Aνθοθεραπεία, μια παλιά καινούργια μέθοδος!



Οι αποσταγμένες ουσίες των λουλουδιών έχουν ευεργετική επίδραση στην ψυχοδιανοητική κατάσταση του ανθρώπου.
Ο γιατρός Έντουαρντ Μπαχ από το 1930, ανακάλυψε τις θεραπευτικές επιδράσεις 38 φυτών και δέντρων και εισήγαγε τη χρήση τους για να ανακουφίσει ένα μεγάλο φάσμα συναισθηματικών και ψυχικών δυσκολιών, αποκαθιστώντας την ισορροπία του οργανισμού. Έτσι, συγκεκριμένα άνθη με μια συγκεκριμένη επεξεργασία χρησιμοποιήθηκαν για να μεταδώσουν στον άνθρωπο μια συγκεκριμένη πληροφορία για να τον οδηγήσουν με τον τρόπο αυτό, στην αλλαγή των αντιλήψεων και των συναισθημάτων του.

Τα ανθοϊάματα (flower essences) πωλούνται σε καταστήματα υγιεινών τροφών και σε φαρμακεία. Βρίσκονται σε συμπυκνωμένη μορφή και χρησιμοποιούνται μερικές μόνο σταγόνες σε 1/4 του ποτηριού νερό, το οποίο (όσοι χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο) πίνουν κατά διαστήματα στη διάρκεια της ημέρας. Πρωί, πριν από τα γεύματα ή βράδυ πριν τον ύπνο.

Μια εναλλακτική χρήση είναι η προσθήκη μερικών σταγόνων αδιάλυτου ανθοϊάματος σε ένα μπουκαλάκι όπου το περιεχόμενό του αποτελείτε από 1/4 μπράντυ και 3/4 νερό, επειδή το μπράντυ θα διατηρήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τις ιδιότητες του ανθοϊάματος αναλοίωτες.

Έτσι, ένα φιαλίδιο αδιάλυτου ανθοϊάματος, κρατάει από 3 ως και 6 μήνες, ανάλογα με τη χρήση.

O E. Μπαχ εφάρμοσε την ανθοθεραπεία με πολύ καλά αποτελέσματα σε ανθρώπους με προβλήματα έντονου άγχους, κακής διάθεσης και χαμηλής ενέργειας.
Μετά από αυτόν, πολλοί γιατροί - ερευνητές συνέχισαν τη δουλειά του και τις τελευταίες δεκαετίες έχουν προστεθεί πληθώρα νέων ανθοϊαμάτων από πολλές χώρες και από την Ελλάδα, διευρύνοντας και το εύρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ο τρόπος παρασκευής τους είναι απλός μη τοξικός και χωρίς παρενέργειες για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλες τις ηλικίες.



Πληροφορίες από το prevention.comkentro-evexias.gr
Κείμενο - μετάφραση: "to e-periodiko mas"
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram