Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Powered By | blogger widgets

Πετάτε τους φελλούς των μπουκαλιών; Λάθος!

Μην πετάτε τους φελούς των μπουκαλιών που έχετε καταναλώσει. Μαζέψτε τους κι ελάτε να δούμε μαζί, τι μπορείτε να κάνετε μ' αυτούς.

Έχετε μια παλιά σιφινιέρα από τη γιαγιά ξεχασμένη στην αποθήκη; Θαυμάσια!... Αφού την καθαρίσετε και τη βάψετε, "ντύστε" το πάνω μέρος της, με φελλούς από μπουκάλια, όπως έγινε σ' αυτή της φωτογραφίας. Το αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικό τραπεζάκι για τον καφέ σας με αποθηκευτικό χώρο, που θα αγαπήσετε. Θα χρειαστείτε 330 περίπου φελλούς.








Πάρτε μια στρογγυλή βάση για στεφάνια από φιλιζόλ ή αφρό και πάνω της καρφώστε 200 φελλούς με οδοντογλυφίδες όπως στο στεφάνι της φωτογραφίας. Μια κορδέλλα για να το κρεμάσετε και σίγουρα θα συμφωνήσετε πως τελικά, τα καλύτερα σχέδια είναι τα απλά!














Θα φανταζόσασταν ποτέ, πως τα πώματα του κρασιού κρέμονται από μια παλιά σχάρα ανεμιστήρα με τη μορφή φωτιστικού και θα ήταν μάλιστα και τόσο κομψά; Όπως και να ΄χει, αυτό το φωτιστικό φτιάχνεται με 60 - 100 φελλούς και είναι εντυπωσιακό!...










 Πώς θα σας φαινόταν ένα σουπλά από φελλούς; Για την κατασκευή αυτή, θα χρειαστείτε 50 φελλούς, θερμοκόλλα και ένα μαχαίρι για να τεμαχίσετε τον κάθε ένα. Το αποτέλεσμα θα είναι τόσο καλό, που σίγουρα δεν θα κάνετε ένα μόνο σουπλά.










Είστε της άποψης "τα πάντα στη θέση τους"; Τότε θα αγαπήσετε αυτή την ιδέα της κρεμαστής μπιζουτιέρας, όπου τα πάντα τακτοποιούνται εκεί που πρέπει. Τα μόνα που χρειάζεστε είναι, μια κρονίζα και 6 με 8 φελλούς. 










Δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο να σερβίρουμε κρασί με τυρί, από αυτό. Μαχαίρια με λαβή από φελλούς! Για να το πετύχετε, πάρτε ένα σφυρί και σπάστε τις λαβές από ένα παλιό σετ μαχαιριών, τις οποίες θα αντικαταστείσε με φελλό. Θα χρειαστείτε ένα φελλό για κάθε μαχαίρι.



 Αν σας αρέσουν οι παραπάνω ιδέες και θέλετε να τις κατασκευάσετε, σίγουρα θα σκεφτείτε αυτό που σκεφτήκαμε κι εμείς... Ότι χρειάζονται πολλοί φελλοί, άρα πολλά μπουκάλια να καταναλώσουμε. Υπάρχει ενναλακτική! Αγοράστε τους από καταστήματα που πουλάνε είδη οινοποιίας ή από το διαδίκτυο.
Είναι ατέλειωτες οι χρήσεις των φελλών. Εμείς παρουσιάζουμε ενδεικτικά τους παραπάνω και θα επανέλθουμε, σύντομα στο θέμα!...

πηγή: goodhousekeeping.com

 

Τα αγαπημένα του μήνα

Ήταν πανσέληνος, θυμάσαι;

Βραδιά πανσέληνου και μια χούφτα ασήμι σκορπά στον ορίζοντα λούζει τα πλακόστρωτα, τις μικρές αυλές τα λαξεμένα χωριά, που σκαρφαλώνουν στα βραχώδη νησάκια  των Κυκλάδων και της άγονης γραμμής
Ανάμεσα στις βουκαμβύλιες και στα ασβεστωμένα παρτέρια ξεπηδούν βήματα που μετρούν τη γοητεία τόπων μαγικών κι εκεί παρέα με το θαλασσινό αγέρι όρκους δίνουν έρωτα σε τρυφερά χείλη
Στην άμμο, κοχύλια ασημόχρυσα πολύτιμα πετράδια γίνονται κι αποθέτονται μ’ ευλάβεια σε κοριτσίστικους λαιμούς Φιλιά και όνειρα σκορπίζονται στη γλυκιά νύχτα μαζί με τους ήχους του παφλασμού
Μετρά το κύμα καλοκαίρια και κορμιά εικόνες που μπλέκονται στο χώρο και στο χρόνο κι αφήνουν αποτύπωμα βαθύ σε καρδιές αλώβητες μοναχικές Ήταν πανσέληνος, θυμάσαι;
Χορεύουν ανέμελα οι φλόγες της φωτιάς κι εγώ κουρνιάζω ξανά στην αγκαλιά σου Ο ήχος των ονείρων μας μου λέει ψιθυριστά Ήταν πανσέληνος, δε ξέχασα, γι’ αυτό θα είμαι πάντα κοντά σου…



Καφές φραπέ, μια ελληνική ιστορία 60 χρόνων...

Συνηθίζουμε να λέμε ελληνικό τον καφέ που γίνεται στο μπρίκι, με το μερακλίδικο καϊμάκι και το εκπληκτικό άρωμα. Ελληνικός όμως είναι και ο φραπέ, αφού έλληνας τον επινόησε, εδώ και 60 χρόνια.

Η ιστορία ξεκινά από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου γεννήθηκε τυχαία το 1957, ο φραπέ από τον Δημήτρη Βακόνδιο. Ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρείας Νεστλέ στην Ελλάδα Γιάννης Δρίτσας, παρουσίασε ένα νέο προϊόν για παιδιά στη ΔΕΘ. Ένα σοκολατούχο ρόφημα που παρασκευαζόταν στιγμιαία αναμιγνύοντας το με γάλα και χτυπώντας το στο σέικερ. Προϊόν της ίδιας εταιρίας ήταν και ο στιγμιαίος καφές nescafe, που ήταν ο αγαπημένος του Δημήτρη Βισκόνδιου και συνήθιζε να τον πίνει μέχρι τότε ζεστό. παρασκευασμένο με βραστό νερό και ζάχαρη. Στο διάλειμμα του στη ΔΕΘ, επειδή δεν έβρισκε βραστό νερό, σκέφτηκε να βάλει στο σέικερ το στιγμιαίο καφέ, τη ζάχαρη και κρύο νερό, δημιουργώντας έτσι τον πρώτο φραπέ της ιστορίας.

Από τότε, υπήρξαν διάφορες παραλλαγές με τα βασικά στοιχεία το στιγμιαίο καφέ, το κρύο…

Κρέμες προσώπου από 6 έως 20 ευρώ

Ποιος είπε ότι οι κρέμες προσώπου, πρέπει να είναι ακριβές για να είναι καλές; Είναι ένας μύθος που έχει προ πολλού καταριφθεί κι ας φοβόμαστε να το παραδεχθούμε…

Στα ράφια των selfservice, μπορούμε να βρούμε κρέμες προσώπου που θα περιποιηθούν το δέρμα μας, χωρίς να αδειάσουν το ήδη …ταλαιπωρημένο πορτοφόλι μας. Κρέμες που η τιμή τους ξεκινά από 6 ευρώ και δεν ξεπερνά τα 20 στην ακριβότερη εκδοχή τους.

Ισχυρός συναισθηματικά, άνθρωπος

Πόσο εύκολα θα μπορούσε να περιγράψει κανείς ένα άνθρωπο, που είναι συναισθηματικά ισχυρός; Είναι διαφορετικός από τους άλλους στην όψη, στην περπατησιά, στην ομιλία;... Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί τόσο εύκολα. Σίγουρα όμως δεν κυκλοφορεί με ταμπελίτσα στο μέτωπο, ούτε έχει πράσινο δέρμα...Δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς κάνει, μπορούμε όμως να σας πούμε τι δεν κάνει!!!

Η μόδα στη δεκαετία του 1930

Όπως όλοι γνωρίζουμε η μόδα δεν εκφράζει μόνο την ανάγκη ανανέωσης της εξωτερικής εμφάνισης ανά εποχή. Επηρεάζεται άμεσα και από τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που επικρατούν. Έτσι, η οικονομική κρίση του 1929 είναι φυσικό να επηρεάσει και τη μόδα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...