Πετάτε τους φελλούς των μπουκαλιών; Λάθος!


Μην πετάτε τους φελούς των μπουκαλιών που έχετε καταναλώσει. Μαζέψτε τους κι ελάτε να δούμε μαζί, τι μπορείτε να κάνετε μ' αυτούς.


Έχετε μια παλιά σιφινιέρα από τη γιαγιά ξεχασμένη στην αποθήκη; Θαυμάσια!... Αφού την καθαρίσετε και τη βάψετε, "ντύστε" το πάνω μέρος της, με φελλούς από μπουκάλια, όπως έγινε σ' αυτή της φωτογραφίας. Το αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικό τραπεζάκι για τον καφέ σας με αποθηκευτικό χώρο, που θα αγαπήσετε. Θα χρειαστείτε 330 περίπου φελλούς.


Πάρτε μια στρογγυλή βάση για στεφάνια από φιλιζόλ ή αφρό και πάνω της καρφώστε 200 φελλούς με οδοντογλυφίδες όπως στο στεφάνι της φωτογραφίας. Μια κορδέλλα για να το κρεμάσετε και σίγουρα θα συμφωνήσετε πως τελικά, τα καλύτερα σχέδια είναι τα απλά!


Θα φανταζόσασταν ποτέ, πως τα πώματα του κρασιού κρέμονται από μια παλιά σχάρα ανεμιστήρα με τη μορφή φωτιστικού και θα ήταν μάλιστα και τόσο κομψά; Όπως και να ΄χει, αυτό το φωτιστικό φτιάχνεται με 60 - 100 φελλούς και είναι εντυπωσιακό! Αν πάλι είστε της άποψης "τα πάντα στη θέση τους"; Τότε θα αγαπήσετε αυτή την ιδέα της κρεμαστής μπιζουτιέρας, όπου τα πάντα τακτοποιούνται εκεί που πρέπει. Τα μόνα που χρειάζεστε είναι, μια κρονίζα και 6 με 8 φελλούς. 


Δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο να σερβίρουμε κρασί με τυρί, από αυτό. Μαχαίρια με λαβή από φελλούς! Για να το πετύχετε, πάρτε ένα σφυρί και σπάστε τις λαβές από ένα παλιό σετ μαχαιριών, τις οποίες θα αντικαταστείσε με φελλό. Θα χρειαστείτε ένα φελλό για κάθε μαχαίρι.

 Αν σας αρέσουν οι παραπάνω ιδέες και θέλετε να τις κατασκευάσετε, σίγουρα θα σκεφτείτε αυτό που σκεφτήκαμε κι εμείς... Ότι χρειάζονται πολλοί φελλοί, άρα πολλά μπουκάλια να καταναλώσουμε. Υπάρχει ενναλακτική! Αγοράστε τους από καταστήματα που πουλάνε είδη οινοποιίας ή από το διαδίκτυο.
Είναι ατέλειωτες οι χρήσεις των φελλών. Εμείς παρουσιάζουμε ενδεικτικά τους παραπάνω και θα επανέλθουμε, σύντομα στο θέμα!...

πηγή: goodhousekeeping.com

 
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram