Μέρα ιστορικής μνήμης



Και να που έρχεται η ώρα που πρέπει να ξαναπάμε όλοι σχολείο! Να διαβάσουμε από την αρχή Ιστορία, για να καταλάβουμε, τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου!

Είναι ημέρα ιστορικής μνήμης και όχι διαμαρτυρίας, διατείνονται από τα τηλεοπτικά παράθυρα, μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφοι.

Μέρα ιστορικής μνήμης! Σωστά! Σας συμφέρει όμως πραγματικά, να το δουν έτσι, οι πολίτες;

Γιατί, μέρα ιστορικής μνήμης, σημαίνει ότι θα θυμηθεί ο λαός, ποιοι ήταν εκείνοι που πολέμησαν το 1821 και γιατί! Θα θυμηθεί ότι μια χούφτα "ραγιάδες" αντιτάχθηκαν στον τουρκικό ζυγό και απαίτησαν πίσω την πατρίδα μας. Αυτή την πατρίδα που τα δάνεια, τα μνημόνια και τα χρέη, υποδουλώνουν ξανά τώρα, σε μια ιδιότυπη κατοχή. Θα θυμηθεί ότι και τότε περίμεναν τη σωτηρία από τις Μεγάλες Δυνάμεις, αλλά αν δεν πολεμούσαν και δεν έχυναν το αίμα τους, οι σκλαβωμένοι Έλληνες, αυτό δεν θα γινόταν ποτέ!

Κυρίως όμως θα θυμηθεί ο λαός, πως αυτή την πολύπαθη πατρίδα, πολλοί την αγάπησαν και θυσιάστηκαν και κάποιοι την πρόδωσαν και τη θυσίασαν. Σε ποια κατηγορία, θα σας κατατάξει κύριοι πολιτικοί ηγέτες, που φοβάστε να πάτε στις παρελάσεις; Προς τι ο φόβος; Προς τι τα κιγκλιδώματα και ο αστυνομικός κλοιός;

Πράξατε το καθήκον σας, όπως λέτε ή μήπως όχι;


Μαρίνα













to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram