Πλούσια μαλλιά, με μια σπιτική μάσκα



Τα υγιή μαλλιά, είναι το ζητούμενο όλων των γυναικών. Μπορεί να τα ταλαιπωρούμε με βαφές, stying, καυσαέριο αλλά και κακή διατροφή, υπάρχουν όμως τρόποι να τα βοηθήσουμε να παραμείνουν πλούσια και λαμπερά, ανατρέχοντας στον πλούτο της φύσης και σε όσα η γιαγιά χρησιμοποιούσε.

Το Φθινόπωρο όλες μας διαπιστώνουμε πως τα μαλλιά μας έχουν χάσει κάτι από τη λάμψη και τη δύναμή τους και σ' αυτό συμβάλει και ο ήλιος του καλοκαιριού με την αρμύρα της θάλασσας. Ο καλύτερος τρόπος για να τα περιποιηθούμε είναι η γνωστή μας δάφνη!

Το δαφνέλαιο δηλαδή το εκχύλισμα φύλλων δάφνης σε ελαιόλαδο, είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε και έτσι ενισχύουν την τρίχα, τρέφουν και δυναμώνουν τα μαλλιά ενώ χαρίζουν εξαιρετική λάμψη και ενυδάτωση. Αυτοί είναι και κύριοι λόγοι που οι ειδικοί το συστήνουν και για την τριχόπτωση.

Πώς θα το χρησιμοποιήσουμε:
Αφού το ζεστάνουμε ελαφρά, το απλώνουμε στα μαλλιά κάνοντας ελαφρό μασάζ στις ρίζες. Τυλίγουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Από δύο ώρες ως και ένα ολόκληρο βράδυ. Στη συνέχεια το αφαιρούμε με σαμπουάν.

Αν θέλετε να φτιάξετε μόνες σας δαφνέλαιο (αντί να το αγοράσετε από το φαρμακείο) σας έχουμε τη συνταγή της γιαγιάς, που είναι δοκιμασμένη.

Θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι τσαγιού φύλλα δάφνης ξερά και αν έχετε και καρπούς
3 φλιτζάνια ελαιόλαδο

Βάλτε τα σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει καλά, αφού πρώτα τα κομματιάσετε με τα χέρια σας ή στο γουδί και αφήστε το σε σκιερό μέρος για δύο μήνες. Μόλις συμπληρωθεί το χρονικό αυτό διάστημα, είναι έτοιμο. Σουρώστε το και βάλτε το σε σκούρο αποστειρωμένο βάζο ή μπουκάλι. Διατηρήστε το στο ψυγείο για δώδεκα μήνες ή εκτός ψυγείου για έξι.

Τα αποτελέσματά του στα μαλλιά σας θα δικαιώσουν την αναμονή...

Σημείωση: Αν έχετε φρέσκα φύλλα δάφνης τότε απλά αφήστε τα για μια μέρα πάνω σε χαρτί, για να ξεραθούν. Έτσι θα εξασφαλίσετε ένα δυνατότερο δαφνέλαιο.



to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram