Η Άνοιξη στο σπίτι...




Ημερολογιακά βρισκόμαστε στην καρδιά της Άνοιξης και παρόλο που ο καιρός δεν συμφωνεί πάντα, εμείς αποζητούμε την ανανέωση του χώρου και της διάθεσής μας, έτσι για να τη φέρουμε γρηγορότερα!

Η Άνοιξη ζητά κυρίως δύο πράγματα: χρώμα και λουλούδια!

Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι εκτός από τα παστέλ, τα εύθυμα ζωντανά χρώματα, όπως το πράσινο, το πορτοκαλί, το τυρκουάζ, το μωβ, το μπλε, αλλά και το λευκό, το μπεζ της άμμου, το χρώμα της καραμέλας που θα συνδυαστούν είτε με κάποιο από τα παραπάνω ζωηρά χρώματα, είτε με ασημί ή και γκρι ακόμα.

Όλα εξαρτώνται από τη διάθεσή μας, το προσωπικό μας γούστο και τα χρήματα που θέλουμε και μπορούμε να διαθέσουμε.

Ας κάνουμε το πρώτο βήμα, γεμίζοντας τα βάζα με λουλούδια εποχής, ακόμα και αγριολούλουδα...

Μικρά διακοσμητικά βαζάκια με λουλούδια ή και γλαστράκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού, θα δώσουν ένα φρέσκο και χαρούμενο τόνο στο χώρο.



Βάλτε στο σαλόνι σας λουλουδάτες "λεπτομέρειες" όπως μαξιλάρια ή ένα κάδρο φτιαγμένο από λουλουδάτο ύφασμα.




Πολλές φορές τα floral μαξιλάρια και οι ασσορτί κουρτίνες είναι υπέρ αρκετά. Το πράσινο σε όλες του τις αποχρώσεις είναι ένα από τα κυρίαρχα χρώματα της φετινής Άνοιξης.



Προσθέστε φυτά σε διάφορες γλάστρες στο σαλόνι σας. Αμέσως αλλάζει το τοπίο!


Ένας λουλουδάτος καναπές μας πάει ένα βήμα πιο πέρα... αλλά για όσους το υιοθετήσουν, αυτό το βήμα οδηγεί κατευθείαν στη χαρούμενη διάθεση.

Οι αποχρώσεις του μπλε, του γαλάζιου, της λεβάντας, είναι μια καινούργια πρόταση που δίνει τόνο και style, όπως και το χρώμα της πασχαλιάς.



Τα εύθυμα ζωντανά χρώματα όπως το μπλε το έντονο ροζ, το πορτοκαλί και το πράσινο της ελιάς, τόσο στα μαξιλάρια όπως και στις στόφες των καθισμάτων, φωνάζουν άνοιξη! Οι λευκές και πορτοκαλί ρίγες στο χαλί συμπληρώνουν αρμονικά το σύνολο.

Αν το σπίτι σας θέλει βάψιμο, τότε τολμήστε χρώμα στους τοίχους, ειδικά αν έχετε λευκά έπιπλα. Μια ταπετσαρία που θα συνδυάζει τα δύο χρώματα όπως στη φωτογραφία, θα δώσει περισσότερο ενδιαφέρον.

Άλλες φορές πάλι, μόνο τα χρωματιστά γλαστράκια και τα χρωματιστά λουλούδια, συνοδευόμενα από ένα μαξιλάρι και μια ασσορτί κουρτίνα, φτιάχνουν αμέσως μια χαρούμενη ατμόσφαιρα. Το κίτρινο και το τυρκουάζ ξέρουν τον τρόπο...



Κλασικά κομμάτια βαμμένα σε μοντέρνα χρώματα, μια τάση τόσο αγαπημένη, που συνεχίζεται και εντυπωσιάζει.

Εμείς σας δίνουμε τις ιδέες, εσείς αφήστε τη φαντασία σας να δημιουργήσει την ευχάριστη ατμόσφαιρα, που όλοι χρειαζόμαστε στο χώρο μας.

Αν πάλι όλα αυτά, σας φαίνονται δύσκολο να πραγματοποιηθούν, απλά τραβήξτε την κουρτίνα αφήνοντας τον ήλιο να μπει στο σπίτι σας και χαμογελάστε.

Χωρίς το χαμόγελο σας, τίποτα δεν έχει σημασία!...


πηγή φωτογραφιών: google
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram