Ιουλία Τζίβα - Μάνος Σαρρής: Η αγάπη για τη μουσική, βάρκα σε καινούργιο ταξίδι!...


Η Ιουλία Τζίβα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρή σύντροφος πιστός, σε κάθε βήμα και έκφρασή της, η μουσική. Οι δυο τους έσμιξαν σε μια αγκαλιά γνώσης και εξερεύνησης, ενός κόσμου, τόσο θελκτικού, αλλά και διάφορου απ' αυτόν που βίωνε. 

Η Αγάπη της για τη μουσική, εκφράστηκε με διαρκή μελέτη κάθε λέξης ή στίχου που άκουγε στα τραγούδια βάρκα των παιδικών της Ονείρων.
Ήταν μόλις Δέκα ετών όταν αυτή η Σχέση, εκφράστηκε για πρώτη φορά στο χαρτί με λέξεις που έμελλε σύντομα να γίνουν στίχος. 
Αυτό ήταν. Το Όνειρο άρχισε να ξετυλίγεται και η δημιουργία - τρόπος έκφρασης για τη στιχουργό απέδιδε καθημερινά καρπούς ψυχής.
Το 2002 είναι η Χρονιά Σταθμός για την πορεία της, αφού για πρώτη φορά ακούει Τραγούδι με  στίχους δικούς της. Ένα τρίλεπτο τραγούδι ήταν η αφορμή να γίνει ο βαρκάρης που με το στίχο του εκφράζει το συναίσθημα, χαρίζοντας γαλήνια ταξίδια, σε όποιον τη ρότα του ακολουθήσει. 
Όταν το μολύβι της χαράζει το χαρτί, το κάθε γράμμα γίνεται εκφραστής μιας διαρκούς πάλης με συναισθήματα και αλήθειες. Διαδικασία όμορφη και συνάμα σκληρή για τη δημιουργό.
Ο στίχος είναι η ζωή της, είναι η φωνή της, ελπίζει και η φωνή όλων όσων θα βρουν σε αυτόν, το καταφύγιο ή την ελπίδα.

Ο Μάνος Σαρρής ξεκίνησε το ταξίδι στη μουσική, όντας μόλις οκτώ ετών, αποκτώντας την πρώτη του επαφή με αρμόνιο, κάνοντας μαθήματα σε ωδείο. Αν και μικρός μαγεύτηκε από τους ήχους των πλήκτρων και θέλησε να εξερευνήσει όλους όσους μπορούσαν να του προσφέρουν τα όργανα. 
Διδάχθηκε ένδεκα χρόνια κλασσικό πιάνο στο Απολλώνιο ωδείο εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του, κάνοντας βυζαντινή, αρμονία, θεωρία, σολφέζ και ιστορία της μουσικής.
Περπάτησε πολλά μονοπάτια λαμβάνοντας αρκετά ακούσματα κατά τη διαδρομή του και πειραματιζόμενος με συγγενικά όργανα, όπως ακορντεόν, συνθεσάιζερ κ.α. Ο ήχος των πλήκτρων και το ροκ ηχόχρωμά τους, τον κέρδισαν.
Συνέχισε λοιπόν τη μελέτη του, κρατώντας πάντα τις γνώσεις στις αποσκευές του ταξιδιού, που του παρείχε η κλασσική παιδεία.
Πλέον πραγματεύεται δικές του μουσικές, δημιουργεί ήχους και στίχους. Με την ερμηνεία του και τη μουσική του, έχει σκοπό να συνεχίσει το ταξίδι του, αλλά κυρίως επιθυμεί να προσκαλέσει όσους τον ακούν, να ταξιδέψουν μαζί του, χωρίς φυσικά να τους ενδιαφέρει ο προορισμός, αλλά η ...διαδρομή.

Η Ιουλία και ο Μάνος ένωσαν τις διαδρομές τους σε μια λεωφόρο κοινής έκφρασης. Οδηγός τους, η μουσική, ο στίχος, η αγάπη τους για το ίδιο όνειρο. Η συνεργασία τους ήρθε μετά την επιθυμία και των δύο, αφού είδαν ότι και ο στίχος αλλά και η μουσική τους, έχει να δώσει πολλά στον κόσμο μας.


Δείτε και ακούστε τα κομμάτια τους εδώ:

Ήρθε ξανά το φως - Μάνος Σαρρής: http://www.youtube.com/watch?v=rl0xnak6cSo



Παίρνω ανάσα - Μάνος Σαρρής: http://www.youtube.com/watch?v=_319z3S4jWg




Σου λέω σήκω - Μάνος Σαρρής: http://www.youtube.com/watch?v=tfWdGPw-STQ




Μ'αγαπάς - Μάνος Σαρρής: http://www.youtube.com/watch?v=ymWasf63JGg


Εμείς να ευχηθούμε να είναι καλοτάξιδη η δουλειά αυτή και να δώσει αφορμή και για άλλα πολλά πολλά ταξίδια!!!










to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram