Το σοκολατένιο δωμάτιο.



Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο, αγαπούν τη σοκολάτα. Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει πως ένα ολόκληρο σοκολατένιο δωμάτιο, είναι κάτι συνηθισμένο. Κι όμως το εμπορικό κέντρο "Kaliningrad Plaza" στη Λιθουανία, για να γιορτάσει τα πέντε χρόνια λειτουργίας του, ανέθεσε στη γλύπτρια Elena Climent τη δημιουργία ενός δωματίου φτιαγμένο αποκλειστικά και μόνο από σοκολάτα και να κάνει τους επισκέπτες του να νιώσουν σαν τους ήρωες του παραμυθιού Χάνσελ και Γκρέτελ, χωρίς μάλιστα να κινδυνεύουν από την κακιά μάγισσα...


Έτσι, μέσα σε 20 τετραγωνικά μέτρα του εμπορικού κέντρου, δημιουργήθηκε ένα δωμάτιο με σοκολατένια έπιπλα, κουρτίνες, χαλιά, τζάκι και διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα φτιαγμένα από μαύρη και λευκή σοκολάτα. Ακόμα και σκάκι έφτιαξε η ομάδα της γλύπτριας!


Παρά τη δυσκολία του υλικού, αφού πρέπει να διατηρείται συνεχώς σε θερμοκρασία 22 - 24 οC για να μη λιώνει αλλά και να μην είναι πολύ σκληρή, η γλύπτρια παραδέχεται πως ήταν μια μοναδική εμπειρία που τη χάρηκε τόσο εκείνη όσο και τα μέλη της ομάδας της. Φυσικά υπήρχαν και αντικειμενικές δυσκολίες από τη στιγμή που έπρεπε να δουλεύουν εναλλάξ τη λευκή και τη μαύρη σοκολάτα για να έχουν όσο το δυνατό πιο πειστική αντιγραφή. Ένα άλλο σημείο που τους δυσκόλεψε ήταν το άρωμά της, που τους έκανε κάθε τόσο να θέλουν να φάνε ένα κομμάτι.


Το σοκολατένιο δωμάτιο δέχτηκε πολλούς επισκέπτες και μετά το τέλος της διαφημιστικής καμπάνιας και του εορτασμού, κόπηκε σε μικρά κομμάτια και μοιράστηκε στον κόσμο. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως το εμπορικό κέντρο "Kaliningrad Plaza" έχει συνεργαστεί με τον Καρλ Λάγκεφερντ σε ανάλογα project.

Πηγή πληροφοριών - φωτογραφιών: perierga.gr
Κείμενο: "to e-periodiko mas"
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram