Ο 2oς Ποδηλατικός Γύρος Δήμου Μαραθώνα, αφιερωμένος στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς του Ιουλίου



Ο φετινός ποδηλατικός γύρος του Δήμου Μαραθώνα είναι αφιερωμένος στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018. Το τραγικό γεγονός που σημάδεψε τον τόπο, στέρησε άδικα και βάναυσα, τη ζωή από πολίτες του δήμου, αφήνοντας ανεξίτηλα σημάδια σε εκατοντάδες οικογένειες. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και η οικογένεια Φύτρου, ο Γρηγόρης, η Εβίτα και ο Ανδρέας, κάτοικοι του Ματιού, οι οποίοι είχαν διακριθεί στην περσινή αντίστοιχη διοργάνωση και θρηνούν γι' αυτούς όχι μόνο οι συμπολίτες τους αλλά και η ποδηλατική οικογένεια της ΑΕΚ στην οποία ανήκαν και όλη η ποδηλατική οικογένεια της χώρας.

Σε μια προσπάθεια να μην ξεχαστούν ποτέ και από κανένα οι άνθρωποι αυτοί, αποφασίστηκε η διοργάνωση από φέτος να ονομάζεται "Ποδηλατικός Γύρος Δήμου Μαραθώνα, Γρηγόρης, Εβίτα και Ανδρέας Φύτρος".

Το αθλητικό γεγονός διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μαραθώνα σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο Νέου Βουτζά "Η Πρόοδος" και κάτω από την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα και της Περιφέρειας Αττικής.

Σημείο εκκίνησης θα είναι η πλατεία του Μαραθώνα και τερματισμός η Αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Για δεύτερη χρονιά διεξάγεται ο Ποδηλατικός Γύρος του Δήμου Μαραθώνα, από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Νέου Βουτζά "Η Πρόοδος" και κάτω από την αιγίδα του Δ. Μαραθώνα και της Περιφέρειας Αττικής, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018.

to e-periodiko mas

Επειδή οι ανάγκες των πυροπαθών είναι πολλές, όσοι θέλουν, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν μέσω της 5ης Κατασκήνωσης. Τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν από τις 10 ως τις 14 Δεκεμβρίου 2018, από τις 9:00 το πρωί ως τις 2:00 το μεσημέρι στο κτίριο της Διοίκησης της ΚΕ.Δ.ΜΑ, αλλά και την ίδια μέρα του Ποδηλατικού Γύρου (16/12) στο κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα.

Τρεις είναι οι κατηγορίες συμμετεχόντων και οι αντίστοιχες διαδρομές:

  • "Ανδρέας Φύτρος" για παιδιά ηλικίας 7 - 12 χρόνων, διαδρομή 1 χλμ, 
  • "Εβίτα Φύτρου" για εφήβους ως 16 χρόνων, διαδρομή 2,5 χλμ και 
  • "Γρηγόρης Φύτρος" για ενήλικες, διαδρομή 21,5 χλμ.

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να το κάνουν με ένα από τους παρακάτω τρόπους:

  • Ηλεκτρονική εγγραφή στο https://kedmarathon-bike.gr/
  • Κατάθεση έντυπης δήλωσης στην Διεύθυνση Αθλητισμού της ΚΕ.Δ.ΜΑΑ (Λεωφ. Μαραθώνος 196, α' όροφος κτίριο Διοίκησης ΚΕ.Δ.ΜΑ)
  • Με fax στο 22940 69817 ή
  • Με e-mail στο kedmarathon@yahoo.gr
Οι υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων ή κηδεμόνων των παιδιών που κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή θα μπορούν να παραδίδονται στη γραμματεία την ημέρα του αγώνα.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ως την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018. Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται εγγραφές.

Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχουν εθελοντές και μοτοσυκλετιστές για τη βοήθεια των συμμετεχόντων, ενώ τους ποδηλάτες θα ακολουθεί ασθενοφόρο όχημα και γιατρός και θα υπάρχει φυλασσόμενος χώρος ιματισμού από εθελοντές στη δημοτική κοινότητα Μαραθώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το 22940 69810 fax (22940 69817) ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα kedmarathon-bike.gr




to e-periodiko mas
4 Σχόλια

4 σχόλια:

  1. Ακόμα και σήμερα, σφίγγεται το στομάχι μου, όταν γίνεται αναφορά σε αυτό το θέμα...
    Ελπίζω να έχει καλό καιρό και πολλές συμμετοχές!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν μια τραγωδία που δεν θα ξεχαστεί ποτέ Γιάννα μου! Και μόνο για την μνήμη τους αξίζει κανείς να λάβει μέρος!!
      Σ' ευχαριστώ που πέρασες φίλη!
      Καλό σου ξημέρωμα, σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  2. Σίγουρα ότι έγινε έγινε και δεν αλλάζει κάτι
    ο τόπος εκείνος πάντα θα θυμίζει τούτο που έγινε
    τα πλάσματα που τόσο άδικα χάθηκαν δε θα έρτουν πίσω
    αλλά πολλά καλή ιδέα τούτη για να μείνει η μνήμη τους να μην ξεχαστούν ποτέ όλοι όσοι χάθηκαν και τώρα που είναι φρέσκο και μελλοντικά να μην ξεχαστεί ποτέ κανένας από όλους αυτούς που χάθηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι! Η μνήμη, η θύμηση είναι το πρώτο βήμα για να μην επαναληφθούν ποτέ οι αιτίες που οδήγησαν σ' αυτή την τραγωδία, να πάρουν όλοι το μάθημά τους και να δικαιωθούν οι νεκροί...
      Σ' ευχαριστώ πολύ που πέρασες φίλη!

      Διαγραφή

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram