“Η Σμύρνη του Έρωτα” στα δικά μου μάτια...


Κείμενο: Ιουλία Τζίβα



Η Σμύρνη του Έρωτα είναι η νέα δουλειά του Γιάννη Κότσιρα που παρέα με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας  μας ταξιδεύουν στην Σμύρνη που είχαμε ξεχάσει. 
Μουσικές, εικόνες, σκέψεις, μυρωδιές του παρελθόντος έρχονται ξανά στις καρδιές μας... Ζωντανεύουν ανάμεσα μας, θυμίζουν στους παλιούς και γνωρίζουν στους νέους μουσικές που ίσως να μην ξανά ακούσουν.

 Η αλήθεια είναι ότι αυτή η δουλειά ξάφνιασε αρκετά αλλά θετικά και ευχάριστα.  Ο Γιάννης Κότσιρας και η Εστουδιαντίνα μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, έρευνας και μελέτης κυκλοφόρησαν έναν δίσκο με 23 τραγούδια και μόνο περήφανοι πρέπει να είναι.

Η εποχή είναι δύσκολη και ο Γιάννης Κότσιρας αντί να προχωρήσει σε μια δισκογραφική δουλειά με νέα τραγούδια προτίμησε  να ρισκάρει λέγοντας μας μέσα από τα τραγούδια και την φωνή του ότι η Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες και πρέπει να τις ξέρουμε. Ξέρουμε ότι ο Γιάννης Κότσιρας ξεκίνησε το τραγούδι το ΄90 με ρεμπέτικα και λαϊκά και τώρα με μια πιο "ώριμη" πλέον φωνή συνεχίζει αντάξια και  με σεβασμό στα τραγούδια που είτε γράφτηκαν στην Σμύρνη, είτε γράφτηκαν από Σμυρνιούς..

H Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας είναι ελληνική ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής. Το όνομά της έλκει την καταγωγή του στην πιο διάσημη Ελληνική ορχήστρα που δημιουργήθηκε στην Σμύρνη και έκανε το γύρο του κόσμου κατά το χρονικό διάστημα 1898 – 1921, την Εστουδιαντίνα .Η Εστουδιαντίνα, εκτός από τις συναυλιακές της εμφανίσεις, προσπαθεί επίσης να διασώσει και να διαδώσει, μέσω δισκογραφικών παραγωγών, το υλικό πάνω στο οποίο δουλεύει, τη μουσική και των παλιών Σμυρνιών συνθετών και των καινούργιων (συνθέτες, τραγουδιστές και μουσικοί εκτελεστές).
Όσοι ακούσουν αυτή την δουλειά θα λάβουν την χαρά και την αγάπη όλων των παιδιών μέσα από τις μουσικές μου. Από τον μπαγλαμά μέχρι το μπαντολίνο και ακορντεόν είναι απλά ένα όμορφο ταξίδι στην Σμύρνη… του Έρωτα…

Στο δίσκο συμμετέχουν και οι: Μπάμπης Τσέρτος, Ασπασία Στρατηγού, Θοδωρής Μέρμηγκας.

“Η Σμύρνη του Έρωτα” θα παρουσιαστεί στις 19 & 20 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τραγούδια που ξεχώρισα: Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει, Μανάκι μου,  Μπαρμπαγιαννακάκης, Ο Αντώνης ο Βαρκάρης , Η μικροπαντρεμένη.

Καλή ακρόαση και όμορφα μουσικά ταξίδια στο τώρα, στο παρελθόν, μέσα μας...

to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram