Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Powered By | blogger widgets

Π.ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ: ΑΣ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

“Αν αυτή είναι η Ελλάδα... Ας το διορθώσουμε " Όταν ο Λευτέρης Μιαούλης, μας πρότεινε να   παρακολουθήσουμε αυτό το βίντεο με την ομιλία του "υπεύθυνου για την ανάσταση" της Apple, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι, αυτή η ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο 11ο συνέδριο της ΕΕΔΕ, στη Θεσσαλονίκη στις 11/11/11, αφορά τον καθένα από μας είτε ως μονάδες, είτε ως σύνολα, είτε ως χώρα. Παρακολουθώντας κανείς το βίντεο, συνειδητοποιεί, πώς γίνεται το απλό, πολύπλοκο και το αντίστροφο, όταν οι συνθήκες αλλοιώνουν την σκέψη και τις πράξεις των ανθρώπων.
“Ας μην σβήσουμε το φως” λέει μεταξύ των άλλων στην ομιλία του ο κ. Οικονομίδης.
“Αν αυτή είναι η Ελλάδα …Ας το διορθώσουμε “
“Ίσως το να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας να είναι απλό, αλλά το απλό είναι δυσκολότερο από το πολύπλοκο” είπε επικαλούμενος τα λόγια του Steve Jobs.
    Συνεχίζει λέγοντας ότι “όταν οι άνθρωποι αισθάνονται  σπουδαία  κάνουν  σπουδαία  πράγματα”…και καταλήγει σημειώνοντας ότι, ζούμε καθοριστικές στιγμές μέσα στην ένδοξη Ιστορία της Ελλάδας, που θα μπορούσαμε όμως να τις κάνουμε να φανεί αστείο… να τις βλέπει κάποτε η Ιστορία και να γελάει….
  Μακάρι, κ. Οικονομίδη θα πούμε εμείς. Μακάρι, να καταφέρουμε να μετατρέψουμε τον εφιάλτη σε ένα κακό όνειρο, που δεν θα θυμόμαστε σε λίγο καιρό…
Συγχαρητήρια  κύριε Οικονομίδη!  Ανθρώπους  σαν εσάς χρειάζεται ο τόπος μας  και ίσως... και η πολιτική μας.
http://kali-ellada.blogspot.com/2011/09/14.html

Τα αγαπημένα του μήνα

Οι Encardia τραγουδούν για τη ζωή...

Με τον τίτλο "ΕυβοϊκόS.O.S. - Αττική S.O.S." οι Encardia δίνουν μια ξεχωριστή συναυλία την Παρασκευή 8/9/2017 στις 9:00 μ.μ. στο Λιμανάκι Νέας Μάκρης.
Πρόκειται για μια συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στα ΧΥΤΑ και την καταστροφή που προκαλούν στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.

Ενώ στην Ευρώπη έχει σταματήσει, τα τελευταία είκοσι χρόνια, η κατασκευή ΧΥΤΑ με τη Σουηδία να ανακυκλώνει το 99% των απορριμάτων, που παράγει και μόλις το 1% να καταλήγει σε χωματερή, εμείς στην Ελλάδα συνεχίζουμε όχι μόνο τη λειτουργία ΧΥΤΑ, αλλά κατασκευάζουμε και νέους καταστρέφοντας όλους τους εναπομείναντες πνεύμονες που τόσο απαραίτητοι μας είναι.

Στο Παρίσι με πληθυσμό που ξεπερνά αυτόν ολόκληρης της Ελλάδας, λειτουργούν μόνο δύο ΧΥΤΑ και το ποσοστό ανακύκλωσης φτάνει το 85%. Στη χώρα μας έχετε αναλογιστεί πόσοι ΧΥΤΑ λειτουργούν και πόσο επιβλαβείς είναι για το περιβάλλον και την υγεία μας; Και σα να μην έφτανε αυτό, εμείς κατασκευάζουμε κι άλλους και μάλιστα σε σημεία, που μόνο για χωμα…

Κρέμες προσώπου από 6 έως 20 ευρώ

Ποιος είπε ότι οι κρέμες προσώπου, πρέπει να είναι ακριβές για να είναι καλές; Είναι ένας μύθος που έχει προ πολλού καταριφθεί κι ας φοβόμαστε να το παραδεχθούμε…

Στα ράφια των selfservice, μπορούμε να βρούμε κρέμες προσώπου που θα περιποιηθούν το δέρμα μας, χωρίς να αδειάσουν το ήδη …ταλαιπωρημένο πορτοφόλι μας. Κρέμες που η τιμή τους ξεκινά από 6 ευρώ και δεν ξεπερνά τα 20 στην ακριβότερη εκδοχή τους.

Η μόδα στη δεκαετία του 1930

Όπως όλοι γνωρίζουμε η μόδα δεν εκφράζει μόνο την ανάγκη ανανέωσης της εξωτερικής εμφάνισης ανά εποχή. Επηρεάζεται άμεσα και από τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που επικρατούν. Έτσι, η οικονομική κρίση του 1929 είναι φυσικό να επηρεάσει και τη μόδα.

Φθινοπωρινή διακόσμηση με απλά υλικά

Θέλετε να δώσετε μια φθινοπωρινή νότα στη διακόσμηση του σπιτιού σας χωρίς έξοδα; Ελάτε να δούμε μαζί μερικές προτάσεις, που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα χωρίς να ξοδευτείτε. Σας χρειάζονται λίγοι ξηροί καρποί, σπάγκος, κεριά, λινάτσα, ξερά φύλλα και διάθεση για δημιουργία.

Ισχυρός συναισθηματικά, άνθρωπος

Πόσο εύκολα θα μπορούσε να περιγράψει κανείς ένα άνθρωπο, που είναι συναισθηματικά ισχυρός; Είναι διαφορετικός από τους άλλους στην όψη, στην περπατησιά, στην ομιλία;... Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί τόσο εύκολα. Σίγουρα όμως δεν κυκλοφορεί με ταμπελίτσα στο μέτωπο, ούτε έχει πράσινο δέρμα...Δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς κάνει, μπορούμε όμως να σας πούμε τι δεν κάνει!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...