Libster, βραβεία αγάπης!



Ένα ακόμα βραβείο Libster έφτασε για μας! 
Όσες φορές κι αν το πάρουμε την ίδια χαρά αισθανόμαστε, αφού όπως τονίζει και η αγαπημένη μας φίλη Ίριδα από το Μama goes Vintage που μας το έδωσε, πρόκειται για ένα βραβείο αγάπης και στήριξης σε blog με λιγότερους από 200 followers. Μαζί του έχει και δέκα πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις για να απαντήσουμε.
Αφού την ευχαριστήσουμε πολύ για την αγάπη της και το βραβείο, προχωρούμε στις απαντήσεις χωρίς καθυστέρηση...


1. Έχετε σκεφτεί ποτέ να αλλάξετε το όνομα του blog σας;
Όχι, δεν το σκεφτήκαμε ποτέ ως τώρα, αλλά ούτε και θα μπορούσαμε.. Το αγαπήσαμε, όπως το αγάπησαν και όσοι μας γνωρίζουν, πιστεύουμε.

2. Πόσο έχει αλλάξει η κάθε σας μέρα από τότε που πατήσατε για πρώτη φορά το πλήκτρο Δημοσίευση;
Πολύ, πάρα πολύ! Το blog είναι "ζωντανός οργανισμός". Χρειάζεται προσοχή, φροντίδα, επαφή... Καθημερινά μία από τις δυο μας μπαίνει στο περιοδικό, είτε για να δουλέψει, είτε για να απαντήσει στα τόσο ευγενικά σχόλια όσων μας διαβάζουν, είτε για να ενημερωθεί μέσα από τη λίστα των αγαπημένων μας ιστολογίων.
 Έχουμε αποκτήσει φίλους καλούς, που θέλουμε να έχουμε επικοινωνία μαζί τους κι αυτό μας γεμίζει και μας δίνει κίνητρο.

3. Όταν δεν έχετε έμπνευση, που καταφεύγετε για να την βρείτε και να αλλάξει η διάθεση σας;
Ευτυχώς αυτό δε συμβαίνει σε μας, γιατί είμαστε δύο και αλληλοσυμπληρωνόμαστε. Οι ιδέες είναι διπλές κι έτσι πολλές φορές, το δικό μας πρόβλημα, είναι πότε να δημοσιεύσουμε το κάθε θέμα, έτσι ώστε να υπάρχει ποικιλία και ενδιαφέρον.

4. Έχετε σκεφτεί να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το blogging;
Αν με τη λέξη "επαγγελματικά", εννοούμε  χρηματικές απολαβές, σίγουρα θα το θέλαμε. Ποιος δεν θα το ήθελε άλλωστε...
Για μας όμως η λέξη "επαγγελματικά" σημαίνει πολύ περισσότερα πράγματα. Σημαίνει προσεκτική επιλογή και έρευνα των θεμάτων, σημαίνει σεβασμό στους αναγνώστες και στη δουλειά των άλλων, σημαίνει καθαρός λόγος, σημαίνει επαφή και επικοινωνία για όλα όσα μας ενδιαφέρουν ως ανθρώπους και ως πολίτες.
Μ' αυτή την έννοια λοιπόν, πιστεύουμε πως ασχολούμαστε ήδη επαγγελματικά απλά, δεν βγάζουμε χρήματα από αυτό.

5. Ποια είναι η γνώμη σας για τους Έλληνες bloggers σε σχέση με τους ξένους; 
Δεν γνωρίζουμε πολλούς ξένους blogger, για να μπορούμε να εκφράσουμε γνώμη. Όσοι γνωρίζουμε είναι πολύ φιλικοί και ευγενικοί μαζί μας με διάθεση να μάθουν για την Ελλάδα, πολλά πράγματα. Πολλές φορές μάλιστα έχουν εκδηλώσει το θαυμασμό τους για τις ομορφιές και τα προϊόντα της πατρίδας μας. 

Οι Έλληνες blogger είναι όπως είναι η κοινωνία μας. Άλλοι είναι αυτό που θα λέγαμε "αρπακτικά", θεωρώντας πως αν γεμίσουν από οπουδήποτε με αναρτήσεις το blog τους, γίνονται υπολογίσιμοι. Άλλοι χρησιμοποιούν τις γνωριμίες στις blogογειτονιές, για να ανέβουν σε επισκεψημότητα, ενώ πάρα πολλοί ΕΥΤΥΧΩΣ είναι πρώτα άνθρωποι και μετά bloggers. 
Είναι ζεστοί, φιλικοί, μοιράζονται τις γνώσεις τους για το blogging, βοηθώντας τους πιο άπειρους και δημιουργούν ειλικρινείς και τρυφερές φιλίες μέσα από αυτή τους την ασχολία. 

Εμείς, σταθήκαμε πολύ τυχερές, γιατί μέσα από την ενασχόλησή μας με το e - περιοδικό, συναντήσαμε πολλούς τέτοιους αξιόλογους ανθρώπους, που διαφορετικά δεν θα είχαμε καμιά ευκαιρία και πιθανότητα να γνωρίσουμε, οι οποίοι μας αγκάλιασαν, μας βοήθησαν και μας στήριξαν με την εμπιστοσύνη, την αγάπη και τη φιλία τους! 

6. Πόσο γεμάτη είναι η μέρα σας; Τι κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας;
Οι μέρες μας είναι πολύ γεμάτες, πολλές φορές περισσότερο απ' όσο αντέχουμε. Ο ελεύθερος χρόνος δεν είναι ίδιος και για τις δυο μας, γι' αυτό και θα απαντήσουμε χωριστά.
Μαρίνα: Στον ελεύθερο χρόνο μου, εκτός από το διάβασμα, ασχολούμαι με τις κατασκευές, αλλά και τη μεγάλη μου αγάπη, το γράψιμο, ενώ μαζί με αγαπημένους φίλους, θα γεμίσω τις μπαταρίες μου με μουσική και χαλαρή κουβέντα.
Όλγα: Ελεύθερος χρόνος; Υπάρχει;... Περνάω κάποια χρονικά διαστήματα με ανύπαρκτο ελεύθερο, δυστυχώς. Όταν όμως υπάρχει, το διάβασμα, οι φίλοι μου, το θέατρο είναι κάποια από αυτά που με γεμίζουν.

7. Σε ένα όνειρο που θα ταξιδεύατε; Σε ποια χώρα θα ήσαστε και τι θα θέλατε να κάνετε; 
Μια ακόμα ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί ξεχωριστά...
Όλγα: Λατρεύω το καλοκαίρι, γι' αυτό και θα ήθελα να είμαι σε μια ζεστή περιοχή. Στη Φλώριδα των ΗΠΑ ας πούμε, να αγναντεύω τον ωκεανό.
Μαρίνα: Θα ήθελα να βρεθώ στις όχθες του Σηκουάνα στο Παρίσι και να πίνω τον καφέ μου ακούγοντας το "Σπουργίτι" από την Εντίθ Πιαφ.

8. Το ποτήρι το βλέπετε μισοάδειο ή μισογεμάτο;
Και οι δυο μας, το βλέπουμε πάντα μισογεμάτο! Είναι ένα από τα πολλά που μας ένωσαν.

9. Διαλέξτε: ελληνική, μεξικάνικη, ή ασιάτικη κουζίνα;
Όλες, ασφαλώς!! Ποτέ δεν λέμε όχι σε διαφορετικές γεύσεις, μόνο που την ελληνική την αγαπάμε λίγο παραπάνω!...

10. Αγαπημένο σας στυλ διακόσμησης;
Μοντέρνο, άνετο και ελαφρώς μίνιμαλ, με πολλά προσωπικά στοιχεία και χωρίς να λέμε όχι στις vintage πινελιές. Άλλο ένα από τα κοινά μας!...



Μέσα στους όρους του βραβείου, είναι και η απονομή του σε άλλα δέκα αγαπημένα blog με λιγότερους από 200 followers. Από τα δικά μας αγαπημένα blog (που έχουν λιγότερους από 200 followers), ξεχωρίζουμε αυτή τη φορά, τα εξής:


1. marilenaspotofart

2. hellascafe
3. katoapotinakropoli
4. syllegw-stigmes
5. sundaysprojects
6. spoon-stories
7. le-voyage-du-gateaux
8. butterflysstories
9. followkoko
10. metaxia-art

Με την ελπίδα ότι οι φίλοι που παίρνουν το βραβειάκι μας, θα συνεχίσουν αυτή την αλυσίδα αγάπης, παραθέτουμε τους όρους - κανόνες.


1. Αφιέρωσε μια ανάρτηση στο βραβείο σου και ευχαρίστησε και εκείνον που σε βράβευσε.

2. Φρόντισε να συμπεριλάβεις στις φωτογραφίες σου και το πράσινο εικονίδιο του βραβείου.
3. Βράβευσε νέους bloggers που θαυμάζεις  και έχουν λιγότερο από 200 followers. Ενημέρωσε τους για το βραβείο. (Μπορείς να βραβεύσεις και το άτομο που σε πρότεινε.)
4. Απάντησε στις ερωτήσεις που σου έκαναν και αν θες φτιάξε νέες για τους δικούς σου υποψήφιους.
5. Δημοσίευσε τη λίστα αυτή με τους κανόνες και στη δική σου ανάρτηση.

Ευχαριστώ και πάλι γλυκιά Ίριδα, για το βραβείο αγάπης!




to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram