Η "Ώρα της Γης", "Ώρα της Ελλάδας"!



Τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια διοργάνωση «Ώρα της Γης», προσπαθεί να αναδείξει την μεγάλη σημασία της διατήρησης της φύσης από τις βλαβερές συνέπειες της μόλυνσης και της κατάχρησης ενέργειας, που επιβάλλει ο σύγχρονος τρόπος ζωής των ανθρώπων.

Η φετινή παγκόσμια διοργάνωση «Ώρα της Γης» επικεντρώνεται στην ανάδειξη και την προστασία του ελληνικού περιβάλλοντος.
Για τέταρτη συνεχή χρονιά γιορτάζεται φέτος η «Ώρα της Γης», δίνοντας έμφαση αυτή τη χρονιά, στις αξίες της ελληνικής φύσης.
Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF, έχοντας την ευθύνη της παγκόσμιας διοργάνωσης, δημιούργησε μια δράση αφιερωμένη στην Ελλάδα, προσπαθώντας έτσι να αναδείξει την σπάνια ελληνική φύση. Για το λόγο αυτό, καλεί τους πολίτες στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης  www.facebook.com/WWFGreece, με το σύνθημα, «Μπορούμε να σώσουμε…» να καταγράψουν όλα τα αγαθά της ελληνικής φύσης, είτε είναι ζώα, φυτά, ιστορία, πολιτιστική κληρονομιά και τοπικά προϊόντα.
Το Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 8:30 μ.μ. σβήνοντας για μια ώρα τα φώτα, συμμετέχουμε στην παγκόσμια γιορτή του πλανήτη, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των κλιματολογικών αλλαγών.
Κάνοντας αυτή την κίνηση μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας και την έκλυση επικίνδυνων ρύπων στην ατμόσφαιρα, ζώντας για μία μόνο ώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οικολογικά. Στην κίνηση αυτή θα συμμετάσχουν περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον πλανήτη, συμπεριλαμβάνοντας κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και απλούς  πολίτες.
Όποιος θέλει να πάρει μέρος στη φετινή «ώρα της Γης», δεν έχει παρά να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του WWF Ελλάδας στο facebook, στέλνοντας το μήνυμά του και προσθέτοντας μια φωτογραφία της ελληνικής φύσης. Αν θέλετε να προχωρήσετε λίγο παραπάνω, μοιραστείτε το μήνυμά σας με τους φίλους σας και τοποθετήστε web banner στο blog ή στο site σας (κατεβάστε από http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=870&ltemid=208) και το Σάββατο 31 Μαρτίου σβήστε στις 8:30 μ.μ. τα φώτα για μια ώρα!!!



Πηγή: realplanet της Realnews

to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram