Η μαγειρίτσα της μαμάς


Υλικά που θα χρειαστείτε:
  • 1 συκωταριά
  • έντερα 
  • 1 φλιτζάνι λάδι 
  • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 
  • 1 φλιτζάνι ρύζι 
  • 2 αυγά 
  • 2 λεμόνια 
  • Άνηθος
  • Αλάτι - πιπέρι

Πλένουμε πολύ προσεκτικά τα έντερα και την συκωταριά τα ζεματίζουμε σε καυτό νερό και αφού βράσουν τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.

Σε κατσαρόλα με καυτό λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και στην συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας 4 φλιτζάνια νερό. Μόλις βράσουν προσθέτουμε το ρύζι. Αφού βράσει και ετοιμασθεί το μείγμα, σβήνουμε τη φωτιά.

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σιγά σιγά τα στυμμένα λεμόνια. Στη συνέχεια λίγο λίγο προσθέτουμε το ζουμί από την μαγειριτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς για να μην κόψει. Αφού έχει προστεθεί αρκετό για να ζεσταθεί το μείγμα ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας ελαφρά το μείγμα για να πάει το αυγολέμονο παντού.



to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram