός οικοσυστήματος που κινδυνεύει από τις δικές μας ενέργειες!...


to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram