(από πού προήλθε η φράση)
Αφού αμειβόταν για τον κόπο του, ξαναγύριζε στη θέση του γρήγορα, γιατί όσο πιο πολλά δρομολόγια έκανε, τόσο πιο πολλά χρήματα, έβγαζε. Κάποιοι αχθοφόροι, αντί να κουβαλούν οι ίδιοι τις βαλίτσες, τις έβαζαν σε καροτσάκι, το οποίο τις περισσότερες φορές, έσερνε ένα μικρόσωμο γαϊδουράκι. Για να είναι πιο όμορφο το καροτσάκι τους και να τραβάει την προσοχή του πελάτη, το έβαφαν ή έγραφαν διάφορες φράσεις στα πλαϊνά του, όπως "Εκτελούνται Μεταφοραί", "Κράτα με, σε απόσταση όσο την πεθερά σου" και άλλα παρόμοια.
Πολλές φορές, θέλοντας να μάθουν εκ των προτέρων αν θα διανύσουν μεγάλη απόσταση και , κατά συνέπεια, αν θα αμειφθούν καλά ή πόσο κόπο θα πρέπει να καταβάλουν, ρωτούσαν τον πελάτη: "Πάει μακριά, η βαλίτσα;".
Έτσι προέκυψε η ερώτηση που κάνουμε κι εμείς σήμερα για μια διαδικασία που φαίνεται να τραβάει σε μάκρος: "Τι θα γίνει; Θα πάει μακριά η βαλίτσα; Δυο ώρες σε περιμένω!".
Δυστυχώς, πάει... Πολύ όμορφο το άρθρο σας και μας ταξίδεψε σε άλλη εποχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε!!!... Σκεφτήκαμε ότι μας χρειάζεται λίγη ...επιστροφή, προκειμένου να θυμηθούμε, ποιοι είμαστε και από που ερχόμαστε, γενικώς και ειδικώς!... Θα ακολουθήσουν κι άλλα προσεχώς...
Διαγραφή