Η έκθεση «A Jewel Made in Greece» γιορτάζει τα πέντε της χρόνια


Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν ήδη από την πρώτη φορά που είδε το φως η έκθεση κοσμημάτων «A Jewel Made in Greece» και όπως αναφέρει η εμπνεύστριά της Μαίρη Σαμόλη, ήταν από πολλές απόψεις ένα στοίχημα που κερδήθηκε!

Εξαιρετικοί έλληνες σχεδιαστές κοσμημάτων, καλλιτέχνες με ταλέντο και όραμα, στήριξαν την ιδέα από την πρώτη στιγμή, δημιουργώντας μια πλατφόρμα δημιουργίας και έμπνευσης που συνεχώς ανανεώνεται και αποτελεί ένα ανταγωνιστικό όχημα, που παντρεύει τον πολιτισμό με τη σύγχρονη τέχνη και την ιστορία του ελληνικού κοσμήματος διαμέσου των αιώνων.

Κύριος στόχος της προσπάθειας αυτής ήταν και είναι, η προώθηση του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο και η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που αυτό κουβαλά, έχοντας ως πηγή έμπνευσης τον πλούσιο ελληνικό πολιτισμό. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναδεικνύεται ταυτόχρονα και η μοναδικότητα του κάθε σχεδιαστή - δημιουργού ο οποίος με το ταλέντο του μετατρέπει σε κόσμημα και φέρνει στο σήμερα, την ελληνική ιστορία και παράδοση.

Στη διάρκεια των πέντε χρόνων υπήρξαν πολλοί σημαντικοί σταθμοί της έκθεσης ανάμεσά τους το World Trade Center στο Ντουμπάι, το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες καθώς και το Museum of Arts & Design (M.A.D) στη Ν. Υόρκη.

Για το 2019 η ετήσια παρουσίαση θα γίνει και πάλι στο Ζάππειο Μέγαρο, μια που έχει καθιερωθεί ως ο μόνιμος εκθεσιακός χώρος της διοργάνωσης από την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και ως τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, ενώ η πρώτη παρουσίαση θα γίνει με ξεχωριστό event την 1η Οκτωβρίου 2018 από τις 15:00 - 17:00, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (B & M Theocharakis Foundation for Fine Arts and Music), Βασιλίσσης Σοφίας & Μέρλιν 1 στην Αθήνα.


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ και εδώ.



to e-periodiko mas
8 Σχόλια

8 σχόλια:

  1. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση, Μαρίνα μου. Θα προσπαθήσω να την επισκεφθώ. Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, φίλη μου. Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μια έκθεση που μαγεύει Μία μου! Αν τα καταφέρεις να την επισκεφθείς, θα με θυμηθείς...
      Φιλιά γλυκά, σ' ευχαριστώ πολύ που πέρασες!
      Μ.

      Διαγραφή
  2. ευχαριστουμε γλυκια μου για την ενημερωση
    καλη σου μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ευχαριστώ για την επίσκεψη Κική μου!
      Καλή συνέχεια στη μέρα σου

      Διαγραφή
  3. Α πολύ ενδιαφέρουσα θα είναι. Θα το προσπαθήσω να πάω...
    Να σαι καλά που μας το θύμισες
    Καλό Σ/Κο και καλό φθινόπωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι καταπληκτική Άννα μου!
      Σ' ευχαριστώ που πέρασες φίλη, καλό Σ/Κ, καλό φθινόπωρο και σε σένα

      Διαγραφή
  4. Α, πρέπει να είναι εξαιρετικά εκεί!
    Μέσα στην τέχνη, τη φαντασία και την ομορφιά!
    (Ζηλεύω λιγάκι!) ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά, κορίτσια μου!
    Καλό Φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πιστεύω και σε νιώθω Γιάννα μου! Είναι μαγευτικά!...
      Καλό φθινόπωρο φίλη, σ' ευχαριστώ πολύ που πέρασες!
      Την αγάπη μου και πολλά φιλιά!!
      Μ.

      Διαγραφή

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram