Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Powered By | blogger widgets

Υπάρχουν τροφές που ...ξεκουράζουν;

Μπορούσατε να φανταστείτε ότι υπάρχουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά σε διάφορες τροφές που καταναλώνουμε που έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την κούραση και να τονώνουν τη διάθεσή μας;
Υπάρχουν και αν δεν τα καταναλώνετε συχνά καλό θα ήταν να αναθεωρήσετε!
Ψάρια: Η περιεκτικότητά τους σε ω-3 λιπαρά οξέα συμβάλουν στην καλή υγεία του εγκεφάλου, στην καλύτερη λειτουργία της μνήμης, αλλά και στη βελτίωση της διάθεσης. Αν καταναλώνουμε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα ψάρια όπως το σκουμπρί, οι σαρδέλες, ο σολομός και ο τόνος μπορούμε να ενισχύσουμε σώμα και πνεύμα.

Μέλι: Αν το πρόβλημά σας δεν είναι οι θερμίδες καταναλώστε άφοβα μέλι, το οποίο αποτελεί το βασικό "καύσιμο" του εγκέφαλου. Μια κουταλιά μέλι, αν πρέπει να καταναλώνετε περιορισμένες θερμίδες, στο πρωινό σας, θα σας εξασφαλίσει ευεξία.



Φρούτα και λαχανικά: Αυτές οι δύο κατηγορίες τροφίμων περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά και δρουν προστατευτικά απέναντι στο οξειδωτικό στρες που υφίσταται το σώμα μας, εξασφαλίζοντας έτσι ομαλότερη λειτουργία των κυττάρων. Οι φράουλες, το ακτινίδιο, η ρόκα, το μπρόκολο και οι πατάτες, περιέχουν βιταμίνη C και το σπανάκι, τα σπαράγγια και το μαρούλι περιέχουν βιταμίνη Ε, τα πιο δυνατά αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά. Με την ποικιλία θα εξασφαλίσετε ικανοποιητική δόση...


Καφές: Η καφεΐνη που περιέχει ο παρεξηγημένος καφές, θεωρείται ένα φυσικό τονωτικό και αν τον καταναλώνουμε με μέτρο, μπορεί να συμβάλει στη μείωση των συμπτωμάτων κούρασης.

πηγή: iatronet.gr

Τα αγαπημένα του μήνα

Ήταν πανσέληνος, θυμάσαι;

Βραδιά πανσέληνου και μια χούφτα ασήμι σκορπά στον ορίζοντα λούζει τα πλακόστρωτα, τις μικρές αυλές τα λαξεμένα χωριά, που σκαρφαλώνουν στα βραχώδη νησάκια  των Κυκλάδων και της άγονης γραμμής
Ανάμεσα στις βουκαμβύλιες και στα ασβεστωμένα παρτέρια ξεπηδούν βήματα που μετρούν τη γοητεία τόπων μαγικών κι εκεί παρέα με το θαλασσινό αγέρι όρκους δίνουν έρωτα σε τρυφερά χείλη
Στην άμμο, κοχύλια ασημόχρυσα πολύτιμα πετράδια γίνονται κι αποθέτονται μ’ ευλάβεια σε κοριτσίστικους λαιμούς Φιλιά και όνειρα σκορπίζονται στη γλυκιά νύχτα μαζί με τους ήχους του παφλασμού
Μετρά το κύμα καλοκαίρια και κορμιά εικόνες που μπλέκονται στο χώρο και στο χρόνο κι αφήνουν αποτύπωμα βαθύ σε καρδιές αλώβητες μοναχικές Ήταν πανσέληνος, θυμάσαι;
Χορεύουν ανέμελα οι φλόγες της φωτιάς κι εγώ κουρνιάζω ξανά στην αγκαλιά σου Ο ήχος των ονείρων μας μου λέει ψιθυριστά Ήταν πανσέληνος, δε ξέχασα, γι’ αυτό θα είμαι πάντα κοντά σου…



Καφές φραπέ, μια ελληνική ιστορία 60 χρόνων...

Συνηθίζουμε να λέμε ελληνικό τον καφέ που γίνεται στο μπρίκι, με το μερακλίδικο καϊμάκι και το εκπληκτικό άρωμα. Ελληνικός όμως είναι και ο φραπέ, αφού έλληνας τον επινόησε, εδώ και 60 χρόνια.

Η ιστορία ξεκινά από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου γεννήθηκε τυχαία το 1957, ο φραπέ από τον Δημήτρη Βακόνδιο. Ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρείας Νεστλέ στην Ελλάδα Γιάννης Δρίτσας, παρουσίασε ένα νέο προϊόν για παιδιά στη ΔΕΘ. Ένα σοκολατούχο ρόφημα που παρασκευαζόταν στιγμιαία αναμιγνύοντας το με γάλα και χτυπώντας το στο σέικερ. Προϊόν της ίδιας εταιρίας ήταν και ο στιγμιαίος καφές nescafe, που ήταν ο αγαπημένος του Δημήτρη Βισκόνδιου και συνήθιζε να τον πίνει μέχρι τότε ζεστό. παρασκευασμένο με βραστό νερό και ζάχαρη. Στο διάλειμμα του στη ΔΕΘ, επειδή δεν έβρισκε βραστό νερό, σκέφτηκε να βάλει στο σέικερ το στιγμιαίο καφέ, τη ζάχαρη και κρύο νερό, δημιουργώντας έτσι τον πρώτο φραπέ της ιστορίας.

Από τότε, υπήρξαν διάφορες παραλλαγές με τα βασικά στοιχεία το στιγμιαίο καφέ, το κρύο…

Κρέμες προσώπου από 6 έως 20 ευρώ

Ποιος είπε ότι οι κρέμες προσώπου, πρέπει να είναι ακριβές για να είναι καλές; Είναι ένας μύθος που έχει προ πολλού καταριφθεί κι ας φοβόμαστε να το παραδεχθούμε…

Στα ράφια των selfservice, μπορούμε να βρούμε κρέμες προσώπου που θα περιποιηθούν το δέρμα μας, χωρίς να αδειάσουν το ήδη …ταλαιπωρημένο πορτοφόλι μας. Κρέμες που η τιμή τους ξεκινά από 6 ευρώ και δεν ξεπερνά τα 20 στην ακριβότερη εκδοχή τους.

Ισχυρός συναισθηματικά, άνθρωπος

Πόσο εύκολα θα μπορούσε να περιγράψει κανείς ένα άνθρωπο, που είναι συναισθηματικά ισχυρός; Είναι διαφορετικός από τους άλλους στην όψη, στην περπατησιά, στην ομιλία;... Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί τόσο εύκολα. Σίγουρα όμως δεν κυκλοφορεί με ταμπελίτσα στο μέτωπο, ούτε έχει πράσινο δέρμα...Δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς κάνει, μπορούμε όμως να σας πούμε τι δεν κάνει!!!

Η πρώτη Ελληνίδα φοιτήτρια.

Στις μέρες μας, είναι αυτονόητο και πολύ συνηθισμένο, οι κοπέλες να σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο και μάλιστα στατιστικές μελέτες αναφέρουν πως (σε ορισμένες τουλάχιστον σχολές), είναι περισσότερες από τα αγόρια.

Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Οι γυναίκες σ' όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, ήταν ανθρώπινα όντα υποδεέστερα των ανδρών. Δεν είχαν ούτε πρόσβαση, αλλά ούτε και δικαίωμα στη μόρφωση, με μόνη αιτία, το φύλο τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...