Πατάτες ραπέ - ντορέ με αυγά, στο φούρνο


Ένα φαγητό που θα αγαπήσουν μικροί μεγάλοι, φτιάχνεται εύκολα και δεν αποτυγχάνει ποτέ!

Υλικά που χρειάζονται
4 μεγάλες πατάτες
100 γρ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
4-6 αυγά (ανάλογα με το μέγεθος)
φρέσκια ρίγανη ή μαϊντανό
λίγο ελαιόλαδο και λίγο γάλα

Πώς το φτιάχνουμε
Καθαρίζουμε, πλένουμε και τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη. Στη συνέχεια τις αλατίζουμε προσθέτουμε το ελαιόλαδο, που φροντίζουμε ανακατεύοντας με τα χεράκια μας να πάει παντού και τις βάζουμε σε πυρέξ, το οποίο έχουμε λαδώσει καλά, μαζί με το γάλα και λίγο νεράκι. Τις ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς.
Μέχρι να ψηθούν εμείς τρίβουμε το τυράκι, ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και χτυπάμε τα αυγά, προσθέτοντας και λίγο νερό για να χτυπηθούν καλύτερα.
Μόλις οι πατάτες αρχίσουν να γίνονται, τις βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε τις πιπεριές, τη ρίγανη ή το μαϊντανό και τα χτυπημένα αυγά.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει το φαγητό και έτοιμο!

Σημείωση: Μπορούμε να βάλουμε ό,τι τυρί θέλουμε. Η φέτα δίνει μια πιο παραδοσιακή γεύση, ενώ τα κίτρινα τυριά δίνουν μια πιο ...ευρωπαϊκή γεύση. Είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου.
Καλή επιτυχία!...

to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram