Η πολυβραβευμένη ποιήτρια Σταυρούλα Δεκούλου-Παπαδημητρίου μιλά στο e-περιοδικό μας


i-polivravevmeni-poiitria-stavroula-dekoulou-papadimitriou-mila-sto-e-periodiko-mas

Σήμερα έχω τη χαρά και την τιμή να σας παρουσιάσω τη συζήτηση που είχα με την αγαπημένη μου φίλη, ποιήτρια και blogger Σταυρούλα Δεκούλου - Παπαδημητρίου, την οποία γνώρισα μέσα από την πένα της στα διαδικτυακά μονοπάτια και έγινε για μένα πολύτιμη συνοδοιπόρος σ' αυτή την περιπέτεια που ονομάζεται blogging και όχι μόνο. Μέσα από τα γραπτά της μου κράτησε πολλές φορές συντροφιά κάνοντάς με να δακρύσω, να χαρώ, να γευτώ την ομορφιά των λόγων της και να γίνω κοινωνός της δικής της ματιάς στον κόσμο.

Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα, διαβάζοντας όσα μου είπε...

Σταυρούλα μου με αφορμή την έκδοση της πρώτης σου ποιητικής συλλογής, η οποία έχει εξαιρετική ανταπόκριση, θα ήθελα να σε γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες του περιοδικού. Μίλησέ μου για σένα. Είσαι ένας ευαίσθητος άνθρωπος, εκφραστική μέσα από την πένα σου, αλλά εγώ θέλω να μάθω πώς είναι η Σταυρούλα στην καθημερινότητά της.

Μαρίνα μου, καταρχήν να σ’ ευχαριστήσω τόσο για τη φιλία σου και τη συμπόρευσή μας και να σε συγχαρώ για το εξαιρετικό περιοδικό σου που μου κρατά πολλές φορές συντροφιά.

Η μέρα μου ξεκινά πριν την αυγή, γύρω στις πεντέμισι όταν εργάζομαι και στις έξι στα ρεπό μου. Έχω τρία μικρά παιδιά από τριάμισι έως δεκατριών χρόνων καθένα με τις δικές του ανάγκες. Δεν μπορείς ν’ αφήσεις κανένα παραπονεμένο, μα ούτε και θα το ήθελα. Έτσι κλέβω από τον δικό μου χρόνο. Φαντάζομαι πως όλες οι μανούλες το ίδιο κάνουν.

Εργάζομαι στη εντατική μονάδα νεογνών του Παίδων δεκαεπτά χρόνια. Η δουλειά μου έχει κυλιόμενο ωράριο. Δεν έχω συγκεκριμένες αργίες ή σαββατοκύριακα, δεν έχει μέρα ή νύχτα. Εκεί, στο μετερίζι του πόνου, φροντίζουμε τα μωρά άλλων μανάδων. Παραπαίουμε μεταξύ ζωής και θανάτου και υπάρχουν φορές που χάνουμε, δυστυχώς, τη μάχη με τη ζωή. Στο χώρο της δουλειάς μου ντύνεσαι το ένδυμα της ταπεινότητας, αντιλαμβάνεσαι το φθαρτό του ανθρώπου μα και το μεγαλείο της ψυχής, φιλτράρεις τα θέλω σου και απολυμαίνεις την ψυχή σου από τις επίπλαστες λάμψεις και απολαύσεις.

Επιστρέφοντας σπίτι, κρύβω το πρόσωπό μου στην αγκαλιά των παιδιών μου και ακούω την καρδιά τους να χτυπά και ύστερα συνεχίζω με όσο χρόνο έχει περισσέψει από τη μέρα μου. Φτιάχνω γλυκά για το σπίτι ή τη δουλειά, παίζουμε puzzle με τη μικρούλα μου ή διαβάζουμε παραμύθια αγκαλιά στον καναπέ ή μπροστά στο τζάκι.

Πώς ξεκίνησες την περιπέτεια που λέγεται γράψιμο και πότε;

Θυμάμαι να γράφω από πάντα. Το πρώτο μου γραπτό δημοσιεύτηκε όταν ήμουν δεκατριών χρόνων στο περιοδικό Ντομίνο. Ήταν μια μικρή έκθεση που είχα γράψει στο σχολείο. Βέβαια αυτό δεν το έμαθαν ποτέ οι συντάκτες του περιοδικού. Έχω ακόμα κρατημένα τα αποκόμματα. Όταν έφτιαξα τον λογαριασμό μου στο Facebook άρχισα να γράφω δημόσια, κάποιοι φίλοι μου είπαν λάβω μέρος σε κάποιους διαγωνισμούς και φαίνεται πως η γραφή μου άρεσε. Από τότε και ύστερα τα πράγματα κύλησαν μόνα τους. Με προσέγγισαν άνθρωποι να λάβω μέρος σε ποιητικές ανθολογίες, να πάρω μέρος σε κριτικές επιτροπές λογοτεχνικών διαγωνισμών, να προλογίσω ή να παρουσιάσω τα βιβλία τους. Στη συνέχεια ήρθε και το μπλογκ. Τώρα που τα αναλογίζομαι όλα αυτά, Μαρίνα μου, νομίζω πως ήταν ένας μονόδρομος που ήταν γραφτό να διαβώ.

Υπήρξε κάτι που πυροδότησε τη διαδικασία ή απλά ήταν ανάγκη να μιλήσεις από καρδιάς;

Συνηθίζω να λέω πως έχω πολύ νερό μέσα μου. Αλλά όπως στο νερό που όταν φτάσει στο σημείο βρασμού πρέπει να εκτονώσεις τον ατμό, έτσι κι εγώ. Η γραφή βγαίνει από μέσα μου σαν κραυγή, σαν ανάσα που αν δεν πάρω θα σταματήσω να ζω. Γράφω αυτόματα. Ξεκινώ από τον πρώτο στίχο ή την πρώτη σειρά της παραγράφου και σταματώ σαν φτάσω στην τελευταία. Δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να γυρίζει γύρω από ένα ποίημα ή μια λέξη. Ποτέ όμως. Αν δεν γράψω την στιγμή που έρχεται η σκέψη και το αφήσω για αργότερα οι λέξεις ξεθωριάζουν και το νόημά τους για μένα χάνεται.

Θα έλεγε κανείς πως οι σπουδές σου δεν συνάδουν με την ποίηση; Τι απαντάς;

Είμαι παιδί της Νοσηλευτικής, μέσω τρίτης δέσμης. Διάβαζα Οδύσσεια και Ιλιάδα. Μελετούσα Σωκράτη, Πλάτωνα, Καργάκο, Φίλια και Παπανούτσο. Στο επάγγελμά μου βρέθηκα από τα τερτίπια του συστήματος των Πανελλαδικών και εργάζομαι χωρίς να παραπονιέμαι γιατί ξεπληρώνω ένα τάμα μου εδώ και δεκαοχτώ χρόνια. Ανεξαρτήτως όλων αυτών όμως εγώ νομίζω ότι η ποίηση είναι το ίχνος που αφήνει η ψυχή μας αν της επιτρέψουμε να κρατήσει μια γραφίδα στο νοητό της χέρι. Ο καθένας μπορεί να γράψει. Η διαφορά έγκειται στο πόσο μπορείς ν’ αγγίξεις την ψυχή του αναγνώστη.

Τι ρόλο έπαιξε η οικογένειά σου σε όλη αυτή τη διαδρομή που έκανες ως τώρα;

Η οικογένειά μου είναι ο φάρος μου στα σκοτεινά, το σημείο αναφοράς μου κάθε που ο κόσμος γύρω μου ανταριάζει. Είναι πάντα εκεί να χαμογελούν στα όμορφα και να μου κρατούν το χέρι στα δύσκολα. Γράφω παραμύθια γιατί έχω γονείς που μου επέτρεψαν να είμαι και να ζήσω σαν παιδί. Γράφω ποίηση γιατί είχα την τύχη να αγαπήσω και ν’ αγαπηθώ και να γεννήσω τα παιδιά της αγάπης που ένιωσα. Όλα είναι αλληλένδετα.

Έχεις βραβευθεί πολλές φορές για ποιήματά σου. Πόση ευθύνη φόρτωσαν στις πλάτες σου αυτά τα βραβεία ή λειτούργησαν βοηθητικά δίνοντάς σου ώθηση για να συνεχίσεις;

Σίγουρα οι βραβεύσεις ειδικά σε μεγάλους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς στρέφουν τα φώτα πάνω σου, οπότε όσο να ‘ναι σου χαρίζουν μια αναγνωσιμότητα ανάμεσα στους λογοτεχνικούς κύκλους. Σε προσωπικό επίπεδο δεν σου κρύβω ότι με χαροποίησε το γεγονός ότι άνθρωποι που ασχολούνται με τη γραφή χρόνια ξεχώρισαν τα λόγια μου, ανάμεσα σε τόσα άλλα. Ευθύνη νιώθω κάθε φορά που εκτίθεμαι γραπτώς και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη όταν έχω εγώ τον ρόλο του κριτή στους διαγωνισμούς. Με ενοχλεί αφόρητα η σκέψη ότι μπορεί να αδικήσω κάποιον έστω και άθελά μου.

Μίλησέ μου για τον «Αστερισμό του Ιβίσκου». Είναι η πρώτη σου ποιητική συλλογή. Πώς ένιωσες κρατώντας το βιβλίο στα χέρια σου;

Ο Αστερισμός του Ιβίσκου ήταν μια συλλογή έτοιμη από καιρό που οι αναποδιές της ζωής δεν επέτρεψαν να βγει στο φως νωρίτερα. Όταν ήρθε εκείνη η ώρα τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα. Όπως όταν γεννάς ένα παιδί. Μια ανακούφιση που γεννήθηκε και είναι καλά, μια ανείπωτη χαρά που είδε το φως και μια αγωνία να το γνωρίσεις από την αρχή, να μεγαλώσεις μαζί του. Μαζί με τα παιδιά μου ο Ιβίσκος μου είναι η παρακαταθήκη μου σε αυτόν τον κόσμο. Να μην παραλείψω βέβαια να πω πως το εξώφυλλο της ποιητικής συλλογής ανήκει στη φίλη φωτογράφο και μπλόγκερ Μαρία Καρβούνη, γεγονός που με κάνει να χαίρομαι ακόμα περισσότερο. Κάθε φορά που το κοιτώ είναι σαν να βλέπω τη ματιά της Μαρίας μέσα από τον φακό της.

Τι ονειρεύεται η Σταυρούλα; Τι θα άλλαζες αν μπορούσες, στον κόσμο και στη ζωή σου

Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα, θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα που λέει και το τραγούδι.

Μέσα μου θεωρώ πως κάθε φορά που ανακουφίζω τα νοσηλευόμενα νεογνά μας απ’ ό,τι τα δυσκολεύει, παρηγορώ τους γονείς τους, τους βοηθώ να καταλάβουν, τους εκπαιδεύω να τα φροντίζουν κάνω τον κόσμο καλύτερο.

Λίγο φαγητό σε κάποιον που πεινά, μια κουβέρτα σε κάποιον που κρυώνει, λίγο νερό στη γαρδένια που διψά…. συμπόνια, συμπόνια, συμπόνια Μαρίνα μου. Ο κόσμος μας είναι γεμάτος πληγές.

Στη ζωή μου… θα ήθελα να έχω περισσότερες Κυριακές με τα παιδιά μου, τώρα που είναι ακόμα μικρά.

Για το τέλος άφησα την καθιερωμένη ευχή για το περιοδικό και τους αναγνώστες του…

Εύχομαι όλα όσα επιθυμείτε και ονειρεύεστε κάθε βράδυ να ξημερώνουν αλήθειες κάθε αυγή στο προσκεφάλι σας.
...

Με αυτή την υπέροχη ευχή έκλεισε η κουβέντα μας κάνοντάς μου πεποίθηση, πως η όμορφη κυρά των λόγων που γνώρισα στο "Λογισμών αραξοβόλι" αξίζει την αγάπη και το θαυμασμό όλων μας!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ Σταυρούλα για τη φιλία σου και όσα μοιράστηκες μαζί μου!
Καλοτάξιδος ο "Αστερισμός του Ιβίσκου", που μπήκε στην καρδιά μας!


to e-periodiko mas
29 Σχόλια

29 σχόλια:

  1. Η Κυρά των Λόγων, η Σταυρούλα μας αξίζει, όπως λες Μαρίνα μου, το θαυμασμό μας μα πάνω από όλα την αγάπη μας γιατί είναι και εξαίρετος άνθρωπος. Πιστεύω ότι η έφεση στη γραφή που τη διακρίνει, εμπλουτίστηκε μέσα στη δουλειά της, γιατί ζει τον πόνο, την αγωνία, τη ζωή και το θάνατο των βρεφών. Της ελπιδας της Γης.
    Εύχομαι να είναι πάντα παρούσα όπου είναι ταγμένη, δημιουργική για να μας ταξιδεύει μέσα απόπ την πένα της και να είναι καλά κι εκείνη και η οικογένειά της. Καλοτάξιδο το βιβλίο της το αξίζει
    Τα φιλιά μου και στις δυο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Άννα μου!
      Σ' ευχαριστώ πολύ που πέρασες, φίλη!!
      Σε φιλώ
      Μ

      Διαγραφή
  2. Ενα μεγάλο μπράβο στη Σταυρούλα, αλλά και σε σένα γι αυτή την ομορφη παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο γι'αυτή την ωραία συνέντευξη Μαρίνα μου.
    Μας έδωσες την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τη Σταυρούλα.
    Σίγουρα η δουλειά της την έκανε ακόμα πιο ευαίσθητη, ή επειδή ήταν ήδη, η ζωή αποφάσισε ότι έπρεπε να πάει σ αυτή τη δουλειά.
    Τώρα θα τα διαβάζω με περισσότερο ενδιαφέρον τα ποιήματα της.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ρένα μου! Καιρό τώρα σκεφτόμουν πως θα ήταν ωραίο να γνωρίσουν όλοι όχι μόνο την ποιήτρια, αλλά τη Σταυρούλα ως άνθρωπο, έτσι ώστε να καταλάβουν καλύτερα την κινητήρια δύναμη που δημιουργεί, μέσα από το ταλέντο της, τους υπέροχους στίχους που μας χαρίζει!
      Χαίρομαι πολύ, που το e-periodiko mas έγινε η αφορμή και το μέσο γι' αυτή τη γνωριμία!
      Πολλά φιλιά κι από μένα!!

      Διαγραφή
  4. Μαρίνα μου καλησπέρα,
    κατ αρχήν πολλά συγχαρητήρια για τις πρωτοβουλίες σου αυτές από εδώ το blog να ανοίγετε την καρδιά και την αγκαλιά σας σε δημιουργούς και φίλους. Έτσι μπορούμε και εμείς να τους προσεγγίζουμε ακόμα περισσότερο.
    Είναι μεγάλη υπόθεση να δίνεται λόγος σε ανθρώπους-δημιουργούς, που δεν κάνουν "θόρυβο" και δεν έχουν την εμπορική προώθηση του συστήματος.

    Για την Σταυρούλα μας τώρα! αγαπημένη μας φίλη. Μια γυναίκα της διπλανής πόρτας, μια γυναίκα που προσφέρει στον κόσμο της υγείας δίπλα σε νέες ζωές. Αλλά και μια ποιήτρια-λογοτέχνης, της οποίας την παρουσία ζούμε και απολαμβάνουμε μέσα από την παρουσία και την δημιουργία.

    Την χάρηκα την παρουσία! και την συνέντευξη αυτή να το ξέρετε.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο, όπως πολλές φορές έχουμε διαπιστώσει και χαίρομαι που έγινα η αφορμή να γνωρίσουμε αυτό το υπέροχο πλάσμα που μας έχει γεμίσει ομορφιά με τους στίχους της, τη Σταυρούλα μας!
      Φιλιά καλέ μου φίλε!!

      Διαγραφή
  5. Αγαπημένη φίλη η Σταυρούλα. Ευχαριστούμε για την όμορφη συνέντευξη, Μαρίνα μου. Πραγματικά της αξίζει αυτό και ακόμη περισσότερα. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου Μία μου, της Σταυρούλας μας της αξίζουν πολλά! Σ' ευχαριστώ που πέρασες φίλη!
      Σε φιλώ γλυκά!!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα στο όμορφο περιοδικό σας που το επισκέπτομαι πρώτη φορά. Η Σταυρούλα με τιμά με την φιλία της μερικά χρόνια τώρα. Όσο την μαθαίνω τόσο την θαυμάζω περισσότερο. Φιλική, ζεστή, ανθρώπινη, ταχύτατα ανερχόμενη στο λογοτεχνικό στερέωμα... Είναι μία πραγματικά αξιόλογη προσωπικότητα.
    Η συνέτευξη της πολύ καλή. Σας άνοιξε την καρδιά της και είδατε τι θησαυρούς κρύβει μέσα. Οι ερωτήσεις που της κάνατε πολύ επιτυχείς, της έδωσαν την ευκαιρία να μιλήσει για την ζωή της και το έργο της. Να την μάθουν όσοι δεν την ξέρουν.
    Τα μπράβο μου κ;αι σε εσάς και σε εκείνη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας ευχαριστώ θερμά για την επίσκεψη και τα καλά σας λόγια, που με τιμούν ιδιαίτερα! Η Σταυρούλα τιμά με τη φιλία της και μένα, εδώ και κάμποσα χρόνια και ήθελα να γνωρίσουν κι άλλοι την ομορφιά της ψυχής της, που βγαίνει και στους στίχους της! Χαίρομαι πολύ που επιτεύχθηκε ο στόχος μου!
    Καλή συνέχεια στη μέρα σας και ελπίζω να περάσετε ξανά από το περιοδικό!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν με επισκεφθείτε στο δικό μου blog, θα δειτε ότι ΗΔΗ σας κατεχώρησα στα ιστολόγια που επισκέφτομαι. Έριξα ήδη μια ματιά στο ιστολόγιο σας, μου άρεσε. Θα το ξανακάνω και θα αφήσω κανένα σχόλιο. Θα με βλέπετε ! :)
    Τώρα χτίζω το μπλογκ μου. Εχω πολλά να βάλω, τα βάζω σιγά σιγά. Κάποια στιγμή σύντομα, θα ανεβάσω την παρουσίαση του τρίτου μου βιβλίου, τον Οκτώβρη που μας πέρασε. Η Σταυρούλα ήταν η μία από τις δυο που το παρουσίασαν και ήταν εξαιρετική. Nα είστε καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι εγώ πρόσθεσα το blog σας στα ιστολόγια που παρακολουθώ και πιστέψτε με δεν το έκανα από υποχρέωση. Μπορεί να είναι καινούργιο όπως κι εγώ παρατήρησα, αλλά το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και θα περιμένω με ανυπομονησία να δω και την παρουσίαση του βιβλίου σας στην οποία συμμετείχε η Σταυρούλα μας! Επίσης θα ήταν χαρά μου, αν κάποια στιγμή συζητούσαμε για τη δουλειά σας και τα βιβλία σας!
    Σας ευχαριστώ θερμά!
    Καλό σας βράδυ
    Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα,
      Χαρά μου να συζητήσουμε για τη δουλειά μου όποτε θέλεις. Το μαίηλ μου το έχεις.
      Ελπίζω να μη σε ενοχλεί ο ενικός, είναι από την οικειότητα που αρχίζω να αισθάνομαι. Θα χαρώ - αν δεν νιώθεις άβολα - να μιλάμε στον Ενικό.
      Την παρουσίαση με την Σταυρούλα θα την βάλω σύντομα. Έχει κάποια δυσκολία γιατί είναι βίντεο και δεν μου το φορτώνει, προσπαθησα. Το βρίσκει μεγάλο. Θα δω πως θα το κάνω.
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !

      Διαγραφή
    2. Χαρά μου να μιλάμε στον ενικό! Τον θεωρώ πιο άμεσο και πιο ειλικρινή, που ξεφεύγει από την τυπική ευγένεια...
      Θα τα λέμε συχνά και φυσικά θα κάνουμε και την κουβέντα που λέγαμε νωρίτερα!
      Καλή συνέχεια, ευχαριστώ κι εγώ που ξεχώρισες τη δουλειά μου και την έντυσες με όμορφα λόγια!

      Διαγραφή
  10. Μαρίνα μου, μπράβο για την υπέροχη συνέντευξη από έναν υπέροχο άνθρωπο που προσφέρει ζωή και με το επάγγελμά του και την ποίησή του.
    Θα ξαναπώ πόσο μεγάλη τιμή, αλλά και χαρά μου έδωσε η Σταυρούλα που αποκωδικοποίησε με τόσο όμορφο τρόπο, μια φωτογραφία μου και την έκανε ποίηση!
    Την ευχαριστώ πολύ γι΄αυτό και τη θαυμάζω απεριόριστα για όσα καταφέρνει.
    Της εύχομαι τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου σ' ευχαριστώ πολύ!! Η Σταυρούλα είναι ένας πολύ ξεχωριστός, αληθινός, υπέροχος άνθρωπος και με αυτά τα χαρακτηριστικά της δεν ήταν δυνατό να μη σταθεί στη φωτογραφία σου, που εκφράζει όλα όσα με τα ποιήματά της λέει...
      Συγχαρητήρια και σε σένα για την ευαίσθητη ματιά σου!
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  11. Πολύ ανθρώπινη και γεμάτη συναίσθημα η συνέντευξη. Και για μένα, με το μήνυμα πως κάποια στιγμή στη ζωή μας, όσα έχουμε κάνει - νιώσει - ονειρευτεί - αποκτήσει - θυσιάσει, έρχονται και δένουν και γίνονται δημιουργία.
    Καλημέρα από μία νέα γειτόνισσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Joanna! Σ' ευχαριστώ πολύ που πέρασες και για τα καλά σου λόγια!
      Πολλά φιλιά, γειτόνισσα!!

      Διαγραφή
  12. Αγαπημένοι μου φίλοι, εκλεκτοί μου συνοδοιπόροι σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τα όμορφα λόγια σας και για τη χαρά που μοιράζεστε μαζί μου.
    Πίστευα πάντα πως η ψυχή μας είναι tabula rasa, ένα κατάλευκο χαρτί που πάνω του η ζωή και οι διαβάτες της αφήνουν το χρωματικό τους αποτύπωμα. Έχετε ζωγραφίσει έναν πίνακα στη ψυχή μου κι εγώ με τιμή και ταπεινότητα απλά σας τον παρουσιάζω.
    Την αγάπη μου 🌷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς σ' ευχαριστούμε από καρδιάς για όσα πολύτιμα μοιράζεσαι μαζί μας, όμορφη Κυρά των Στίχων, κάνοντας μας πλουσιότερους!
      Σου εύχομαι από καρδιάς κάθε καλό στη ζωή σου και κάθε επιτυχία σε ό,τι καταπιάνεσαι!
      Σ' ευχαριστώ για τη ζεστή συζήτησή μας, τη φιλία και την εμπιστοσύνη που μου έδειξες!
      Την αγάπη μου και αμέτρητα φιλιά!
      Μαρίνα

      Διαγραφή
  13. Πολύ μου αρέσει το "η Κυρά των στίχων" , πάει Σταυρούλα σου έμεινε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σας αρέσει!! Την προσφωνώ έτσι από τότε που τη γνώρισα. Νομίζω κι εγώ πως της ταιριάζει!...

      Διαγραφή
  14. Μαρίνα μου πραγματικά νιώθω μεγάλη συγκίνηση για αυτή τη συνέντευξη !!Η Σταυρούλα είναι το αγαπημένο μας κορίτσι για όλα αυτά που έχει στην ψυχή της και είναι σημαντικό που τα μοιράστηκε μαζί σου!! Να είστε καλά και οι δυο σας κορίτσια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Νικόλ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που σου άρεσε η συζήτησή μας! Να είσαι κι εσύ καλά, καλό σου ξημέρωμα!!

      Διαγραφή
  15. Μαρινα μου καθυστερημενη ήρθα παλι λογο υποχρεωσεων καλή μου ..αλλα με πολύ χαρα ειδα την συνέντευξη της Σταυρούλας που πραγαμα τι μεσα απο αυτην ειδαμε και την πρωσοπίκοτητα της κατανοήσαμε πολύ περισσοτερο γιατι γραφει έτσι οπως γραφει με τοσο ευαισθησια τους καταπληκτικους στιχους της .. δεν ειναι τυχαιο οτι βρίσκεται κοντα στον ανθρωπινο πονο και πρσφερει με την δουλεια της και την καρδια της την ανακουφιση.. στα νεογνα που ερχονται σ αυτον τον κόσμο..και με την αγαπη της δινει δυναμη σε όσους περνουν δύσκολα..
    Καλοταξιδονα ειναι το βιβλιο της για μια ακομα φορα θα της ευχηθω και απο εδω..
    Να χαιρεται την οικογενεια της της να είναι παντα καλα και να μας χαρισζει ομορφιες μεσα απο το μπλοκ της !! την αγαπη μου και στις δυο ..καλη εβδομαδα να εχετε..και καλο μηνα φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τον καιρό που πέρασε, πήγα κι ήρθα πολλές φορες ταξίδι σε τούτη την αναρτηση και στα όμορφα σχόλιά σας. Η αγάπη σας με έκανε πολύ πλούσια και σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτό.
    Μαρίνα μου, δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω για τό όμορφο δώρο σου. Να είσαι πάντα καλά. Την αγάπη μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram