1925 το τραμ, ντεμοντέ!...Η λαμπρή συγκοινωνία των τραμ Αθηνών - Πειραιώς και Περιχώρων, η τροφοδοτούσα τόσο άφθονα τις θεατρικές επιθεωρήσεις και τις σατιρικές στήλες των εφημερίδων, αφού θριάμβευσε επί τόσα χρόνια, τώρα εισέρχεται πια σε δεύτερη μοίρα.

Στη ζωή και την κίνηση της πρωτεύουσας παίζει δευτερεύον μέρος. Την εκτόπισαν τα αυτοκίνητα και κυρίως τα αυτοκίνητα λεωφορεία, τα αυτοκίνητα που γεμίζουν με πληρωμή κατά θέση, με εισιτήρια.

Πάει πια! Τα κίτρινα οχήματα, έγιναν ντεμοντέ! Ο κομψός κόσμος πηγαίνει με την "μπερλιέ"* ή με τα ποικιλώνυμα άλλα αυτοκίνητα που γέμισαν τους δρόμους.

Και όμως τα τραμ, μας πρόσφεραν λαμπρές υπηρεσίες. Μαζί με τα θαυμάσια τηλέφωνά μας - με τα οποία είναι αδύνατον να συνεννοηθούμε - ήσαν και τα τραμ σημείο πολιτισμού.
* είδος αυτοκινήτου
Περιοδικό "Θεατής" 17 Ιουνίου 1925

to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!